L’Institut Municipal d’Hisenda estrena seu al Poblenou : Servei de Premsa

L’Institut Municipal d’Hisenda estrena seu al Poblenou

29/07/2019

La nova seu es troba al carrer de la Llacuna, 63 i permetrà millorar el servei i l’atenció als ciutadans, amb més espai i més personal

La nova oficina, situada en un edifici altament sostenible, també millorarà les condicions de treball dels funcionaris que fins ara treballaven a la seu de l’Avinguda del Litoral, 30 (Edifici Vela)

L’Institut Municipal d’Hisenda (IMH) ha estrenat aquest dilluns 29 de juliol nova seu en un edifici d’oficines ubicat al carrer Llacuna número 63- 73, situat al districte 22@ Poblenou, a Sant Martí. L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat una campanya de comunicació amb cartells, flyers, banners, online, i amb anuncis a premsa per tal d’informar amb antelació d’aquest canvi a totes les persones potencialment usuàries.

En concret la nova oficina de l’IMH esta situada a l’edifici anomenat A-B del complex Barcelonesa PARK, situat dins de l’illa delimitada pels carrers Pallars, Llacuna, Pujades i Roc Boronat. El complex també disposa d’espais exteriors comuns i 14.000 m2 de plantes subterrànies amb 482 places d’aparcament. Es tracta d’un edifici d’oficines que ha estat reconegut per la seva sostenibilitat.

La nova seu de l’IMH permetrà prestar un millor servei a la ciutadania, amb una oficina ubicada a peu de carrer. Tindrà un total de 6.015m2, el que suposa un increment de 1.234 m2 (26%) de l’espai dedicat a l’atenció al contribuent que fins ara es trobava a l’Avinguda del Litoral, 30 (Edifici Vela).

Així mateix, el canvi d’ubicació permetrà incrementar el personal de l’IMH d’acord amb les previsions del pla de Recursos Humans. En concret la plantilla creixerà de 293 a 311 persones, el que suposa un increment de 18 persones, el 6%.

Per últim, el trasllat millorarà les condicions de treball dels funcionaris de l’IMH i dona compliment a una demanda i un compromís assumit amb els treballadors davant les mancances i deficiències de l’antic edifici.

La nova seu, que compleix amb alts estàndards de qualitat ambiental, està molt ben comunicada en transport públic.

 

El nou edifici està abastit per les línies L6, L136, L192, H14, V25; i queda prop del metro: la L4 estacions de Poble Nou i Llacuna i L1 estació Glòries i el Tram T4 estació Ca L’Aranyó i Pere IV.

Característiques de l’edifici:
– Edifici exclusiu d’oficines
– Fals sostre i terra tècnic
– Façana autoportant tipus “Mur Cortina”
– Sistema de climatització “Districlima”
– Distribució diàfana
– Sistema contra-incendis
– Seguretat a l’edifici 24 h
– Certificat energètic “A”
– Certificat de sostenibilitat LEED “Platinum

L’IMH es va establir a l’edifici Vela a principis dels anys noranta, en una operació que va contribuir a dinamitzar i donar nova vida a la zona de la Vila Olímpica. Ara, la nova seu de l’Institut Municipal d’Hisenda s’ubica en una zona de nova centralitat, el districte 22@ al Poblenou, en un entorn que ha guanyat molta activitat econòmica en els darrers anys, on s’han ubicat les seus de gras corporacions i on es concentra bona part de la inversió en oficines de la ciutat. L’Ajuntament preveu que el desenvolupament urbanístic d’aquesta zona continuï els propers anys garantint un mix urbà on conviurà habitatge, activitat econòmica, lleure i vida comunitària.

<b>Una nova seu per prestar un millor servei</b>

Per tal de prestar un bon servei a la ciutadania, l’Institut funciona majoritàriament amb cita prèvia concertada.

No cal cita prèvia en els següents casos:

• Pel registre de documents. L’horari del registre coincideix amb l’horari d’atenció al públic.
ins el 30 de setembre de dilluns a divendres de 08:30 h a 14:00 h

• Per acreditar la representació a requeriment de l’Ajuntament de Barcelona en relació amb al•legacions o recursos contra multes. Es farà a la recepció de l’Institut en horari, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h. Les persones jurídiques han de fer el tràmit de forma telemàtica.

• Quan un ciutadà ha anat a l’entitat bancària a pagar un rebut que està dins del termini de pagament i no li han pogut cobrar per causes relacionades amb les dades de cobrament. Prèvia entrega d’aquest rebut se’n lliurarà un de nou. Es farà a la recepció de l’Institut en horari, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h.

• Embargaments de béns immobles. Les persones que, havent rebut una diligència d’embargament d’un bé immoble, volen pagar el deute o consideren que no és correcte, s’han d’adreçar directament a la Recepció de l’IMH, en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 hores.

L’IMH recapta el 50% dels ingressos corrents de l’Ajuntament de Barcelona.Compartiu aquest contingut