L’Ajuntament de Barcelona edita una Guia de comunicació inclusiva : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona edita una Guia de comunicació inclusiva

14/06/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta d’una guia que vol sensibilitzar sobre la importància d’una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis

La primera edició compta amb 62.000 unitats i una campanya de comunicació adreçada tant al personal municipal com a la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a distribuir la ‘Guia de comunicació inclusiva’, un document que vol posar de rellevància la importància d’una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis i que sigui respectuosa amb tothom. La guia dona recomanacions sobre l’ús del llenguatge a l’hora de parlar del racisme i els prejudicis ètnics i culturals, el gènere, les persones amb discapacitat i la salut mental. A més, també posa la mirada en la comunicació no verbal i en la comunicació amb imatges.

Aquestes recomanacions volen ser un material de referència i es distribuiran a diferents equipaments de la ciutat per tal de buscar la complicitat de la ciutadania i motivar-la a fer servir una comunicació més conscient i inclusiva, que respecti les persones i faciliti la convivència. També es distribuirà entre el personal municipal, ubicats a diferents edificis municipals.

La guia, que s’ha treballat des de la Direcció de Comunicació i diverses àrees de l’Ajuntament, es donarà a conèixer a través d’una campanya de comunicació al web barcelona.cat/guia-comunicacio-inclusiva i a les xarxes socials amb el hashtag #BCNinclusiva.

Aquesta guia referma el compromís de la ciutat amb la garantia de drets i amb la prevenció de les situacions de discriminació, un compromís que es recull en el Pla Municipal per la Diversitat Sexual i de Gènere, en la Mesura de Govern per fomentar la participació de persones i contextos d’origen divers, en el Pla Municipal contra la Islamofòbia, en l’Estratègia Local amb el Poble Gitano i en el Pla d’Interculturalitat.

A banda, aquest document vol ser una ajuda per a les empreses que estan interessades en optar a la contractació pública municipal, ja que les noves clàusules dels plecs municipals fixen criteris de comunicació inclusiva.

La primera edició impresa de la guia és de 62.000 unitats.

 

Descarregar document en format PDF

 

Link a la guia: barcelona.cat/guia-comunicacio-inclusiva (versió accessible)





Paraules clau

comunicació inclusiva/ estereotips/ prejudicis/