S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable la qualificació de Barcelona : Servei de Premsa

S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable la qualificació de Barcelona

15/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les dues agències de qualificació han emès un informe que manté el ràting de l’Ajuntament de Barcelona en un A-

Per primera vegada, Fitch diu que el rating de Barcelona seria el màxim de AAA si la situació de l’Ajuntament no es valorés conjuntament amb les finances d’Espanya

La valoració del perfil de crèdit propi de Barcelona es manté en ‘aa’, segons S&P

Les agències de rating S&P Global Ratings i Fitch mantenen el ràting positiu de la ciutat de Barcelona en un A-, un notable, amb perspectiva positiva, qualificació sobre les finances municipals que continua limitada per la qualificació a Espanya. Així ho han fet públic les dues agències en els darrers dies, després de la revisió que fan periòdicament de la salut financera de la ciutat de Barcelona.

L’agència de rating Fitch destaca la forta capacitat d’accés de la ciutat als mercats financers en cas de necessitat i, per primera vegada, publica el SCP (standalone credit profile), situant-lo en el màxim nivell: ‘aaa’. Aquesta seria la qualificació de la ciutat en el cas que el rating no estigués limitat pel del sobirà.

L’informe d’S&P també ratifica el rating A- i posa l’accent en la solidesa financera de Barcelona, amb lleugers superàvits després d’inversions, alta liquiditat i baix endeutament, gràcies a una prudent gestió financera del govern i a una economia relativament sòlida de la ciutat.

Aquesta agència manté que la qualificació a llarg termini de Barcelona continua limitada per la qualificació de l’Estat espanyol. No obstant això, l’informe manté per a la ciutat una qualificació intrínseca en ‘aa’, com París o Londres. La qualificació intrínseca o perfil de crèdit propi (Stand Alone Credit Profile-SACP) és la valoració específica que dóna l’agència en cas que Barcelona no estigués condicionada pel deute sobirà i la ciutat es trobés en un Estat plenament solvent.





Paraules clau

economia/