84 delegacions internacionals s’inspiren en programes econòmics de Barcelona : Servei de Premsa

84 delegacions internacionals s’inspiren en programes econòmics de Barcelona

12/10/2019

Barcelona atén 84 delegacions de 35 països de tots els continents i projecta la seva gestió econòmica en turisme, promoció de ciutat i polítiques d’ocupació, innovació i desenvolupament local des de Barcelona Activa

Un equip de Kigali (Ruanda) ha estat una de les darreres visites, que ha conegut els programes, serveis i equipaments de Barcelona Activa per potenciar l’emprenedoria, l’ocupació i la innovació

En els primers vuit mesos de 2019, 84 delegacions internacionals de països de tots els continents han visitat les instal•lacions i responsables econòmics de Barcelona per inspirar-se en nous projectes en les seves ciutats. En total, l’àrea econòmica de Barcelona ha atès fins ara delegacions internacionals de 35 països de tot el món per projectar la seva gestió en turisme, promoció de ciutat i polítiques d’ocupació, innovació i desenvolupament local, des de Barcelona Activa i els departaments de Promoció de Ciutat i Turisme i Esdeveniments.

Una de les últimes visites ha estat la delegació institucional de Kigali, a Ruanda, que ha conegut, de la mà de Barcelona Activa, programes, serveis i equipaments de l’agència municipal de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest marc de col•laboració, la ciutat africana potenciarà l’emprenedoria, l’ocupació, la innovació així com la igualtat de gènere a la seva ciutat.

Durant el 2019 s’han atès delegacions formades per tècnics i càrrecs polítics de Taiwan, Corea, Perú, Austràlia, Colòmbia, Croàcia, Alemanya, Nova Zelanda, Argentina, Xina, Xile, Romania, Bèlgica, Unió Emirats Àrabs, Sud-Àfrica, Dinamarca, Índia, Estats Units d’Amèrica, Aràbia Saudita, Hongria, Cuba, Brasil, Suïssa, Itàlia, Filipines, Ucraïna, Regne Unit, Canadà, Índia, Turquia, Suècia, Vietnam, Japó, Polònia i Mèxic, a més de diferents delegacions d’altres ciutats catalanes del nostre entorn.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni: “Barcelona és una ciutat global, que aprèn i ensenya, i que té com un dels seus principals objectius mantenir-se en una dimensió econòmica internacional de ciutat emprenedora, innovadora i amb programes propis i distintius. Tenim una marca pròpia, una capacitat d’atracció internacional i una personalitat reconeguda al món, i treballem perquè això es capitalitzi per a la ciutat”.

 

Ciutat de referència en polítiques empresarials, esdeveniments i turisme

Barcelona és, a ulls de moltes administracions arreu del món, una ciutat de referència en les seves polítiques, els seus projectes i serveis cap a les empreses i cap a la ciutadania. Les delegacions que arriben fins a la capital catalana busquen enfortir la vessant empresarial, econòmica i polítiques ocupacionals, i des de la perspectiva dels negocis, com aterrar empreses a la ciutat, i tenir una seu estratègica com a porta d’entrada a Europa, així com conèixer partners i clients. De retruc, Barcelona n’extreu profit per la captació d’iniciatives professionals, talent, startups, i prestigi i posicionament cap a enfora.

Des de Barcelona Activa, s’atenen les visites amb contingut més orientat als programes de networking, agenda de contactes amb teixit empresarial local, o participació de grups d’inversors, presentacions i visites guiades a equipaments de la ciutat relacionats amb l’emprenedoria i la formació. Per altra banda, des de la direcció de Promoció de Ciutat, s’orienta sobre els projectes en marxa de la direcció amb projectes internacionals a escoles universitàries, ajuntaments, ministeris, ambaixades i consolats, laboratoris d’investigació, entitats de desenvolupament, indústries de sectors estratègics i projectes socials, econòmics i comercials d’altres indrets del planeta.

Pel que fa a Turisme i Esdeveniments, seguint l’estratègia fixada per fer d’amplificador de les polítiques de gestió del turisme a la ciutat, ho fa a través tant de visites in situ a la ciutat com a través de persones expertes de reconegut prestigi internacional que coneixen de primera mà la governança i gestió turística de Barcelona.Compartiu aquest contingut