L’Ajuntament valora positivament el Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura i referma la màxima col·laboració entre les dues administracions en matèria de seguretat : Servei de Premsa

L’Ajuntament valora positivament el Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura i referma la màxima col·laboració entre les dues administracions en matèria de seguretat

05/09/2019

Representants de l’Ajuntament de Barcelona de l’Àrea de Seguretat i Prevenció han assistit aquest matí a la primera de les sessions previstes per elaborar el Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura impulsat pel Departament d’Interior.

Aquest Pla neix amb l’objectiu de revertir la situació actual de seguretat a la ciutat des de diferents àmbits i amb la col·laboració de tots els agents ciutadans.

En el marc de la sessió, els representants municipals han expressat la voluntat de col·laborar per aconseguir aquest objectiu i a ser proactiu en la elaboració del Pla. En aquesta línia, l’Ajuntament ha proposar un paquet de mesures a curt termini que ja es van exposar el passat dia 2 de setembre a la reunió que van mantenir el tinent d’alcalde Batlle i el conseller Buch:
– L’impuls i proposta duna modificació del codi penal en matèria de multireincidència pel que fa als delictes lleus.
– L’obertura de la oficina de denúncies conjunta ubicada al centre de la ciutat.
– La integració completa dels serveis municipals en el Sistema d’Emergències 112.
– L’autorització de servei de vigilància privada en punts sensibles
– El tràmit d’autorització per instal·lar càmeres de videovigilància.

Aquestes mesures es sumen els 300 agents dels Mossos d’Esquadra que el Departament d’Interior es va comprometre a desplegar a la ciutat a la passada Junta Local de Seguretat celebrada el mes de juliol.

Finalment destacar que totes aquestes mesures així com el plantejament estratègic de l’Ajuntament ja s’ha posat a debat i diàleg amb els veïns i entitats de la ciutat a través de la ronda dels Consells de Prevenció i Seguretat dels districtes que es van iniciar ahir amb la sessió a Nou Barris.Compartiu aquest contingut