L’estand de Barcelona i Catalunya a la Fira del Llibre de Frankfurt homenatja el poeta Joan Brossa : Servei de Premsa

L’estand de Barcelona i Catalunya a la Fira del Llibre de Frankfurt homenatja el poeta Joan Brossa

15/10/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’estand, que repeteix el lema ‘Catalonia. Land of Books; Barcelona, City of Literature’, reproduirà el llenguatge visual de Joan Brossa del qual se celebra el centenari del seu naixement.

35 entitats participaran a l’estand que comparteixen l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Llull, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

La Fira de Frankfurt, que tindrà lloc del 16 al 20 d’octubre, és la mostra més important del món editorial 

Un any més, Barcelona i Catalunya estaran representades a la Fira del Llibre de Frankfurt amb un estand propi que, amb el lema ‘Catalonia. Land of Books; Barcelona, City of Literature’, acollirà una àmplia presència del sector editorial i institucional. L’estand està dedicat aquest any al poeta Joan Brossa, en commemoració del centenari del seu naixement, i servirà per donar a conèixer l’obra del poeta als milers de professionals del sector editorial que visiten la fira.

Gràcies a la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, que ha autoritzat l’ús d’imatges brossianes i ha cedit diversos materials per a l’estand, es reproduirà el llenguatge visual del poeta, amb imatges de la lletra A –que per a Brossa era la més juganera de totes les lletres, el principi de tot, la més canviant i la més constant-.

L’estand compartit entre totes les institucions i entitats, des de l’any 2104, té com a objectiu oferir una imatge conjunta del sector, donar a conèixer i difondre el potencial editorial de la ciutat de Barcelona i de Catalunya, i proporcionar als i les professionals un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.

Pel que fa a la representació del sector, aquest 2019 assisteixen a l’estand un total de 35 entitats catalanes entre editorials, associacions i institucions del sector.. Les editorials que acull l’estand són: 9 Grup Editorial, Almadraba Editorial, Angle Editorial, Animallibres Editorial, Bambú Editorial, Barcanova Editorial, Blume, Editorial, Coco Books, Comanegra Editorial, Combel Editorial, Edicions Bromera, Eumo Editorial, Flamboyant Editorial, Gedisa, Grup 62, Grup Enciclopèdia, Marcombo, Mediterrània Editorial, Mosquito Books Barcelona, My Magic Story, Norma Editorial, Pagès Editors, Sentir, Som Ara Llibres, Tigre de Paper, Trípode Editorial, Universitat de Barcelona, Vegueta Ediciones, Voliana Edicions i Zahorí Books.

A l’estand, que repeteix el lema dels últims anys ‘Catalonia, land of books / Barcelona city of literatura’ (Catalunya, terra de llibres / Barcelona ciutat de literatura), també s’hi podran veure les últimes novetats del catàleg de llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona.

La ‘Frankfurter Buchmesse’ (Fira del Llibre de Frankfurt) és la fira de llibres i continguts més important del món. Pel seu fort caràcter professional, aquesta fira marca el calendari de la major part d’editorials del món. En els diferents pavellons s’hi citen anualment unes 7.000 empreses i editorials de tot el món, s’hi donen a conèixer les últimes novetats i es negocien drets d’explotació de diferents obres a nivell mundial.





Paraules clau

Fira del Llibre de Frankfurt/ literatura/