Un estiu més, El Born CCM esdevé un campus d’arqueologia : Servei de Premsa

Un estiu més, El Born CCM esdevé un campus d’arqueologia

09/07/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 10 de juliol, a les 11:00 hores, (a l’espai públic d’El Born Centre de Cultura i Memòria, Pl. Comercial, 12), es presentarà el programa “Arqueoborn”, que per quart any consecutiu transforma aquest jaciment en un campus arqueològic. La presentació anirà a càrrec de Montserrat Iniesta, directora d’El Born CCM; Maite Miró, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat; Jaume Buxeda, Vice-Degà de la Facultat Geografia i Història de la Universitat de Barcelona; Joan Carbonell Manils, degà de la Facultat Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Carme Miró, responsable del Pla Bàrcino del Servei d’Arqueologia de Barcelona.

Un estiu més, El Born CCM duu a terme una campanya d’excavació i recerca arqueològica al jaciment, amb la participació dels futurs arqueòlegs i arqueòlogues de la ciutat. Una aposta decidida per la investigació i la formació dels futurs investigadors i investigadores, estudiants del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona, a la qual enguany se sumen estudiants del grau d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en el marc d’un conveni de pràctiques amb El Born CCM.

De l’1 al 26 de juliol, la campanya arqueològica 2019 es centra en una nova actuació al jaciment que dona continuïtat a la feina feta durant els últims anys a les cases Santmartí i Corrales, i que té com a objectiu obtenir tota la seqüència cronostratigràfica entre finals del segle XIII i l’any 1717, data d’inici de la destrucció d’aquesta part de Barcelona per la construcció d’una ciutadella militar.

En aquest marc, El Born CCM programa unes sessions de formació obertes al públic general per aprofundir en diversos aspectes relatius a la recerca arqueològica, conduïdes per especialistes col·laboradors del projecte.

Així mateix, es faran visites guiades en un recorregut per les excavacions on els propis estudiants explicaran les troballes que s’estan fent i altres aspectes pràctics i curiositats de la tasca quotidiana dels arqueòlegs.





Paraules clau

arqueologia/ cultura/ El Born CCM/ història/