Educació i estudis

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) ultima el trasllat per iniciar el curs el nou edifici situat a Can Batlló

La nova seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona se situa en una de les antigues naus industrials del recinte de Can Batlló. Aquests dies ultima els darrers detalls per iniciar el que serà el primer curs en aquest nou emplaçament. El nou edifici compta amb 5.460m2 i la posada en funcionament ha suposat una inversió municipal del pressupost d’educació de 12.900.000 euros.

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

Augmenta el nombre de graduats en ESO i els infants menors de 3 anys escolaritzats a Barcelona

El segon Informe d’Oportunitats Educatives de la infància i l’adolescència a Barcelona 2018-2019 mostra una tendència a l’alça en l’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels nois i noies de Barcelona, dues de les qüestions cabdals a l’hora de fomentar l’equitat educativa entre tots els infants i joves de la ciutat, i entre la població escolar dels diferents districtes de Barcelona. No obstant, continua mostrant notables desigualtats entre els diferents districtes.

La Convocatòria Unificada de Programes posa a l’abast de tots els centres educatius de Barcelona les diferents oportunitats educatives que poden escollir d’acord amb el seu projecte educatiu

La Convocatòria Unificada de Programes obre el període de sol·licituds als centres i mostra la seva amplia oferta fins el 3 de juny, amb la idea d’impulsar la transformació educativa en xarxa i potenciar els Projectes Educatius de Centre (PEC). Els centres han d’explorar les 80 propostes en un procés de reflexió per saber quins s’adeqüen més al seu PEC, i quins els ajudaran a connectar-se amb d’altres centres i el seu entorn.

Neix el Grup de Treball de municipis amb Escola de Segona Oportunitat

Els municipis que acullen Escoles de Segona Oportunitat a l’entorn metropolità han acordat avui crear un marc estable de treball entre ells i elaborar un document per reclamar una normativa que permeti acreditar les escoles de segona oportunitat. El grup també ha de ser un espai d’aprenentatge i col·laboració entre els municipis, obert a altres administracions supramunicipals.

250 joves presenten les seves propostes per a una cultura de la pau a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

250 joves han presentat els seus compromisos i les seves propostes per fomentar la cultura de la pau, durant la XXIV Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona, que s’ha celebrat avui al Saló de Cent de l’Ajuntament. Des del mes de setembre i fins el mes d’abril, hi han participat 1.630 nois i nois d’entre 11 i 17 anys, de 37 centres educatius de la ciutat.

S’impulsa la “Ciutadella del Coneixement”, un projecte que convertirà l’àrea de la Ciutadella en un node de coneixement científic punter a Europa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals han signat avui un protocol per impulsar conjuntament un nou espai de recerca i innovació als terrenys de l’antic Mercat del Peix. L’acte ha tingut lloc a l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella de la UPF.

Barcelona obrirà 15 patis escolars durant les vacances de Setmana Santa

Barcelona obrirà 15 patis de centres educatius durant les vacances escolars de Setmana Santa per tal d’oferir a infants i joves i a les seves famílies nous espais d’ús públic. També s’han organitzat activitats dirigides de dinamització educativa en totes les escoles i instituts oberts, amb entrada lliure.

El Pla d’Educació de Ciutat Vella 2019-2023 busca lluitar contra l’exclusió i les desigualtats socials

El document recull un total de 6 eixos, amb 21 línies estratègiques i més de 100 actuacions. El pressupost mínim anual és de 800.000 euros i una de les mesures més destacables és treballar per a ampliar la xarxa de centres públics d’infantil i primària al Raval, d’acord amb les necessitats i prioritats definides en les corresponents planificacions d’oferta educativa. El nou Pla s’ha presentat al Consell Plenari del districte

L’Ajuntament col·loca mobiliari i delimita amb pintura nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars

L’Ajuntament de Barcelona està col·locant aquests dies el mobiliari i està delimitant amb pintures al paviment, uns nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars. Amb aquesta acció, que culmina el projecte “Omplim de vida els entorns escolars”, el districte de l’Eixample guanya 855 m2 de nou espai públic d’estada i de vianants, ja que la implantació de tot un seguit de mobiliari urbà, i d’elements físics permeten ampliar voreres i xamfrans sense la necessitat de fer obres.

Es constitueix el Consell Assessor Científic de Barcelona, òrgan col·legiat del Pla Barcelona Ciència

Avui ha tingut lloc la primera sessió del Consell Assessor Científic, l’òrgan col·legiat del Pla Barcelona Ciència que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, per implicar el talent recercador en el desplegament d’aquest pla. A l’acte hi ha assistit el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, i el president del Consell Assessor Científic, Lluis Ferrer, exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més dels membres del consell i els comissionats d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, i de Cultura, Joan Subirats.