Cultura i lleure

Ada Colau visita l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’

“La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” és una exposició memorial que forma part del programa d’evocació i de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, que va començar el juny del 2017 amb un acte ciutadà que expressava el respecte i la solidaritat del Govern de Barcelona envers les víctimes.

El Servei d’Arqueologia documenta diverses troballes a Ciutat Vella

En les darreres setmanes el Servei d’Arqueologia ha realitzat diverses intervencions al districte de Ciutat Vella: restes romanes de diverses estructures d’hàbitat a les excavacions del carrer de Sant Sever, diverses fosses d’inhumació d’època moderna al barri de la Barceloneta, i enterraments romans del voltant dels segles III-V al Born.

Barcelona aposta per la paritat entre dones i homes en l’àmbit cultural de la ciutat

El 2018 inicia els seguiment de la paritat en la programació pública agafant com a radars i espais de referència varis projectes culturals públics de rellevància com són el Grec Festival de Barcelona, La Virreina Centre de la Imatge, la Biblioteca Jaume Fuster o el Centre Cívic Barceloneta, entre altres. Es donarà suport a les xarxes de creació cultural que donin visibilitat i potenciïn la creació en femení.

El Pla de Barris obre les escoles al veïnat

El Pla de Barris injecta un total de 28,3M€ milions d’euros en projectes vinculats a l’educació i a la cultura, 20,2 dels quals seran per inversió en centres per adequar-los als nous projectes educatius

Arriba ‘Pantalla Barcelona’ amb cinema fet i produït a Barcelona

El proper dimarts 28 a les 20 hores es presentarà el nou cicle Pantalla Barcelona en la primera sessió a l’Aribau Club (Gran Via de les Corts Catalanes, 565). La presentació anirà a càrrec de Valentín Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge, i en la sessió tituladaImaginar per sobreviure es projectarà el curt d’ Aina Clotet Tiger i la pel·lícula de Marc RechaUn dia perfecte per volar .

En marxa de l’Any del Comerç i la Cultura 2018

L’Any vol implicar el comerç de proximitat en la dinamització cultural de la ciutat, com a model intrínsecament vinculat a la seva història i com a peça clau per garantir la diversitat i la cohesió social

Barcelona guanya 6.350 m2 d’espai cultural

Jaume Collboni: “Hem arribat a un acord amb Fira de Barcelona per remodelar el Palau Victòria Eugènia de la Fira de Montjuic, i disposar d’una superfície de 6.000 metres quadrats destinats a usos expositius, en l’esforç més important de la darrera dècada per augmentar espai expositiu temporal a disposició d’equipaments culturals de la ciutat. Volem que el Palau Victòria Eugènia sigui el nostre “Gran Palais”.

El 5% del pressupost municipal es destinarà a l’àrea de cultura el 2017

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha explicat que “aquesta pujada del pressupost és significativa i històrica” i ha afegit que “aquesta és una bona notícia per a la creació, per als públics i per a la qualitat de l’oferta cultural de la ciutat”

Barcelona invertirà 1’4 milions per potenciar el sector audiovisual

L’Ajuntament ha presentat avui la mesura de Govern “Proposta de Política Audiovisual de l’Ajuntament”, que implementarà l’ICUB i preveu destinar 1,4 milions d’euros a potenciar la Barcelona Film Commission, donar suport a l’actualització dels equipaments i relligar l’audiovisual amb la innovació.