Educació i estudis

Convocatòries de premsa

  

La Comissió Europea concedeix 4M€ a Barcelona en el marc de les iniciatives innovadores urbanes per impulsar refugis climàtics a les escoles

Barcelona ha estat reconeguda per l”Urban Innovation Action” (UIA) de la Comissió Europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa”. La UIA és una iniciativa que té com a objectiu trobar i provar noves solucions per a reptes del desenvolupament urbà sostenible que resultin rellevants per al conjunt dels membres de la Unió Europea. El projecte de Barcelona ha rebut una subvenció FEDER de 4M€ i el compromís és dur-lo a terme durant el període 2019 i el 2022.

Barcelona inaugura un nou dispositiu d’atenció precoç a la infància al districte de Nou Barris

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa a Nou Barris un nou dispositiu per atendre la infància amb alteracions en el seu desenvolupament o amb el risc de tenir-ne. Es tracta de l’ampliació de l’actual Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) que ja funciona al districte, i que a partir d’ara comptarà amb un segon punt de prestació del servei a la Zona Nord per millorar la cobertura de les famílies i dels infants que viuen als barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona.

Prop de 700 infants han participat en els campaments urbans, que promouen el dret a l’educació en el lleure en barris amb dèficit d’oferta

Acaben les vacances i el temps de lleure s’esgota. És moment, doncs, d’acomiadar els campaments urbans, i fer-ne balanç. Un any més, aquells barris en els quals no estan cobertes totes les necessitats pel que fa als recursos d’educació en el lleure, l’Ajuntament de Barcelona ha donat un cop de mà, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i ha impulsat una iniciativa, el programa Baobab, que s’inclou en el Pla de Barris i que vol cobrir les necessitats d’oferta de lleure educatiu en aquells territoris i per aquelles famílies a on no és fàcil trobar oferta, alhora que genera tot un seguit de dinàmiques noves i comunitàries per posar la llavor per crear aquestes xarxes d’entitats de lleure que li falten a aquests barris.

Barcelona és la ciutat convidada a l’“Unbound” de l’Edimburg International Book Festival

Dins el marc de l’ Edimburg International Book Festival, que tindrà lloc entre l’11 i el 27 d’agost a la capital escocesa, Barcelona ha estat convidada a organitzar La Nit de Barcelona dins l’ “Unbound”, una secció off del festival que té format de cabaret nocturn i una programació literària específica dins el festival. L’acte tindrà lloc el dissabte 25 d’agost, a les 21 hores a The Spiegeltent d’Edimburg.

Comencen les activitats de la campanya de Vacances d’Estiu per a Infants i Adolescents 2018 “T’estiu molt” amb més de 115.000 infants i joves

S’amplia l’oferta fins a les 317.520 places, un 23% més que l’any passat. S’ha pogut triar entre 983 activitats de lleure, esportives, culturals i educatives per a edats d’entre 1 i 17 anys, més d’ un 12% respecte l’ any passat. El pressupost per ajuts a les famílies s’ha incrementat en un 19%, passant dels 3.161.651 euros als 3.757.000 euros en ajudes.

La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat

Aquest esdeveniment aconseguirà aglutinar, per primera vegada, persones expertes en la creació d’aplicacions mòbils i disseny digital, amb sensibilitat per la inclusió i l’equitat de gènere. L’objectiu és desenvolupar un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies, i molt especialment que tingui en compte l’economia de les cures a la ciutat de Barcelona, amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores.