Associa’t a la Festa: Barcelona batega amb el festival de les associacions de la ciutat : Servei de Premsa

Associa’t a la Festa: Barcelona batega amb el festival de les associacions de la ciutat

21/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha visitat aquest migdia la 4a edició de l’Associa’t a la Festa

L’Associa’t a la Festa té lloc avui i demà a la plaça de Catalunya

L’Associa’t a la Festa torna enguany a celebrar-se durant les festes de La Mercè amb tot un seguit de novetats. Aquest és el festival de les associacions de Barcelona que té lloc avui i demà a la plaça de Catalunya. Aquesta plaça es converteix en l’espai on viure i celebrar la vida associativa, el lloc per fer xarxa, establir vincles i construir comunitat de la manera més lúdica, participativa i oberta a tothom.

 

 

 

 

 

A més dels habituals espectacles i tallers, la programació d’enguany incopora com a novetat la celebració de l’Associa’t a la Fresca, cinema a l’aire lliure que tindrà lloc avui, de 20 a 22 hores per conèixer els valors de l’associacionisme com a rerefons. En concret, són dues hores de projeccions nocturnes a la pantalla gegant de la plaça on les entitats de la ciutat hi presenten documentals i audiovisuals de petit format.

Una altra novetat serà la passarel·la reivindicativa de costura comunitària, que es durà a terme avui de 17 a 19 hores. Els grups de costura comunitaris de 12 barris de Barcelona lluiran els seus vestits en una passarel·la al bell mig de la plaça. Les mateixes participants dels projectes comunitaris participaran fent de models i presentaran les col·leccions de roba i complements que han estat confeccionant durant tot l’any. Són col·leccions que representen l’apoderament col·lectiu i una visió local, de barri, de la moda. Els barris participants són Trinitat Vella, Roquetes, Bon Pastor, Sagrada Família, Porta, Sant Antoni, Gràcia, Baró de Viver, Verdum, La Verneda i La Pau, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Amb aquesta edició de l’Associat a la Festa també s’estrenen quatre itineraris temàtics que guiaran les persones assistents per la programació de l’esdeveniment: drets humans, interculturalitat, gènere i diversitat sexual i justícia climàtica. Quatre maneres de moure’s per les diferents activitats de la plaça que tindran premi al final del recorregut.

+info: associat.barcelona





Paraules clau

associacionisme/ mercè 2019/