Comença la construcció d’un nou edifici d’habitatges per a persones grans amb serveis a l’Antiga Quirón : Servei de Premsa

Comença la construcció d’un nou edifici d’habitatges per a persones grans amb serveis a l’Antiga Quirón

08/06/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La promoció, amb una inversió de 13,1 milions d’euros, inclou 83 habitatges amb serveis per a persones grans i un nou model d’atenció residencial per a persones amb un alt grau de dependència

També s’ubicaran diferents equipaments de barri molt reivindicats

El barri de la Salut ha celebrat avui amb una festa l’inici de les obres de l’edifici de 83 habitatges per a gent gran amb serveis que es construirà al solar de l’antiga Clínica Quiron, a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, al districte de Gràcia. Aquest edifici, de més d’11.000 metres quadrats, inclourà, a més dels habitatges per a persones grans, diferents espais comunitaris de barri, com un Casal de Gent Gran, un Casal de Barri, un Casal de Joves i un auditori. Està previst que les obres acabin el tercer trimestre de l’any 2024.

Amb una inversió prevista d’13,1 milions d’euros, aquest equipament és pioner en combinar habitatge per a persones grans amb un altre espai d’allotjaments destinats a acollir persones grans amb un alt grau de dependència. És un nou tipus d’equipament públic que busca cobrir les necessitats d’atenció continuada i d’habitatge adaptat com a pilotatge i alternativa a les actuals residències, pensant en les noves generacions de persones grans.

Aquests 83 habitatges de la Quiron se sumaran als 1.433 habitatges per a persones grans que hi ha a la ciutat, que formen part de 24 promocions.

 

 

 

 

Espais comunitaris per al barri de la Salut

El projecte arquitectònic d’aquest edifici inclou diferents espais d’usos polivalents i d’integració al barri, la Salut, amb una gran mancança d’equipaments comunitaris. De fet, en el disseny del complex de l’edifici van intervenir les entitats veïnals mitjançant un procés participatiu, per decidir quina tipologia d’espais es necessitaven. La idea era conciliar tots aquests usos, donant cabuda també a les activitats temporals que l’acció veïnal havia promogut al solar: hort urbà, sessions de cinema a la fresca o àpats comunitaris.

D’aquest procés es va acabar definint els usos dels espais que estaran a la planta baixa de l’edifici: un Casal de Gent Gran, un Casal de Barri, un Casal de Joves i un auditori.

La solució arquitectònica distribueix en planta baixa els diferents espais de relació veïnal i els dos nuclis d’accés als habitatges. El disseny també té en compte l’eficiència energètica ja que s’han disposat els habitatges i els allotjaments perquè tinguin façana exterior al carrer i a l’interior d’illa per garantir una ventilació creuada.





Paraules clau

equipaments/ gent gran/ habitatges/ serveis/