Cooperació

Convocatòries de premsa

  

El Tibidabo celebra la festa solidària “Un cop de mà”

La festa, organitzada conjuntament amb la Fundació Real Dreams té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer les tasques que realitzen algunes ONG locals. D’aquesta manera, en un ambient familiar i solidari, els nens i nenes de Barcelona podran aprendre com poden ajudar a altres infants d’arreu del món.

Laia Ortiz inaugura la Trobada de Xarxes per al Canvi

Dimarts, 12 de juny, a les 9.15h (Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim, Av. de les Drassanes s/N), la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, inaugurarà la Sessió Plenària de la 8a Trobada de Xarxes per al Canvi. El programa Xarxes per al Canvi és una iniciativa conjunta del Consorci d’Educació, Escola Nova 21, I’ICE de la UAB i Rosa Sensat, que han sumat esforços per la innovació, amb el repte que en tres anys tots els centres educatius de la ciutat puguin estar immersos en algun projecte de millora sostenible des del treball en xarxa.

L’Ajuntament de Barcelona reafirma el seu compromís amb el comerç just i les finances ètiques

L’Ajuntament de Barcelona ha fet aquest mandat una aposta decidida per incorporar clàusules socials i ambientals en la contractació municipal, així com per incorporar les finances ètiques en la seva operativa habitual. Properament, el govern municipal té previst presentar un pla anual de contractació responsable amb objectius definits i amb un sistema que permetrà fer-ne un seguiment.

Pisarello viatja a Montréal i Nova York per reforçar el lideratge de Barcelona com a referent internacional en innovació digital i economia social

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, viatjarà la setmana vinent a Montréal (Quebec) i Nova York acompanyat dels comissionats d’Economia Social i Solidària, Álvaro Porro, i de Promoció Econòmica, Lluís Gómez, en una missió que el portarà a les dues alcaldies d’ambdues ciutats, amb qui establirà contactes en diferents àmbits.

Barcelona assumeix la secretaria de la xarxa de ciutats CIDEU i la connecta amb la Unión de Ciudades y Capitales Iberoamericanas

La regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha assumit aquesta mateixa setmana la secretaria del Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano (CIDEU), una xarxa de ciutats iberoamericanes integrada per 124 ciutats i 26 institucions, que promou el disseny i la gestió de projectes urbans per a la sostenibilitat de les ciutats.

L’alcaldessa, convidada a Montevideo per parlar de reptes de les ciutats i d’habitatge

L’alcaldessa iniciarà, demà dilluns, un viatge institucional de quatre dies a la capital de l’Uruguai, Montevideo, on ha estat convidada per l’ajuntament de la ciutat a intervenir a l’obertura del Seminari ‘Diàlegs Urbans’, una trobada on s’hi ha convocat ciutadania, organitzacions socials, especialistes i institucions per parlar de reptes de les ciutats, tant els històrics com els emergents.

L’Ajuntament de Barcelona expressa la seva preocupació al govern de Brasil per la situació política del país arran de l’empresonament de Lula da Silva

El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello ha enviat avui una carta dirigida a l’ambaixador de Brasil a Madrid, Antonio Simoes, per fer palesa la preocupació del govern municipal de Barcelona per la situació política i social del país arran l’empresonament de l’ex president Lula da Silva, acusat de corrupció i condemnat a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem brasiler.

Barcelona aposta per donar respostes col·lectives i comunitàries als reptes socials

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat en la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat el Pla Municipal d’Acció Comunitària. Per Acció Comunitària s’entén un projecte col·lectiu construït col·lectivament, superant els enfocaments de la intervenció social individualitzada i fent-la directament amb la gent. El document es vertebra en 5 estratègies i recull un total de 19 projectes que s’aniran desenvolupant fins a l’any 2022

L’Ajuntament de Barcelona alerta dels efectes perniciosos del copagament farmacèutic, incrementat l’any 2012

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per sumar-se a la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza anualment l’ONG Banc Farmacèutic, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 de març. L’objectiu d’aquesta jornada, que per primera vegada recull aportacions al Fons Social del Medicament creat per aquesta entitat, és facilitar l’accés als tractaments mèdics a totes les persones que els necessitin però que, per motius econòmics, no els tinguin garantits.

L’Ajuntament de Barcelona renova el suport a l’entitat ‘Refugees Welcome’, d’acollida de persones refugiades

L’Ajuntament de Barcelona ha renovat el seu suport a la Plataforma ‘ Refugees Welcome’, que en l’últim any ha implementat, a la ciutat, una prova pilot del seu projecte, que busca afavorir la acollida de persones refugiades i la seva integració a través de pisos compartits. Aquesta entitat ja estava desenvolupant aquest projecte des de fa dos anys a Madrid, una experiència que el consistori va voler que es repliqués a Barcelona.