Tancada la platja de Sant Sebastià per la troballa d’un artefacte explosiu antic a 25 metres de la línea de mar : Servei de Premsa

Tancada la platja de Sant Sebastià per la troballa d’un artefacte explosiu antic a 25 metres de la línea de mar

25/08/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Artificiers de l’Armada faran detonar el projectil demà al matí. Es tracta probablement d’una bomba sense explosionar de la Guerra Civil

La Guàrdia Urbana ha procedit a desallotjar, aquest matí, la platja de Sant Sebastià després que la Guàrdia Civil hagi localitzat, a uns 25 metres de la línia de mar, un artefacte explosiu antic, probablement de la Guerra Civil. Inicialment s’ha acordonat un perímetre d’uns 250 metres, un espai que posteriorment s’ha ampliat a tota la platja de Sant Sebastià.

 

 

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha explicat seran els artificiers de l’Armada, provinents de la base de Cartagena, els encarregats de fer-lo detonar en el mateix lloc on es troba, probablement demà al matí. Batlle ha explicat que seran aquests mateixos els encarregats de determinar amb més exacitud l’origen i l’antiguitat de l’artefacte.

Mentrestant, el projectil seguirà balissat al mar i es mantindrà tancada la platja als usuaris mentre durin les tasques dels artificiers i especialistes. El perímetre de desallotjament no ha afectat els clubs esportius propers, que poden seguir les seves activitats habituals.

Batlle, que ha acudit a la platja acompanyat de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha destacat la “coordinació perfecta” dels cossos de seguretat –Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Portuària, a més dels serveis d’urgències i emergències—per a procedir al desallotjament de la platja que s’ha desenvolupat sense incidències. Així mateix ha agraït la comprensió i el civisme dels banyistes davant de la mesura preventiva.





Paraules clau

artefacte explosiu/