Cultura i lleure

Gairebé 3.000 persones han passat pel Canòdrom en el programa de Grades Obertes 2018

Prop de 3.000 persones han assistit a les sis sessions del Programa Grades Obertes que s’ha celebrat durant el mes de juliol i començaments d’agost. Amb el cicle “Grades Obertes” es vol d’obrir l’espai al barri, responent així a la demanda de veïns i veïnes per tal que aquest equipament cultural programés també activitats per al veïnat, més enllà de les activitats que s’hi duen a terme habitualment.

Barcelona recupera 5 noves obres del llegat Muñoz Ramonet

Es tracta de les peces que les filles de l’empresari, escudant-se en una errada del secretari judicial, no van entregar el passat 20 de juliol, provinents de la finca de Sant Andreu de Llavaneres. La família, tot i el mandat judicial, no ha entregat una sisena obra

Del paper a la xarxa: finalitza la informatització del catàleg de la Biblioteca de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) ha finalitzat un projecte de llarg recorregut: la reconversió i informatització del catàleg del seu fons bibliogràfic. L’any 1992 s’havia iniciat la informatització, amb la catalogació corrent -la de les noves adquisicions-, però la del catàleg ja existent -en fitxes de paper- no va començar fins el 2002. La durada del procés s’explica pel gran volum del fons bibliogràfic i per la complexitat de la recatalogació d’una part significativa del fons, anterior al segle XX.

Barcelona, ciutat convidada a la Design Week Mexico 2018

Del 10 al 14 d’octubre el disseny de Barcelona serà protagonista a Mèxic. Barcelona és enguany la ciutat convidada de la Design Week Mexico 2018, una edició que celebra el seu 10è aniversari, coincidint amb la capitalitat mundial de Ciutat de Mèxic (World Design Capital Mexico 2018).

Barcelona recupera vuit angelots de la cascada del parc de la Ciutadella

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimarts les tasques per tornar a ubicar al seu lloc quatre parelles d’angelots (putti) de la cascada ornamental del parc de la Ciutadella. D’aquesta manera, el consistori, a través del Departament de Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, culmina el procés de recuperació d’aquestes escultures, que simulen la figura de nens nus i alats que juguen festius amb garlandes de flors.

Barcelona és la ciutat convidada a l’“Unbound” de l’Edimburg International Book Festival

Dins el marc de l’ Edimburg International Book Festival, que tindrà lloc entre l’11 i el 27 d’agost a la capital escocesa, Barcelona ha estat convidada a organitzar La Nit de Barcelona dins l’ “Unbound”, una secció off del festival que té format de cabaret nocturn i una programació literària específica dins el festival. L’acte tindrà lloc el dissabte 25 d’agost, a les 21 hores a The Spiegeltent d’Edimburg.

El programa ‘Arqueoborn’ s’endinsa en la història de la Casa Sanmartí

Aqrueoborn és el programa de recerca arqueològica d’El Born Centre de Cultura i Memòria per al coneixement, la divulgació i l’estudi de l’àrea arqueològica del Born. Va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de posar en valor les restes arqueològiques i donar continuïtat a la investigació del jaciment i dels materials arqueològics recuperats, per mitjà d’un programa d’activitats científiques que difonguin els coneixements que se’n desprenen. Una de les peces clau de la recerca és la continuació de les excavacions arqueològiques en aquells punts on no s’ha esgotat l’estratigrafia.

La Mercè ’18

La Festa Major de la Mercè començarà el divendres 21 de setembre amb el pregó com a tret de sortida a les festes, i culminarà el dilluns 24 de setembre amb el Piromusical.

Barcelona continua la seva aposta contra la islamofòbia

L’Ajuntament de Barcelona ha fet balanç del primers 18 mesos de funcionament del Pla Municipal contra la islamofòbia, una mesura de govern aprovada al gener del 2017 amb la voluntat de millorar la cohesió social i la convivència a la ciutat, des de l’enfoc dels drets humans i la perspectiva intercultural.

Els espais Gaudí de la ciutat celebren en directe el 166è aniversari de l’arquitecte

El proper 25 de juny se celebra el 166è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí, un esdeveniment que les entitats gestores de les obres de l’arquitecte han aprofitat per posar en marxa una iniciativa inèdita, la seva primera acció conjunta a internet. Un total de tretze institucions, incloent la majoria de construccions i tots els museus dedicats a la figura del geni del modernisme català, han programat una sèrie d’emissions consecutives a Facebook Live.

L’Eixample celebra la segona edició del festival Tangent, una proposta cultural basada en la innovació des de la proximitat

El Districte de l’Eixample celebrarà aquest estiu la segona edició del festival Tangent, que es va estrenar l’estiu passat quan el Districte va decidir donar un nou impuls al festival de cultura estiuenc tot fent evolucionar l’estiu a la fresca cap a un nou projecte cultural per acostar al públic propostes culturals diverses, algunes innovadores i trencadores, arts alternatives, junt amb altres iniciatives clàssiques dels estius, i per a tots els públics.

Presentació del llibre ‘La Casa de l’Ardiaca. Dos mil anys d’història’

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona va celebrar, l’any 2017, el seu primer centenari. Resultat d’aquesta celebració, es va acordar elaborar i posar a l’abast dels ciutadans una publicació que expliqués i permetés conèixer, de manera detallada i alhora divulgativa, la història, l’evolució i les característiques arquitectòniques d’un edifici tan emblemàtic de Barcelona com és la Casa de l’Ardiaca.

Circ, teatre, dansa i poesia en una nova edició de les ‘Nits al Castell’

A partir de demà, 1 de juny, torna el cicle “Nits al Castell” cada divendres al pati d’Armes en caure el sol. Durant quatre nits de juny el Castell es transformarà en un espai on anar a gaudir de circ, teatre, dansa i poesia, tastar les delícies culinàries de les caravanes ambulants de menjar i gaudir de les vistes nocturnes de la ciutat des de la terrassa del Castell.

Barcelona celebra la XIV Fira Modernista

Els dies 1, 2 i 3 de juny se celebrarà la 14a edició de la Fira Modernista. Aquest any està dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal, per commemorar els 100 anys de la seva mort. Una de les poquíssimes pintores modernistes que va convertir la seva passió en la seva professió.

Activitats, exposicions i portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius i els centres arxivístics de la ciutat es preparen per celebrar-ho amb activitats culturals, tallers, exposicions i jornades de portes obertes perquè la ciutadania puguin conèixer els arxius i la tasca que fan els professionals que hi treballen. Seran una quinzena d’activitats gratuïtes obertes per als veïns i les veïnes.