Comerç i mercats

Entra en vigor la nova regulació per a grups de visitants al Mercat de Santa Caterina

Entra en vigor la nova regulació per a grups organitzats de visitants al Mercat de Santa Caterina. Tots els divendres i dissabtes de l’1 d’abril fins el 30 d’octubre se’ls hi impedirà l’entrada per tal de preservar l’actual model de mercat. Amb el decret d’alcaldia que regula aquesta entrada al mercat, l’Ajuntament dóna resposta a la petició que l’Associació de concessionaris del propi mercat va fer arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Mercabarna publica la 1a Memòria de Sostenibilitat

Mercabarna ha donat un pas més enllà en el seu compromís social amb l’elaboració de la primera memòria de sostenibilitat, elaborada seguint els estàndards del Global Reporting Initiative (GRI), institució internacional de referència que determina com s’ha d’analitzar el impacte de Responsabilitat Social Corporativa en institucions, entitats i empreses.

El dominical de Sant Antoni obre portes

El dominical del Mercat de Sant Antoni ha obert portes, amb 78 parades ubicades al voltant del mercat i sota unes marquesines construïdes específicament per a les parades d’aquest mercat de vell.

El Mercat de Sant Antoni celebra la seva inauguració

Durant tot el cap de setmana, una trentena d’entitats i associacions del barri de Sant Antoni protagonitzen la festa d’inauguració del nou mercat a les quatre places que s’han guanyat com a espai públic per als veïns i veïnes al voltant del mercat

Sant Antoni recupera el seu mercat

El mercat obre amb 225 establiments: 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibres. La superfície total construïda del nou mercat és de 53.388 m2 distribuïts en 5 nivells, quatre dels quals han estat excavats per poder dotar el mercat dels serveis i comerços demandats

Més de 200 comerços participen en “Òpera al Comerç” amb 630 hores de recitals a l’interior de les botigues

Des del 4 de maig i fins el 15 de novembre, més de 200 comerços de Barcelona protagonitzaran una iniciativa inèdita fins ara a la ciutat. En el marc del programa “Òpera al Comerç” les botigues de proximitat dels Eixos Comercials de Fundació Barcelona Comerç acolliran fins a 1.890 actuacions de cantants d’òpera que interpretaran àries i cançons napolitanes, relacionant cada peça lírica amb l’activitat del comerç que acull l’actuació. La iniciativa es duu a terme en el marc de l’Any del Comerç i la Cultura organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la mateixa Fundació.

La cooperativa Alencop, una iniciativa social de recollida de ferralla, estrena nova nau industrial a Sant Andreu i amplia la cartera de serveis

Alencop és una cooperativa d’iniciativa social creada el 2015 per assegurar unes condicions de treball i de vida dignes d’un col·lectiu en situació vulnerable. Actualment la formen 25 persones sòcies originaries d’una desena de nacionalitats diferents de l’Àfrica Subsahariana que treballen en la recollida i correcta gestió de ferralla i electrodomèstics en desús.

La 5a edició de l’Atrapa la Tapa de Sant Andreu comptarà amb la participació d’una quarantena d’establiments

La 5a edició de la ruta de tapes Atrapa la Tapa  de Sant Andreu comença el proper 3 de maig, amb la participació d’una quarentena establiments de tots els barris del districte. Cada dijous, a partir de les 19:00 hores, els bars i restaurants participants oferiran una tapa especial a un preu especial d’1,95 euros. La iniciativa vol donar a conèixer l’oferta gastronòmica del propi barri i contribuir a dinamitzar el sector de la restauració, fomentant que els veïns i veïnes participin en la ruta Atrapa la Tapa consumint les preparacions elaborades.

Gerardo Pisarello inaugura La Pionera, una incubadora a l’aire lliure al Poblenou

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, el Director de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich, i la portaveu de La Pionera, Fundació Formació i Treball, Maria Serra, han inaugurat aquest matí La Pionera, l’espai de la gent que comença, una iniciativa impulsada per la Fundació Formació i Treball amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Comença a Barcelona el Congrés Mundial de Mercats

El mercat majorista de Barcelona va guanyar l’organització d’aquest Congrés entre tots els mercats que integren la World Union of Wholesale Markets (WUWM) per ser un mercat capdavanter en l’àmbit de la responsabilitat amb la societat.

L’Ajuntament crearà un Observatori del Comerç per posar a disposició de la ciutadania els estudis i dades del sector

L’Ajuntament posarà en marxa un Observatori del Comerç, amb l’objectiu de donar suport a la ciutadania, els comerciants, i al mateix consistori en la presa de decisions sobre el sector. L’Observatori estarà ultimat a començaments de 2019, i en els propers mesos es crearà l’espai virtual on es podran consultar ja els estudis i les dades del sector de Barcelona.