L’Ajuntament de Barcelona es compromet amb la PAH a ampliar el sistema d’allotjaments provisionals per atendre l’emergència : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona es compromet amb la PAH a ampliar el sistema d’allotjaments provisionals per atendre l’emergència

26/09/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui s’ha celebrat una reunió convocada per l’entitat en la qual han participat l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya i en la qual les administracions han presentat les seves propostes més immediates

L’Ajuntament de Barcelona ha assistit avui a la segona reunió de la taula de treball impulsada per la PAH per atendre la situació d’emergència en l’habitatge, de la qual formen part la mateixa entitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Subdelegació de Govern de l’Estat, amb tot un seguit de propostes d’actuació que es preveu posar en marxa properament per tal de pal·liar la manca de places d’allotjament d’emergència que es viu a la ciutat de Barcelona, i que és motiu d’aquesta taula de treball.

En concret, l’Ajuntament ha exposat als participants en la reunió (a la qual no hi ha assistit cap representant de la subdelegació del Govern de l’Estat) les següents actuacions que durà a terme:

En primer lloc la destinació dels 12 allotjaments del primer edifici d’APROP (allotjament de proximitat) que s’està construint al barri Gòtic, íntegrament a famílies que actualment es troben en pensions i que ja han estat valorades positivament per la mesa d’emergència i estan a l’espera de l’habitatge definitiu.

L’Ajuntament també destinarà a emergència la meitat dels allotjaments que es construiran amb el segon projecte d’APROP, que tindrà un total de 42 allotjament, i que està previst licitar en el termini d’un mes. Aquest altre edifici se situarà a l’entorn de la plaça de les Glòries.

La tercera proposta consisteix a destinar també una part dels allotjaments d’un nou edifici dotacions que es preveu que estarà en marxa l’estiu del 2021 als entorns de l’Arc de Triomf. Tindrà entre 30 i 40 allotjaments dels quals una desena serien per emergència.

Finalment, l’Ajuntament també aportarà nous allotjaments per atendre l’emergència a través de la implantació de d’habitatge industrialitzat complementant un equipament municipal a la zona d’Eixample, amb 30 o 40 allotjaments dels quals uns 10 serien per a la mesa d’emergència, l’estiu del 2021.

A banda d’aquestes propostes, l’Ajuntament ha reclamant la col·laboració de les altres administracions per poder dur a terme altres projectes:

La posada en marxa d’un equipament de 70 allotjaments destinats a famílies, que disposen de cuina i menjador comunitaris i que està disponible i no necessita rehabilitació però que per posar-lo en funcionament, però que cal disposar dels recursos econòmics. Aquest suport econòmic per a la gestió, que es calcula que pot tenir un cost aproximat d’1,2 milions d’euros, i la coresponsabilitat en aquest projecte, és el que l’Ajuntament li ha demanat a la Generalitat.

Un altre reclam que li fa l’Ajuntament a la Generalitat és que destini els seus sòls també a impulsar l’allotjament de proximitat APROP.

Finalment, tant a la Generalitat com a l’administració de l’Estat, l’Ajuntament els ha reclamat que augmentin els topalls de les ajudes al pagament dels lloguers, dels 750€ actuals als 900€, tal com fa l’Ajuntament amb la seva línia d’ajuts des del mandat passat.

A l’Estat li reclamen també els canvis legislatius que eliminin la possibilitat d’impulsar desnonaments amb data oberta.

La Generalitat, per la seva banda, s’ha mostrat disposada a impulsar fins a tres promocions d’APROP i a estudiar en pocs dies la possibilitat de coresponsabilitzar-se econòmicament de l’equipament de 70 allotjaments.





Paraules clau

habitatge/