Educació i estudis

El Consorci d’Educació de Barcelona crea dos nous centres per al curs 2018-2019 i avança en mesures per combatre la segregació

Es creen dos centres públics al districte de Sant Martí: l’Institut 22@ i l’Escola Auditori, ajustant la oferta a la necessitat objectiva de cada territori. Es posen en marxa una sèrie de mesures encaminades a combatre la segregació escolar i a favor de l’equilibri de la composició social de l’alumnat dels diferents centres. S’activa la campanya de comunicació ‘En l’Educació, fem equip’ amb accions informatives i d’acompanyament a les famílies per accedir i gestionar la informació, com la Guia General de Preinscripció, les Sessions de Districte o un Vídeo tutorial que poden trobar a edubcn.cat.

Barcelona actualitza el model d’escola bressol per adaptar-se a les necessitats de les famílies

L’Ajuntament de Barcelona flexibilitzarà l’horari de les escoles bressol. Així, el curs 2018-2019 es farà una prova pilot a la nova escola bressol municipal Aurora, al Raval, amb la què s’oferirà per primera vegada grups amb horaris diferents, grups de matí des de les 9h i grups de tarda fins a les 19h, per tal de facilitar la conciliació laboral i familiar de les famílies.

El Pla de Barris obre les escoles al veïnat

El Pla de Barris injecta un total de 28,3M€ milions d’euros en projectes vinculats a l’educació i a la cultura, 20,2 dels quals seran per inversió en centres per adequar-los als nous projectes educatius

Comença el cicle de xerrades Barcelona Educa per la Pau

L’Institut Municipal d’Educació posa en marxa, a partir del 9 de novembre, el cicle de conferències Barcelona Educa per la Pau amb l’objectiu de fomentar una consciència crítica i desgranar conceptes referents a la pau, el conflicte o la violència.

El programa Camí Escolar arriba al districte de Les Corts

L’Escola Barcelona, Duran i Bas, Lavínia i Les Corts, les primeres en adherir-se. En el conjunt de Barcelona, 103 escoles compten ja amb un camí escolar, un projecte que es va posar en marxa l’any 2000 a l’Esquerra de l’Eixample.

L’Ajuntament posa en marxa el web educa.barcelona per donar a conéixer bones experiències pedagògiques de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el web educa.barcelona amb l’objectiu de crear un espai on els diferents agents de la comunitat educativa (professionals de l’educació, pares i alumnes) trobin experiències pedagògiques positives que s’estan duent a terme a la ciutat de manera que tinguin diferents opcions susceptibles d’introduir-les als seus propis centres.

El primer equipament públic als espais de la Model serà una escola de Primària que començarà al setembre de 2017

El districte de l’Eixample i el Consorci d’Educació de Barcelona han pres la decisió un cop s’ha conegut el calendari per tal que la Model sigui desallotjada completament al mes de juny. Es dóna resposta així a la forta demanda de places d’escoles públiques que s’han produït en els darrers anys, i singularment durant el darrer període de preinscripció escolar.

Barcelona urgeix a ampliar la inversió en educació

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, rep els representants de les federacions de pares i mares de les comunitats autònomes a l’Ajuntament de Barcelona, que han triat la ciutat per a fer la seva trobada anual