Cultura i lleure

Combatre les desigualtats socials integrant cultura i educació

Reduir les desigualtats, disminuir la fragmentació entre el sistema cultural i el sistema educatiu, i millorar la coordinació i transversalitat entre les administracions són tres dels principals objectius de la Mesura de Govern Cap a una política de cultura i educació que es presentarà a la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

Barcelona i Bolonya compartiran experiències en acollida, cultura, turisme i habitatge

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut avui, a l‘Ajuntament de Barcelona, la visita de l’alcalde de la ciutat italiana de Bolonya, Virginio Merola, amb qui ha signat un acord de col·laboració perquè les dues urbs comparteixin experiències en l’àmbit de l’acollida de persones migrants, en polítiques sobre turisme, habitatge, cultura i economia solidària.

El festival Dau Barcelona alça avui teló al SAT! amb el lliurament dels premis Dau i la representació d’‘Els homes llop de Vallnegra’, dirigida per Sergi Belbel

Durant tot el cap de setmana del 24 i 25, el festival de participació i creativitat al voltant del joc de taula tindrà lloc a la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra, amb entrada gratuïta, Dau Barcelona compta enguany amb la participació de 45 editorials, 30 entitats i 14 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures.

Lluis Gómez llença el repte que la moda sostenible i ètica sigui motor de canvi per a tot el sector

La BEFF està coorganitzada per l’Associació Moda Sostenible Barcelona (MSBCN) i Seed&Click, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, celebra enguany la 5a edició i ocupa per segon any consecutiu l’espai del DHUB. En aquest marc, s’ha anunciat una trobada per a la reflexió sobre moda sostenible i ètica que se celebrarà al març del 2019 a Barcelona i que aspira a esdevenir un referent del sud d’Europa.

Activitats +Biennal del 19 al 25 de novembre

NOTA IMPORTANT: L’aforament dels espais inclosos a la programació és limitat. Per tal de garantir plaça, cal confirmar assistència a l’espai on es realitza l’activitat.

L’Eixample dedica uns jardins a la soprano Montserrat Figueras

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat avui la placa amb la denominació Jardins de Montserrat Figueras, a l’interior d’illa amb accés pel carrer Còrsega 195, delimitat pels carrers de Casanova, Villarroel i Paris, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

El festival Dau Barcelona torna a obrir joc a la Fabra i Coats

A partir del 23 de novembre, i durant tot el cap de setmana del 24 i 25, Dau Barcelona, arriba a la seva setena edició com la gran festa del joc, un festival de participació i creativitat al voltant del joc de taula. Situat a la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra, amb entrada gratuïta, Dau Barcelona compta enguany amb la participació de 45 editorials, 30 entitats i 14 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures.

Activitats +Biennal del 12 al 18 de novembre

NOTA IMPORTANT: L’aforament dels espais inclosos a la programació és limitat. Per tal de garantir plaça, cal confirmar assistència al l’espai on es realitza l’activitat.

Leonardo Padura recull el 6è Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

El jurat del sisè Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, format pel periodista Òscar López, la novel·lista Care Santos, el periodista cultural Sergi Doria, l’escriptor Enric Calpena i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Fèlix Riera, va destacar que les obres de Leonardo Padura “són novel·les escrites amb els recursos del gènere negre que esdevenen relats existencials, socials i, naturalment, històrics. De la mateixa manera que vam aprendre a conèixer la transició espanyola amb Pepe Carvalho i bona part de la història dels EEUU del segle XX amb Harry Conejo Angstrom de John Updike, la millor manera de passejar per la Cuba revolucionària és en companyia del gran Mario Conde.”

Descoberta de la placa homenatge a Raimon Panikkar

La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, ha assistit a l’acte de descoberta de la placa homenatge al filòsof i teòleg Raimon Panikkar (Barcelona, 1918-Tavertet, 2010) a la seva casa natal.

El disseny de Barcelona triomfa a Mèxic

La internacionalització del disseny de Barcelona és un dels àmbits d’actuació prioritaris de BCD, promovent la marca ciutat i el talent creatiu d’empreses i dissenyadors.

Localitzades 24 inhumacions del priorat de Santa Maria de Natzaret a les obres de Ronda de Sant Antoni, 84

Des del mes de juliol d’enguany, el Servei d’Arqueologia de Barcelona està duent a terme una intervenció arqueològica a la finca del número 84 de la Ronda de Sant Antoni, amb motiu de la rehabilitació integral de la finca. Aquesta intervenció, ha permès documentar, fins al moment, un total de 24 inhumacions que formarien part del cementiri de l’antic priorat de Santa Maria de Natzaret, amb una cronologia entre els segles XIV i XV.

Ada Colau assisteix a l’acte de col·locació d’un faristol explicatiu del bombardeig de la plaça Sant Felip Neri

Aquesta tarda l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat a l’acte de descoberta d’un faristol de memòria a la plaça de Sant Felip Neri, bombardejada per l’aviació feixista el 30 de gener de 1938. A l’acte s’han pogut veure uns plafons amb fotografies de l’exposició “La màgia de Sant Felip Neri”, que s’està fent ara al Pati Llimona, obra de Sergi Bernal.

La primera Biennal de Pensament Ciutat Oberta sedueix 20.000 persones

La primera Biennal del Pensament Ciutat Oberta –amb un programa amb 69 actes programats entre el 15 i el 21 d’octubre, en més de 90 espais dels 10 districtes de Barcelona- ha aplegat un total de 20.000 assistents. La festa del pensament, on s’han implicat 153 entitats de la ciutat, ha comptat amb la participació de 156 ponents, internacionals i de tot l’Estat. A partir d’ara, però, continua la programació dins el programa +Biennal, que s’allargarà fins a mitjans de desembre d’aquest any amb 60 activitats més que tindran lloc en diversos espais de la ciutat.