L’Ajuntament cedeix 14 habitatges de l’edifici del carrer Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell, a entitats d’inclusió social : Servei de Premsa

L’Ajuntament cedeix 14 habitatges de l’edifici del carrer Encuny, al barri de la Marina del Prat Vermell, a entitats d’inclusió social

14/10/2019

Un total d’11 entitats del tercer sector gestionaran de forma autònoma aquests habitatges, destinats tots ells a persones en situació d’exclusió social vulnerable i residencial

L’Ajuntament de Barcelona ha signat avui convenis de col·laboració amb 11 entitats que es dediquen a la inclusió social i a les quals ha cedit un total de 14 habitatges de l’edifici del carrer Encuny número 7, que va ser el darrer edifici sencer que va adquirir l’Ajuntament el mandat passat, per incorporar-lo al parc d’habitatge públic de la ciutat.

A l’acte de signatura dels convenis i lliurament de les claus han assistit la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials i Feminismes,  Laura Pérez, i les regidores de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarfa, d’Infància, Joventut i Gent Gran, Marga Marí-Klose, i d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín. Laura Pérez ha destacat “el fet significatiu que les primeres claus d’habitatges que es lliuren aquest mandat siguin a entitats socials”. Per la seva banda, i en nom i  representació de les entitats que han assistit a l’acte, el president de la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat del Districte de les Corts, Miquel Madrigal, ha manifestat que “la cessió d’aquests habitatges permetrà créixer a les persones usuàries”.

La cessió d’aquests 14 habitatges es fa per un període de tres anys renovables tres anys més, i cada entitat serà l’encarregada de fer-ne la gestió. Seran habitatges, tots ells, destinats a programes d’inclusió social, és a dir, programes en els quals es treballa amb persones que parteixen d’una situació d’exclusió social vulnerable i residencial, i amb les quals les entitats estan realitzant un treball integral de reinserció.

En concret el repartiment dels 14 habitatges entre les entitats és el següent:

 

 

Es tracta d’habitatges d’un dormitori amb sala-cuina diàfana, i un bany. Tenen una superfície aproximada de 45 m2. Són totalment elèctrics, estan equipats amb placa de cocció vitroceràmica, forn elèctric, i termo-acumulador per a la producció d’aigua calenta sanitària. Tots els habitatges gaudeixen de molta llum natural.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir l’edifici de 114 pisos protegits situat al carrer Encuny, 7, al barri de la Marina del Prat Vermell, a l’entitat Proviure CZF Parc d’Habitatges, societat formada en un 50% pel BBVA i l’altre 50% pel CZF a finals de 2018. En aquell moment, l’edifici tenia, dels 114 habitatges, 56 amb contractes de lloguer vigents, i 58 buits. A més a més, l’edifici té un local comercial i 76 places d’aparcament.

Des de l’adquisició, l’Ajuntament ha subrogat els 56 contractes de lloguer ja existents (tot i que posteriorment un d’aquests pisos es va recuperar) i ha subscrit 34 nous contractes de lloguer de l’IMHAB dels quals 27 corresponen a habitatges de la mesa d’emergència, 6 per a contingents especials i 1 amb llogater per canvi. La resta dels habitatges que es troben vacants (en total 11) estan en procés d’adjudicació a mesa d’emergència, contingents especials, contingents generals, taula d’inclusió i afectats urbanístics.

 Compartiu aquest contingut