El Barcelona International Community Day es consolida com a espai per difondre el potencial de la ciutat entre la comunitat estrangera : Servei de Premsa

El Barcelona International Community Day es consolida com a espai per difondre el potencial de la ciutat entre la comunitat estrangera

26/10/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El BICD arriba a la sisena edició com el principal espai de benvinguda i networking per tots aquells que trien la ciutat per viure i treballar-hi

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha visitat avui la jornada, que compta entre altres activitats amb una ponència específica sobre el Brexit a càrrec del cònsol britànic, Lloyd Milen, i un punt d’informació amb personal del consolat sobre com preparar-se millor davant de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea

Sota el títol, ‘Feel the embrace of Barcelona’, el BICD té programats enguany 84 expositors i 57 activitats, i compta amb una acció específica de l’Ajuntament de Barcelona per difondre la web Barcelona International Welcome com a portal permanent a internet per a l’accés de la comunitat estrangera a les activitats i els recursos de la ciutat

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni ha visitat avui la jornada, organitzada entre altres per l’Ajuntament de Barcelona, i que s’ha consolidat com a espai de referència per a la trobada professional, social i cultural de la comunitat estrangera de Barcelona. Collboni ha estat acompanyat de la tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet.

 

 

 

 

 

 

El BICD aplega empreses, escoles internacionals, entitats i associacions; i s’organitza al voltant d’un ampli programa de conferències i activitats d’animació per establir-se, integrar-se i gaudir de Barcelona.

Enguany, a més, s’abordaran temes d’actualitat, com per exemple l’impacte del Brexit, amb una ponència específica a càrrec del cònsol britànic, Lloyd Milen, i un punt d’informació amb personal del consolat sobre com preparar-se millor davant de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha recordat que fa anys que l’Ajuntament de Barcelona organitza aquesta trobada amb la comunitat internacional de la ciutat, que és pràcticament el 20% dels barcelonins i les barcelonines, i ha remarcat la seva importància des del punt de vista de l’atracció de talent, de la creació de xarxes de relació, de serveis i d’empreses. El tinent d’alcalde ha destacat l’èxit d aquesta edició subratllant que s’ha tornat a obtenir un rècord d’assistència pel que fa a participants. “Esperem que aquest punt de trobada es consolidi en el futur per visibilitzar les moltes cares que té la ciutat de Barcelona també des del punt de vista cultural, de procedències, de llengües i d’interessos”.

 

Acció específica sobre el web municipal d’accés als recursos per a la comunitat estrangera

Sota el títol, ‘Feel the embrace of Barcelona’, el BICD té programats enguany 84 expositors i 57 activitats, ajustades a les experiències i objectius de les persones nouvingudes que arriben a la ciutat, com ara, trobar feina, conèixer altres persones, introducció a les llengües oficials, emprendre nous projectes i oportunitats de negoci, com també altres necessitats, com trobar escoles i connexions amb les diferents cultures que conviuen a Barcelona.

Durant les sessions, també es farà una mostra pràctica del nou web Barcelona International Welcome, perquè, després del BICD, les persones internacionals continuïn tenint informació i accés a les activitats i els recursos que en poden necessitar en obrir una nova etapa i viure a Barcelona. I diferents professionals dinamitzaran trobades de networking per a persones que acaben d’arribar, orientades a teixir i potenciar la seva pròpia xarxa de contactes.

A més, per connectar més amb l’audiència i les persones assistents, s’ha previst que hi participin cinc protagonistes clau: persones que van arribar a la ciutat fa anys, i ara els parlaran de la seva trajectòria, consells pràctics i un bagatge que poden projectar en ajudar a les persones que tot just arriben ara. Els anomenats “amfitrions” seran Anjalina Chugani, de la Índia i xef i professora de cuina, Fadima Diawara, de Guinea i CEO i fundadora de Kunfabo, Jean-Philippe Charles, de Bèlgica i expert en formació intercultural, Julieta Alberio, d’Argentina i terapeuta ocupacional, i Peter Sotirakis, d’Austràlia i traductor i intèrpret.

 

Récord de població estrangera

Segons els últims indicadors, gairebé la meitat dels residents de Barcelona han nascut fora, i un de cada cinc té nacionalitat estrangera. Així es constata en el padró municipal a 1 de gener de 2019, que situa en 1.650.358 persones residents el total de la ciutat. Aquesta és la xifra més elevada des de 1991 i també suposa l’increment més alt dels últims 11 anys en termes absoluts, i que fan de Barcelona una ciutat més diversa i internacional.





Paraules clau

comunitat estrangera/