Educació i estudis

Convocatòries de premsa

  

El Pla d’Educació de Ciutat Vella 2019-2023 busca lluitar contra l’exclusió i les desigualtats socials

El document recull un total de 6 eixos, amb 21 línies estratègiques i més de 100 actuacions. El pressupost mínim anual és de 800.000 euros i una de les mesures més destacables és treballar per a ampliar la xarxa de centres públics d’infantil i primària al Raval, d’acord amb les necessitats i prioritats definides en les corresponents planificacions d’oferta educativa. El nou Pla s’ha presentat al Consell Plenari del districte

L’Ajuntament col·loca mobiliari i delimita amb pintura nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars

L’Ajuntament de Barcelona està col·locant aquests dies el mobiliari i està delimitant amb pintures al paviment, uns nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars. Amb aquesta acció, que culmina el projecte “Omplim de vida els entorns escolars”, el districte de l’Eixample guanya 855 m2 de nou espai públic d’estada i de vianants, ja que la implantació de tot un seguit de mobiliari urbà, i d’elements físics permeten ampliar voreres i xamfrans sense la necessitat de fer obres.

Es constitueix el Consell Assessor Científic de Barcelona, òrgan col·legiat del Pla Barcelona Ciència

Avui ha tingut lloc la primera sessió del Consell Assessor Científic, l’òrgan col·legiat del Pla Barcelona Ciència que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, per implicar el talent recercador en el desplegament d’aquest pla. A l’acte hi ha assistit el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, i el president del Consell Assessor Científic, Lluis Ferrer, exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més dels membres del consell i els comissionats d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, i de Cultura, Joan Subirats.

L’Ajuntament de Barcelona crea un programa d’actuacions per a la millora de la qualitat de l’aire a les escoles i la sensibilització escolar sobre contaminació

Barcelona està lluitant contra la contaminació atmosfèrica i, per aquest motiu, el Govern municipal va plantejar al 2016 un Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica, que preveu 58 mesures en àmbits tan diversos com la mobilitat, la planificació urbanística, les activitats industrials, la mesura de la contaminació i els seus impactes, o la comunicació i sensibilització.

Un concert de 500 estudiants al Palau de la Música commemora el 25è aniversari de les Escoles Municipals de Música

L’Ajuntament de Barcelona commemora aquest any el 25è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona. Per celebrar aquest aniversari, mig miler d’alumnes (250 instrumentistes i altres 250 cantaires) i el professorat de les cinc escoles municipals de música de la ciutat han ofert i participat en un gran concert col·lectiu aquest vespre, al Palau de la Música Catalana. Durant el concert s’ha estrenat l’obra “La Torxa per la Pau”, composta per Oriol Cruixent especialment per aquesta cita, i que vol reconèixer la singularitat de cada una de les escoles municipals de música de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona i la UOC impulsaran la millora de les competències digitals de la ciutadania

El 43% dels llocs de treball que s’aniran creant fins al 2030 requeriran persones altament qualificades, segons la Comissió Europea. Només és possible encarar aquesta demanda mitjançant l’educació i la formació al llarg de la vida, fent un èmfasi especial en les competències digitals, entre altres. Per a apoderar digitalment la població, l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de Barcelona Activa, i la UOC han signat un conveni per a impulsar la millora de les competències digitals de la ciutadania.

Barcelona Activa obre un laboratori per ajudar les start-ups i pimes a dissenyar millors productes i serveis

Barcelona Activa ha obert un nou servei dotat d’un laboratori, UXLab, destinat a testar els productes i serveis, tant físics com digitals, de start-ups i pimes abans que surtin al mercat. L’innovador centre, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, treballarà amb metodologies de disseny centrat en les persones, és a dir, prioritzarà l’experiència que té una persona usuària en fer ús d’un servei o d’un producte. El servei també es destinarà a empreses que ja funcionen i tenen algun problema a l’hora d’entendre les dificultats que té el seu públic en relació a l’ús dels seus productes o serveis.

Barcelona augmentarà la prevenció dels abusos sexuals i maltractaments als centres esportius i de lleure

L’Ajuntament revisarà els equipaments municipals per tal de millorar la protecció dels menors davant possibles casos d’abús sexual i maltractament. Els primers equipaments que es revisaran seran els Centres Esportius Municipals, els Casals Infantils, les ludoteques i els Centres Oberts. Posteriorment es revisaran i s’incrementaran les mesures de protecció de les biblioteques del Consorci de Biblioteques de Barcelona, els Centres Cívics, els Casals de Barri i els equipaments juvenils (Punts d’Informació Juvenil, Casals de Joves i Espais Joves).

“La Ciutat dels Somnis” s’aferma amb continguts de qualitat i experiències per a tota la família

La Ciutat dels Somnis que s’ha celebrat durant cinc dies al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es clausura avui amb bona valoració per part dels visitants, destacant la qualitat dels continguts i espais de la fira, així com l’augment d’activitats pensades per a tota la família. El format innovador del saló estimula els nens i nenes a imaginar el seu futur adult i a experimentar de forma divertida i educativa més d’un centenar d’oficis i professions.

Ada Colau assisteix a la inauguració de “La Ciutat dels Somnis 2018”

Durant la inauguració de la Ciutat dels Somnis, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que “el Saló de la Infància és una tradició de dècades de la nostra ciutat. S’havia d’actualitzar amb els valors del segle XXI i reforçar l’educació en valors i la coherència pedagògica. Ara no només s’ha desmercantilitzat i hi ha menor presència de les marques sinó que s’ha augmentat la pedagogia associada als valors i associada a la ciutat  també com a unitat que dóna continuïtat al saló”.

L’Institut Viladomat inaugura el nou equipament amb capacitat per a tres línies d’ESO i dues de batxillerat

El nou edifici de l’Institut Viladomat, situat al carrer Consell de Cent 148-154, s’ha inaugurat aquest dijous a la tarda amb la presència del conseller d’Educació, Josep Bargalló, el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep González-Cambray, i la vicepresidenta del Consorci, Laia Ortiz, entre d’altres.

Combatre les desigualtats socials integrant cultura i educació

Reduir les desigualtats, disminuir la fragmentació entre el sistema cultural i el sistema educatiu, i millorar la coordinació i transversalitat entre les administracions són tres dels principals objectius de la Mesura de Govern Cap a una política de cultura i educació que es presentarà a la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

L’Ajuntament inverteix 50 milions d’euros per reduir la pobresa d’infants i adolescents

L’Ajuntament de Barcelona va invertir 50 milions d’euros per reduir la pobresa d’infants i adolescents durant l’any 2017. En la doble línia de reduir la pobresa i d’afavorir la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència, aquesta partida s’ha destinat a ajudes econòmiques i d’emergència social com són les beques menjador, beques per a activitats de lleure i esportives i accés a bressol per a la petita infància més desafavorida.