Més de 4.000 persones s’examinaran diumenge per a formar part del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

Més de 4.000 persones s’examinaran diumenge per a formar part del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona

14/06/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un total de 4.226 aspirants a agent de la Guàrdia Urbana s’examinaran diumenge, 16 de juny,  a partir de les 09:45 hores, de les primeres proves que hauran de superar per ocupar una de les 293 places que es convoquen aquest any, 60 de les quals mitjançant concurs específic de mobilitat interadministrativa. Les proves es realitzaran a diferents aules repartides entre els recintes de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Facultat de Dret la Universitat de Barcelona.

Pel que fa les 233 places d’agent de la Guàrdia Urbana a través de règim d’oposició lliure, s’han presentat un total de 3.903 aspirants.

Diumenge es faran dos proves: la primera és un examen sobre coneixements generals d’actualitat i cultura i la segona un test psicotècnic. Un cop superats aquests exàmens, els aspirants a Guàrdia Urbana hauran de passar les proves físiques i, posteriorment, una entrevista personal. Si finalment són seleccionats, podran iniciar el curs de Formació Bàsica de Policia que organitza l’Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). El curs selectiu el valorarà l’Escola de Policia de Catalunya.

La seva formació acabarà amb la realització d’un període de pràctiques dins del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest període és d’uns 12 mesos i el realitzaran a les Unitats Operatives de la Guàrdia Urbana de Barcelona a les quals siguin assignades. Finalitzada la fase de pràctiques, la valoració final de cada persona establirà la qualificació d’apte/a o no apte/a.

Respecte les 60 places convocades a través de concurs específic mobilitat interadministrativa, només es poden presentar funcionaris/àries de carrera de cossos de policia local de Catalunya i funcionaris/ àries del Cos de Mossos d’Esquadra o d’altres forces i cossos de seguretat de l’Estat destinats a Catalunya.

Aquest diumenge es presentaran 323 aspirants a la primera part de la tercera prova, que consisteix en tres qüestionaris corresponents a la prova de personalitat i competències.  L’examen es farà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona a partir de les 12:45 hores.

En total, el concurs específic de mobilitat interadministrativa constarà de les dues fases següents:

Aquestes 293 places es sumen a les anteriors convocatòries que ha realitzat l’Ajuntament de Barcelona. En total durant aquest últim mandat s’han convocat 612 places d’agent de la Guàrdia Urbana.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/