Educació i estudis

Convocatòries de premsa

  

Barcelona és la ciutat convidada a l’“Unbound” de l’Edimburg International Book Festival

Dins el marc de l’ Edimburg International Book Festival, que tindrà lloc entre l’11 i el 27 d’agost a la capital escocesa, Barcelona ha estat convidada a organitzar La Nit de Barcelona dins l’ “Unbound”, una secció off del festival que té format de cabaret nocturn i una programació literària específica dins el festival. L’acte tindrà lloc el dissabte 25 d’agost, a les 21 hores a The Spiegeltent d’Edimburg.

Comencen les activitats de la campanya de Vacances d’Estiu per a Infants i Adolescents 2018 “T’estiu molt” amb més de 115.000 infants i joves

S’amplia l’oferta fins a les 317.520 places, un 23% més que l’any passat. S’ha pogut triar entre 983 activitats de lleure, esportives, culturals i educatives per a edats d’entre 1 i 17 anys, més d’ un 12% respecte l’ any passat. El pressupost per ajuts a les famílies s’ha incrementat en un 19%, passant dels 3.161.651 euros als 3.757.000 euros en ajudes.

La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat

Aquest esdeveniment aconseguirà aglutinar, per primera vegada, persones expertes en la creació d’aplicacions mòbils i disseny digital, amb sensibilitat per la inclusió i l’equitat de gènere. L’objectiu és desenvolupar un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies, i molt especialment que tingui en compte l’economia de les cures a la ciutat de Barcelona, amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores.

Barcelona rep i treballa amb les noies i adolescents del Technovation Challenge adreçat a resoldre problemes a través de la tecnologia

Una cinquantena de noies i adolescents han participat a l’acte Girls for a Change, que té lloc en el marc de la trobada anual STEAMConf que organitzen l’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya, Fundació QuoArtis, SokoTech, Colectic, Associació Espiral i Ajuntament de Barcelona. Pisarello: “Volem una Barcelona plena de científiques, físiques, astrònomes, metgesses”

El Parc d’Atraccions Tibidabo es converteix en un gran laboratori científic

El Parc d’Atraccions Tibidabo s’ha convertit durant el dia d’avui en un laboratori científic. La jornada d’experimentació Fisidabo, organitzada pel Parc conjuntament amb el Grau d’Enginyeria Física de la UPC ha permès a més de 2.000 alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat, realitzar diversos experiments de Física utilitzant les atraccions.