Miquel Rodriguez Planas nou comissionat d’Agenda 2030 : Servei de Premsa

Miquel Rodriguez Planas nou comissionat d’Agenda 2030

13/10/2019

Estarà adscrit a la tercera tinença d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana que encapçala Laia Bonet, i té com a missió donar compliment als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha dissenyat l’ONU

Serà l’encarregat de teixir i reforçar aliances amb la ciutadania, les entitats, el sector empresarial, i la resta d’Administracions per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i fer de Barcelona una ciutat referent en l’àmbit internacional en la implantació de l’Agenda 2030

Coincidint amb el quart aniversari dels (ODS), Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona, ha rebut un nou reconeixement de bones pràctiques per part del Pacte Mundial de les Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha nomenat Miquel Rodríguez Planas com a nou comissionat d’Agenda 2030,que té com a missió donar compliment als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha dissenyat l’ONU. Estarà adscrit a la tercera tinença d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana que encapçala Laia Bonet.

Nascut el 28 de novembre de de 1975, Miquel Rodríguez Planas, és llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió de la Informació i el Coneixement a les Organitzacions per la UOC i ha realitzat el Màster en Gestió Pública d’ESADE-UAB-UPF.

Des de l’any 2015 i fins l’actualitat ha estat Director dels centres de recerca de Col•laboració Público-Privada de l’escola de negocis IESE (PPSRC i PPP for Cities), on entre d’altres ha estat responsable de la relació dels centres amb Nacions Unides, i ha estat membre del equip d’experts d’UNECE en Col•laboracions Público Privades i del Equip de Treball d’UNECE per la definició de l’avaluació de les Col•laboracions Público privades en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. També ha participat en l’elaboració d’una metodologia d’avaluació dels ODS a nivell de contractes de concessions publiques i en l’anàlisi de la mateixa en diferents contractes.

Prèviament, al llarg de la seva carrera professional Rodríguez Planas ha exercit de Gerent a la Fundació Universitària del Bages, Campus de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (2013- 2015); gerent de Consultoria Zohar, dedicada a la planificació estratègica per entitats del 3er sector (2011-2013), Analista de polítiques publiques en matèria d’inversions a la Presidència de la Generalitat de Catalunya (2006-2010), Gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran (2004-2006), Co-director d’Atenció el Públic al Fòrum Universal de les Cultures (2003-2004) i Director del Departament de Carreteres al Consell Insular de Menorca (2001-2003).

Amb el comissionat per l’Agenda 2030 es pretén reforçar l’aposta perquè l’Ajuntament de Barcelona treballi per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, mitjançant l’adaptació dels plans i programes a l’Agenda 2030. Per l’actual govern d’esquerres a Barcelona, l’aplicació de l’Agenda 2030 és una necessitat per reduir els reptes actuals que fa front la ciutat, alhora que una oportunitat, per definir una ciutat més sostenible, tant en l’àmbit ambiental, com el social i l’econòmic.

Per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i fer front a l’actual situació d’emergència climàtica, serà necessari desenvolupar polítiques innovadores i eficaces. Per això l’actual govern és plenament conscient de la necessitat de teixir i reforçar aliances amb la ciutadania, les entitats, el sector empresarial, i la resta d’Administracions, gràcies a les quals moltes iniciatives podran ser dutes a terme amb la fi d’arribar a ser una ciutat referent en l’àmbit internacional en la implantació de l’Agenda 2030.

 

Reconeixement de l’ONU a Barcelona Activa

Coincidint amb el quart aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona, ha rebut un nou reconeixement de bones pràctiques per part del Pacte Mundial de les Nacions Unides. En concret, l’entitat econòmica municipal ha estat seleccionada per la Política de Gestió de Residus i accions de sensibilització gràcies a introduir mesures com l’eliminació de plàstics i reciclatge dins de l’organisme, punts que també promou en la seva formació d’RSC a les empreses de la ciutat. En el darrer any, l’entitat també ha estat reconeguda per part d’aquest pacte per les Bones Pràctiques en Igualtat de Gènere.

 

Enllaç:
Imatges del nou comissional d’Agenda 2030Compartiu aquest contingut