Cooperació

Barcelona aposta per donar respostes col·lectives i comunitàries als reptes socials

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat en la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat el Pla Municipal d’Acció Comunitària. Per Acció Comunitària s’entén un projecte col·lectiu construït col·lectivament, superant els enfocaments de la intervenció social individualitzada i fent-la directament amb la gent. El document es vertebra en 5 estratègies i recull un total de 19 projectes que s’aniran desenvolupant fins a l’any 2022

L’Ajuntament de Barcelona alerta dels efectes perniciosos del copagament farmacèutic, incrementat l’any 2012

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per sumar-se a la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza anualment l’ONG Banc Farmacèutic, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 de març. L’objectiu d’aquesta jornada, que per primera vegada recull aportacions al Fons Social del Medicament creat per aquesta entitat, és facilitar l’accés als tractaments mèdics a totes les persones que els necessitin però que, per motius econòmics, no els tinguin garantits.

L’Ajuntament de Barcelona renova el suport a l’entitat ‘Refugees Welcome’, d’acollida de persones refugiades

L’Ajuntament de Barcelona ha renovat el seu suport a la Plataforma ‘ Refugees Welcome’, que en l’últim any ha implementat, a la ciutat, una prova pilot del seu projecte, que busca afavorir la acollida de persones refugiades i la seva integració a través de pisos compartits. Aquesta entitat ja estava desenvolupant aquest projecte des de fa dos anys a Madrid, una experiència que el consistori va voler que es repliqués a Barcelona.

Barcelona assolirà el 0’7% per a projectes de justícia global i cooperació internacional

L’Ajuntament de Barcelona amplia la dotació per a projectes de justícia global i cooperació internacional amb 1’75 milions d’euros. Gràcies a aquesta aportació s’assolirà aquest any i per primer cop l’objectiu del 0’7%. En total, es preveu dotar 36 projectes nous, que comptaven amb les condicions per ser subvencionats però van quedar fora per manca de finançament.

Barcelona reforça la Cooperació al Desenvolupament

El Pla de Treball pel 2014 posa l’accent en intervencions en entorns urbans i prioritzarà accions vinculades a l’educació per al desenvolupament, per als drets humans i la pau. S’obre una nova línia de treball per desenvolupar accions per promoure els drets del col•lectiu LGTB en condicions d’igualtat en aquelles ciutats o àrees on coopera la capital catalana.