Barcelona Activa dona empenta al creixement d’empreses en una nova edició del programa Axelera : Servei de Premsa

Barcelona Activa dona empenta al creixement d’empreses en una nova edició del programa Axelera

24/10/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

S’adreça a empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb alt potencial de creixement i una facturació al voltant dels 2 milions d’euros

Hi haurà una pre-selecció de 60 empreses que rebran un informe per identificar potencials, i se’n triaran 30 que obtindran un pla de creixement personalitzat

En les dues anteriors edicions, empreses com ara Pepa Paper, Xarcuteries Bosch, Bernadí, Mitek, Cafes Tupinamba, Etnia Barcelona i Worldsensing, apunten a una millora dels resultats obtinguts, en creixement de plantilla, en internacionalització i en beneficis econòmics

Barcelona Activa dona una empenta a empreses que vulguin créixer, a través de la nova edició del programa Axelera. Aquest programa, amb un nom que fa referència a l’acceleració empresarial, seleccionarà 30 empreses amb alt potencial de creixement de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i les acompanyarà en la definició dels seus plans d’expansió i la seva implantació.

En aquesta tercera edició, Barcelona Activa comptarà amb la col·laboració d’Everis i Imagine Creativity Centre, dues empreses especialitzades en negoci i innovació de prestigi internacional, que són les que faran el procés d’acompanyar la trentena d’empreses participants.

En declaracions del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, “la ciutat vol fer costat a les empreses que volen créixer perquè Barcelona ha de dotar de recursos i oportunitats a aquells negocis de més projecció, la qual cosa tindrà impactes positius sobre el conjunt de la societat. Com a administració, potenciem les empreses perquè agafin volada i una nova dimensió mitjançant un creixement de la plantilla generant ocupació de qualitat o bé amb la seva internacionalització, o fent economia d’escala. Això ens posiciona i ens equipara a altres ciutats que fan possible un major creixement empresarial”.

El programa Axelera s’adreça a empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb un alt potencial de creixement i una facturació al voltant dels 2 milions d’euros. Totes les empreses que s’inscriguin seran analitzades tant per l’equip de consultors com pel de Barcelona Activa i se’n pre-seleccionaran 60. Aquestes 60 rebran un informe de diagnosi individualitzada que les podrà ajudar a identificar potencials i àmbits de millora.

Posteriorment, un cop es faci la tria definitiva de les 30 empreses, obtindran 100 hores de consultoria per ajudar-les en la identificació de les seves necessitats, la recerca de vies per accelerar el seu desenvolupament i la posada en marxa del pla de creixement personalitzat.

 

Un suport valorat en 8.000 euros

Les empreses podran optar per definir plans de creixement basats en la penetració de mercats, la internacionalització, el desenvolupament de nous productes o serveis o la diversificació.

El preu de mercat d’aquest assessorament es valora  en uns 8.000 euros, però per primera vegada les empreses podran accedir-hi de manera gratuïta a tots els serveis. Les empreses hauran d’abonar una fiança simbòlica per mostrar l’interès i compromís, que serà retornada en finalitzar el programa. Les inscripcions es fan a través d’aquest web:  barcelonactiva.cat/axelera

 

Augment de plantilla i de facturació

En les dues darreres edicions d’Axelera, startups i emrpeses de diferents sectors i indústries han aconseguit els objectius de creixement marcats. Alguns exemples són Pepa Paper, Xarcuteries Bosch, Bernadí, Mitek Ibéria, Cafes Tupinamba, Etnia Barcelona, Worldsensing i Icar Vision, entre d’altres.

L’acompanyament ha estat en concordança a les necessitats de cadascuna de les empreses, posant el focus bé en el model de negoci, la internacionalització o la venda de l’empresa, per destacar alguns factors.

En el cas del director general de Mitek, Xavier Codó, subratlla: “Vam passar d’una facturació de menys de 3 milions d’euros a una de 6 milions. A nivell de personal, el creixement encara ha estat més important, ja que hem gairebé triplicat el nombre de persones treballadores, de 30 a quasi 90”.  Mentre que el CEO de Worldsensing, Igansi Vilajosana, destaca, entre els beneficis, que “el programa Axelera ens ha permès passar de vendes puntuals a l’estranger a comptar amb una base de vendes internacionals sostinguda i sostenible a llarg termini”. Per últim, la CEO de Bernadí, Arantxa Bernadí, ressalta els resultats obtinguts: “ Hem aconseguit un 20% més de facturació, consolidació en nous mercats i hem creat un 50% més de llocs de treball”.





Paraules clau

Barcelona Activa/ ocupació/