Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria! : Servei de Premsa

Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria!

02/10/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 13 al 19 d’octubre us convidem a fer memòria. Nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria ocuparan l’espai públic per compartir els seus processos de treball i contribuir, així, a restituir les memòries populars i col·lectives de la ciutat a partir de les pràctiques culturals.

 

 

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, situa Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria! com a exemple de l’èmfasi que vol posar en el paper comunitari en la construcció de la ciutat democràtica.

En la presentació d’aquest cicle hi han participat Daniel Granados, director de Cultura Viva; Laia Ramos i Francisco Rubio, de LaFundició; Núria Bonavila del Grup d’Arpilleres Congrés-Indians i Mercedes Gómez de l’Associació Lacho Baji Cali, membre del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona.

En la presentació de Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria! Rabassa ha destacat que “aquest mandat la seva regidoria posarà l’èmfasi en fer aflorar totes les memòries i especialment les invisibilitzades de la ciutat, els diferents bagatges culturals, en tant que tots som persones i comunitats de ple dret dins la societat”.

Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria! és un espai de trobada i celebració per fer memòria de forma col·lectiva a través de pràctiques culturals arrelades a la vida quotidiana i al territori.

Memòria Viva és una celebració de la memòria com una eina per a transformar el present i pensar el futur. Un dels reptes de la trobada és fer memòria , no només a través de la paraula, sinó també a través del fer, de les pràctiques col·lectives. Per això del 13 al 19 d’octubre es farà memòria per construir nous imaginaris de futur, conversant, a través de la costura, el pensament, l’escolta, el joc i la cuina.

Memòria Viva és un projecte de Cultura Viva – ICUB i la Regidoria de Memòria Democràtica, amb la col·laboració de Pla de Barris i El Born CCM.

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF





Paraules clau

born/ El Born CCM/ memòria/