Comerç i mercats

Convocatòries de premsa

  

El nivell d’ocupació al comerç de Barcelona creix fins a nivells pre-crisi

El nombre de treballadors contractats ha crescut un 2,1% entre 2016 i 2017, arribant als 126.180 afiliats a la Seguretat Social. El 38,5% de les persones responsables dels establiments entrevistats creuen que el volum del negoci augmentarà en els propers anys. Els barcelonins i barcelonines posen una nota de 8,2 a l’oferta comercial de la ciutat, 0,2 punts percentuals superior a l’any 2016.

El 21è Premi Comerç de Barcelona reconeix les millors iniciatives de la ciutat

El 21è premi Comerç de Barcelona ha reconegut avui les millors iniciatives entre els establiments comercials i dels mercats de Barcelona. Es reconeix iniciatives que han sabut evolucionar amb la proposta al client, gestionar la continuïtat dels models de negoci i contribuir de forma permanent a la dinamització comercial de la ciutat.

Comença l’enderroc del mercat de Sant Andreu

Es tracta del primer pas per començar a executar la renovació integral del mercat, que comptarà amb una façana perimetral vidriada, facilitant la connexió entre l’interior i l’exterior i fent més visible des del carrer l’oferta comercial

Entra en vigor la nova regulació per a grups de visitants al Mercat de Santa Caterina

Entra en vigor la nova regulació per a grups organitzats de visitants al Mercat de Santa Caterina. Tots els divendres i dissabtes de l’1 d’abril fins el 30 d’octubre se’ls hi impedirà l’entrada per tal de preservar l’actual model de mercat. Amb el decret d’alcaldia que regula aquesta entrada al mercat, l’Ajuntament dóna resposta a la petició que l’Associació de concessionaris del propi mercat va fer arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Mercabarna publica la 1a Memòria de Sostenibilitat

Mercabarna ha donat un pas més enllà en el seu compromís social amb l’elaboració de la primera memòria de sostenibilitat, elaborada seguint els estàndards del Global Reporting Initiative (GRI), institució internacional de referència que determina com s’ha d’analitzar el impacte de Responsabilitat Social Corporativa en institucions, entitats i empreses.

L’Ajuntament de Barcelona cedeix a entitats socials dispositius tecnològics en desús

L’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Pangea han signat un acord de col·laboració per cedir dispositius tecnològics en desús, restaurar-los i canalitzar-los a entitats socials per allargar el temps de vida útil fins el seu correcte reciclatge final. Es tracta d’una aposta estratègica i d’un compromís per impulsar l’economia social, circular i el consum responsable.

El dominical de Sant Antoni obre portes

El dominical del Mercat de Sant Antoni ha obert portes, amb 78 parades ubicades al voltant del mercat i sota unes marquesines construïdes específicament per a les parades d’aquest mercat de vell.

El Mercat de Sant Antoni celebra la seva inauguració

Durant tot el cap de setmana, una trentena d’entitats i associacions del barri de Sant Antoni protagonitzen la festa d’inauguració del nou mercat a les quatre places que s’han guanyat com a espai públic per als veïns i veïnes al voltant del mercat

Sant Antoni recupera el seu mercat

El mercat obre amb 225 establiments: 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibres. La superfície total construïda del nou mercat és de 53.388 m2 distribuïts en 5 nivells, quatre dels quals han estat excavats per poder dotar el mercat dels serveis i comerços demandats