L’Ajuntament habilita dos nous estands antimasclistes durant els dies de concerts de La Mercè : Servei de Premsa

L’Ajuntament habilita dos nous estands antimasclistes durant els dies de concerts de La Mercè

19/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El punt lila de l’avinguda Maria Cristina i el de la platja del Bogatell s’afegeixen al del Front Marítim, que ha estat en funcionament durant les nits d’estiu

Prop de 400 hores d’atenció i 20 professionals entre els dos dispositius

Aquesta campanya treballa la prevenció d’agressions masclistes en espais d’oci nocturn

L’Ajuntament de Barcelona habilita enguany dos nous estands antimasclistes coincidint amb la celebració de les festes de La Mercè. La campanya No és No contra la violència masclista tindrà lloc els dies 20, 21, 22 i 23 de setembre.

 

 

Aquests espais de sensibilització, informació i atenció es podran trobar a:

Avinguda Maria Cristina: Divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre de 21 a 04 hores de la matinada. Ubicat entre l’avinguda Maria Cristina i l’avinguda Paral·lel.

Platja del Bogatell: Dissabte 21 i diumenge 22 de setembre de 21 a 04 hores de la matinada. Ubicat al Passeig Marítim, 99.

 

Com altres anys, aquests estands comptaran amb punts físics i parelles de professionals itinerants. Així doncs, aquest any a l’estand de Maria Cristina hi haurà 2 persones i tres parelles itinerants a la zona, un total de 8 professionals. Aquests 8 professionals faran una atenció de 224 hores.

Les xifres de Bogatell són 12 professionals, repartits entre 2 persones a l’estand i cinc parelles itinerants i un gruix de 168 hores de servei d’atenció, prevenció i informació.

Aquests professionals, homes i dones, treballaran coordinats amb els cossos policials de la zona, així com amb la resta d’actors implicats en la organització dels concerts.

 

 

‘No és no’, un lema contundent de ciutat

La instal·lació d’estands antimasclistes a la Mercè i altres festes populars es consolida a Barcelona per quart any consecutiu i, com afirma Laura Pérez, tinenta de Drets Socials, Justicia Global, Feminismes i LGTBI, “mostren els compromís de l’Ajuntament de Barcelona, i de tota la ciutat, per un oci i unes festes on totes les relacions siguin lliures i sense violències masclistes”. I apunta: “Un dels fets més bonics de la ciutat són les seves festes populars, on tothom té dret a gaudir-ne en llibertat i sense por”.

Amb la campanya ‘No és no’ i les intervencions de sensibilització i atenció, l’Ajuntament de Barcelona arriba a un públic jove en un context de festa amb un missatge clar: res justifica una agressió.





Paraules clau

antimasclista/ dona/ mercè 2019/