El Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona convertirà el Museu Marítim, dissabte vinent, en el gran punt de trobada del col·lectiu expat : Servei de Premsa

El Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona convertirà el Museu Marítim, dissabte vinent, en el gran punt de trobada del col·lectiu expat

23/10/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, arriba a la sisena edició consolidada com el principal espai de benvinguda i networking per tots aquells que han triat la ciutat per a viure i treballar

El Museu Marítim, a les antigues Drassanes Reials, serà l’escenari aquest dissabte, 26 d’octubre, de la sisena edició del Barcelona International Community Day (BICD).

Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que, després de cinc edicions, s’ha consolidat com la principal cita de referència per als membres de la comunitat internacional que viuen i treballen a la ciutat. El BICD suposa, per a aquestes persones, un espai de benvinguda al seu nou entorn, on se’ls facilita la integració i adaptació al dia a dia de la ciutat a través d’informació i serveis i, a més, la possibilitat d’ampliar les oportunitats de negoci i de networking.

La jornada, amb aquest objectiu, oferirà al col·lectiu dels expats activitats, conferències, taules rodones i tallers dirigits, comptant també amb una zona d’expositors amb empreses i serveis especialitzats. El BICD suposarà, doncs, no només un espai de recepció i trobada per als nouvinguts, sinó també la que probablement sigui la major concentració de talent, emprenedoria, idees i projectes arribats a la ciutat des de l’exterior.

 

Programa de l’edició 2019

El BICD 2019 obrirà portes a les 10h i desenvoluparà totes les seves activitats entre les 10:30 i les 19h, amb tallers, taules rodones, conferències, càpsules informatives, activitats i espais participatius. L’accés és gratuït i les entrades es poden aconseguir registrant-se al web barcelona.cat/internationalcommunityday.

Seran més de 55 propostes, dividides en diferents àmbits: Aterratge Personal ─amb informació i serveis d’utilitat per quan algú arriba i s’instal·la a Barcelona, sol o amb la seva família─, Treballar i Fer Negocis ─per desenvolupar la carrera professional o per invertir i fer negocis─, Gaudir de la Ciutat i Fer Contactes ─per conèixer els atractius de la ciutat, descobrir l’oferta cultural i de lleure i connectar amb els locals─, Activitats d’Animació ─activitats culturals, infantils i de recreació per totes les edats─ i Networking ─amb tallers pràctics per ampliar la xarxa professional i establir nous contactes entre expats i locals─. S’abordaran temes d’utilitat i d’actualitat, com per exemple, l’autoocupació, l’afectació del Brexit, les professions de futur, l’emprenedoria en femení, el transport públic o la realització de tràmits, entre molts d’altres.

El BICD 2019 compta també, novament, amb la figura dels amfitrions i amfitriones, cinc persones arribades ara fa uns anys, que s’han establert aquí i que han pogut desenvolupar plenament les seves vides personals i carreres professionals: la guineana Fadima Diawara, el belga Jean-Phillipe Charles, l’argentina Julieta Alberio, la britànica Anjalina Chugani i l’australià Peter Sotirakis.

Pel que fa als expositors, aquests es distribuiran en estands, punts d’informació i showrooms i representaran àmbits tan diversos com les relacions professionals i de negocis, els serveis culturals i educatius, les relacions en l’àmbit social i cultural, les activitats esportives i de lleure, els serveis immobiliaris i de relocation, els serveis de reclutament i gestió del talent, els serveis financers, legals i empresarials, els serveis d’idiomes, la comunicació i els media, o les assegurances i serveis mèdics o de salut.

 

L’edició precedent

L’any 2018, el BICD es va celebrar al Museu Marítim i va aplegar 4.928 visitants, fet que va suposar un increment del 7,5% respecte de l’edició anterior. El 74% d’aquests hi van assistir per primera vegada, mentre que la resta repetia l’experiència. Aquesta gran trobada internacional va aplegar, entre d’altres, estudiants, emprenedors, membres d’equips de recerca empresaris, artistes i famílies.

La diversitat en l’origen de les persones assistents també va augmentar respecte de l’edició de 2017: amb un 80% d’estrangers i estrangeres i un 20% de nacionals, s’hi van congregar visitants de 135 països diferents, amb França, Veneçuela i Itàlia com els tres països de procedència que més visitants van aportar. Un 64% portaven menys de tres anys vivint a Barcelona.

Va destacar també el percentatge de presència del públic femení, amb el 58,2% del total de visitants. Pel que fa a les franges d’edat, un 35% dels assistents tenien entre 18 i 35 anys, un 44% entre 35 i 49 anys i un 21% tenien 50 anys o més.

S’hi van desenvolupar 49 activitats, amb 76 ponents i experts i 74 expositors. La satisfacció dels participants en la jornada va ser molt elevada: els assistents la van puntuar amb un 8,3 sobre 10 i els expositors amb un 8,8 sobre 10.

 

Organització i suports

El BICD és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació destacada  de Barcelona Activa, i compta amb la implicació de nombroses organitzacions, entitats i professionals, que faran possible el seu desenvolupament i difusió. Té el suport destacat de Banc Sabadell com a patrocinador premium i també amb el patrocini d’Allianz Care (assegurances i serveis de salut), Barcelona International Schools Association (serveis educatius), ERES Relocation Services (gestió de la mobilitat internacional de treballadors) i Page Personnel (consultoria internacional en l’àmbit de recursos humans).

Com a novetat, enguany el projecte ha incorporat altres organitzacions clau com a knowledge partners: Everis, Fundació Factor Humà i Mercer se sumen així a la iniciativa aportant valor en forma de coneixement, expertesa i continguts.

La Vanguardia serà el media partner de l’esdeveniment, mentre que Barcelona Metropolitan, Barcinno i Radio Equinox participaran per primera vegada com a mitjans col·laboradors..





Paraules clau

Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona/ expat/