Ada Colau presidirà la lectura del pregó de Manuela Carmena que obrirà La Mercè 2019 : Servei de Premsa

Ada Colau presidirà la lectura del pregó de Manuela Carmena que obrirà La Mercè 2019

19/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 20 de setembre, a les 18.30 hores, al Saló de Cent, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidirà l’acte de lectura del pregó de la Mercè 2019, que anirà a càrrec de Manuela Carmena, jutgessa emèrita i alcaldessa de Madrid fins el passat 15 de juny.

El pregó de Manuela Carmena obrirà una Festa Major que durarà fins al 24 de setembre, i que tindrà Beirut com a ciutat convidada. La Mercè 2019, que tindrà com a eixos centrals la cultura popular i tradicional, les arts de carrer i la música, arribarà a 6 districtes de la ciutat amb 60 escenaris repartits en 17 espais de festa. La programació del BAM, BAM Cultura Viva i Música Mercè oferirà un centenar de concerts i el MAC (Mercè Arts de Carrer) permetrà gaudir de 147 espectacles de teatre, dansa i altres arts escèniques amb un total de 430 funcions. Durant els dies de Festa Major, les diferents colles de la ciutat aproparan la cultura popular i tradicional a tothom qui s’acosti: els carrers del centre de la ciutat acolliran gegants i gegantes, nans, bèsties de foc i tot l’imaginari festiu barceloní en gairebé 60 actuacions en les quals participaran 220 colles i entitats de cultura popular de Barcelona.

 

 

Un any més, la plaça Catalunya es convertirà en l’espai on celebrar la vida associativa amb Associa’t a la Festa, que tindrà lloc el 21 i 22 de setembre i que en aquesta edició s’articularà al voltant del lema “Bateguem juntes”. La programació de l’Associa’t a la Festa ha sigut possible gràcies a la feina conjunta de 275 entitats i col•lectius de Barcelona, que oferiran més de 175 activitats distribuïdes per diferents espais d ela plaça i pensades per a la participació de tots els públics.

Trobareu més informació sobre La Mercè 2019, aquí: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/e3f2be84-0e82-42f4-aebb-25301262327f

 

ATENCIÓ: Per motius d’aforament les televisions i ràdios no podran accedir al Saló de Cent durant el pregó. Betevé subministrarà el senyal institucional del pregó als mitjans interessats, que hauran de contactar, per solicitar-ho, amb Begoña Lozano (blozano@beteve.cat). Tanmateix, l’annexa de Sala Lluís Companys disposarà de connexions SDI per seguir l’acte, per la qual cosa suggerim a les ràdios que portin el material tècnic necessari (magnetoscopi o càmera habilitada per enregistrar).





Paraules clau

manuela carmena/ mercè 2019/ pregó/