El nou mercat del Bon Pastor obre portes com a eix fonamental del barri : Servei de Premsa

El nou mercat del Bon Pastor obre portes com a eix fonamental del barri

16/11/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El nou equipament acull una desena de negocis i un autoservei i compta amb una superfície de 9.340 m2 distribuïts en planta baixa, altell i dues plantes soterrànies

El barri celebra l’obertura amb una festa popular amb la participació de diverses entitats de l’entorn

El nou mercat de Bon Pastor ha entrat en funcionament recuperant així un dels principals equipaments del barri i convertint-se en eix fonamental per a la cohesió social del seu entorn. Una festa ciutadana ha servit avui per celebrar l’obertura del nou equipament, amb la participació de de diverses entitats de l’entorn.

Durant la celebració, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat que “creiem en una ciutat que ofereixi qualitat de vida en tots els seus barris, és a dir, que tota Barcelona sigui Barcelona. I això passa per comptar amb espais dignes, amb bons serveis i amb equipaments de referència, com aquest”.

L’equipament, situat al seu al carrer Sant Adrià 154, compta amb espai per a 12 negocis i un autoservei i amb una superfície de 9.340 m2 distribuïts en planta baixa, altell i dues plantes soterrànies.

A la primera planta (3.146 m2), s’hi ubiquen les instal·lacions del mercat i la zona comercial; a la planta altell, (1.125 m2), els espais d’oficines i d’instal·lacions del mercat i l’autoservei; al primer soterrani (1.931 m2), l’aparcament i les dependències de servei; i al segon soterrani (3.146 m2), els espais logístics del mercat i de l’autoservei.

 

 

 

L’edifici busca sobretot ser funcional tant per als que hi treballen com per als clients. L’estructura de l’edifici, l’aïllament i la protecció solar busquen el màxim d’aprofitament energètic i el màxim de llum natural. També disposa d’instal·lació d’aerotèrmia per a l’aigua calenta i la climatització, i plaques solars fotovoltaiques de producció de corrent elèctric per a ús propi de l’edifici.

 

Un edifici sostenible

El projecte de l’edifici aposta per la sostenibilitat de l’espai, tot donant resposta a les necessitats del veïnat. La seva classificació energètica és de categoria “A”. S’ha aconseguit gràcies al tractament de pell de l’edifici, juntament amb les mesures de comportament actiu del conjunt de les instal·lacions energètiques que corresponen al funcionament del dia a dia del mercat.

El tractament uniforme i la imatge de neutralitat cromàtica de la façana facilita la integració en l’entorn, afavorida també per l’alçada, que és inferior a la de les edificacions del voltant. Les entrades principals s’han identificat clarament per remarcar la seva funció i afavorir l’accessibilitat de l’edifici.

Els paradistes s’han traslladat avui al nou Mercat de Bon Pastor des de la carpa provisional que, des de l’any 2009, ha estat ubicada al número 168 del carrer Sant Adrià. La festa d’inauguració del Mercat tindrà lloc el proper 16 de novembre.

 

 

 

 

 

 

 





Paraules clau

bon pastor/ mercat/