La Guàrdia Urbana decomissa 3.000 plantes de marihuana en una nau industrial de Sant Martí : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana decomissa 3.000 plantes de marihuana en una nau industrial de Sant Martí

15/10/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El cos de policia barceloní va detenir 9 persones per un delicte contra a salut pública

La Guàrdia Urbana de Barcelona va decomissar divendres passat 3.000 plantes de marihuana i va detenir a 9 persones per un delicte contra la salut pública. L’entrada i perquisició es va realitzar per part d’efectius de la Guàrdia Urbana de la Unitat d’Investigació, la Unitat de Suport Policial i de la Unitat Territorial de Sant Martí en una nau industrial situada en el barri de Sant Martí de Provençals.

La intervenció es va iniciar a les 21:30 hores del dijous, 10 d’octubre, quan els agents que estaven vigilant la nau industrial van observar com un grup de quatre persones sortien de la mateixa i intentaven forçar un vehicle que es trobava estacionat en el mateix carrer. Aquest fet va motivar la intervenció dels agents per impedir el robatori del vehicle i la detenció dels quatre individus. En el moment de la detenció es va poder observar la plantació que hi havia dins de la nau, el que va motivar la detenció de cinc persones més relacionades amb la presumpta activitat il·lícita detectada.

Finalment, l’accés a la nau es va realitzar el divendres, 11 d’octubre, i es va localitzar la important plantació de 3.000 plantes i 83 kg de cabdells de marihuana en unes instal·lacions sobredimensiones per adaptar tota la nau en una gran plantació indoor d’alt rendiment productiu. A més ja estaven construint una altra sala amb una capacitat per 3.000 plantes més.

 

 

La nau constava de dos nivells de més de 400 metres quadrats de superfície. Estava dotada d’extractor industrials, filtres d’ozó de grans dimensions, depuradores d’aigües industrials, més de 200 llums de sodi, 196 potenciòmetres i tres fases elèctriques d’alta tensió connectades directament a la xarxa elèctrica de la companyia sense comptador.

El consum total d’amperatges detectats per els tècnics de defraudació de la companyia ENDESA es de 697 ampers de potencia, la més gran detectada en anys a Barcelona (el consum detectat es l’equivalent al que realitzarien més de 230 famílies).

La quantitat de substància intervinguda te un valor al carrer estimat de 415.000 euros i la capacitat productiva d’aquesta plantació era de 105 kg per collita. Aquesta plantació estava preparada per fer almenys tres collites a l’any amb una capacitat productiva mínima anual de 315 kg de marihuana amb un valor de mercat estimat de 1.575.000 euros.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/