Empresa

Convocatòries de premsa

  

84 delegacions internacionals s’inspiren en programes econòmics de Barcelona

Barcelona atén 84 delegacions de 35 països de tots els continents i projecta la seva gestió econòmica en turisme, promoció de ciutat i polítiques d’ocupació, innovació i desenvolupament local des de Barcelona Activa. Un equip de Kigali (Ruanda) ha estat una de les darreres visites, que ha conegut els programes, serveis i equipaments de Barcelona Activa per potenciar l’emprenedoria, l’ocupació i la innovació

El govern proposa modificacions de les Ordenances Fiscals per al 2020 per fer front a l’emergència climàtica i a l’ús intensiu de l’espai públic

El Govern municipal ha fet una proposta d’actualització i revisió de les Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2020 i successius que incorpora una adequació de l’Impost de Béns Immobles als nous valors cadastrals, l’actualització d’algunes taxes, com ara les que regulen l’estacionament de vehicles en superfície, el clavegueram o les terrasses a la via pública.

Collboni proposa un nou fons públic-privat destinat al canvi del model turístic a la ciutat

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha proposat avui la creació d’un nou fons públic-privat destinat al canvi del model turístic a la ciutat. Ho ha avançat en la seva intervenció al Summit Economy & Shopping a Madrid, davant dels principals operadors, actors institucionals i grups econòmics amb interès al turisme i l’activitat econòmica, i acompanyat del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, que també ha participat a la trobada.

Maker Faire Barcelona 2019 posa en agenda l’economia circular, l’escassetat de recursos naturals i l’emergència climàtica

Maker Faire 2019 posa l’accent en la urgent necessitat de repensar i activar la transició cap a un nou model d’economia circular que allargui la vida dels productes existents més enllà de l’obsolescència programada; redueixi la dependència de noves matèries primeres; dissenyi amb criteris ambientals; minimitzi i recuperi els residus  i redueixi les emissions de CO2, superant així l’inviable patró actual d’”extreure, produir, usar i llençar”.

Barcelona Activa obre la sisena edició del programa de preincubació d’startups

La fase més inicial d’una startup comença per estudiar la seva viabilitat. Per acompanyar-los en aquesta fase i impulsar la seva posada en marxa i creixement futur, Barcelona Activa ofereix, a través del fons de finançament europeu FEDER, el Programa de Preincubació que dota de recursos, coneixements i habilitats a les persones emprenedores d’una startup. Ara, l’agència municipal de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona obre la sisena edició d’aquest programa. Les empreses poden presentar-s’hi fins a l’1 d’octubre de 2019.

S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable la qualificació de Barcelona

Les agències de rating S&P Global Ratings i Fitch mantenen el ràting positiu de la ciutat de Barcelona en un A-, un notable, amb perspectiva positiva, qualificació sobre les finances municipals que continua limitada per la qualificació a Espanya. Així ho han fet públic les dues agències en els darrers dies, després de la revisió que fan periòdicament de la salut financera de la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona viatja al Japó fer fomentar les relacions comercials i culturals entre ambdós territoris

En el marc de la gira que el Futbol Club Barcelona realitzarà al Japó la setmana vinent, l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat, juntament amb la Generalitat de Catalunya i el mateix club blaugrana, una agenda  amb esdeveniments empresarials que preveu arribar a uns 60 directius de màxim nivell d’empreses nipones amb interessos a Barcelona i Catalunya. Sota el lema “Barcelona Catalonia Talks. Business and Barça” i al voltant dels dos partits que el Futbol Club Barcelona jugarà a Tòquio  i Kobe, la missió empresarial barcelonina i catalana presentarà les oportunitats per a la inversió des de Japó a Barcelona i Catalunya i promourà les relacions institucionals i empresarials entre els dos territoris.

El CESB es converteix en un dels primers òrgans que iguala la representació de PIMEC a la de Foment del Treball

La comissió executiva del Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) farà efectiu aquest mes de juny un canvi històric, un cop signat el decret de l’Alcaldessa de nomenament de nous membres, que permetrà equipar la representació de les petites i mitjanes empreses amb la de la gran patronal. El proper plenari del CESB en el que ja assistiran els nous membres serà el 27 de juny.

S&P Global Ratings i Fitch mantenen en un notable la qualificació de Barcelona i fan una valoració favorable sobre l’evolució dels comptes a futur

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha posat en valor l’aval a la gestió econòmica municipal. “Fins i tot les agències de ràting avalen la solvència i bona gestió econòmica del govern, que ha permès incrementar els recursos i fer polítiques redistributives”, ha dit Pisarello. “Aquestes entitats destaquen l’èxit del govern municipal a l’hora d’evitar tant el dèficit com els superàvits milionaris de mandats passats. Consideren que l’Ajuntament té molt bona salut i pot continuar expandint el seu pressupost els propers anys, valoració que referma el que com a Govern fem i defensem”, ha dit. “S&P fins i tot valora Barcelona de forma aïllada al nivell de Londres o París”, ha sentenciat Pisarello.

El Consell Assessor de Promoció Econòmica celebra la segona sessió plenària

Aquest òrgan de participació de promoció econòmica es va crear al març de 2018 com a eina per pensar conjuntament els projectes estratègics per a la ciutat dels pròxims anys. Compta amb prop de 40 membres, on estan representats els sectors d’empresa, universitat i recerca, emprenedoria i noves formes d’economia, i indústries creatives, i també les institucions econòmiques i socials de la ciutat, sindicats, Cambra de Comerç, PIMEC, Consell Econòmic i Social de Barcelona, representants dels grups polítics municipals i anteriors regidors de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

Catalunya i Barcelona premiades de nou pel grup Financial Times en captació d’inversions i la retenció del talent

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a MIPIM 2019 el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. MIPIM enguany arriba a la seva edició número 30 i s’ha convertit en la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des de demà dimarts 12 al 15 de març a Cannes (França).

Barcelona tanca l’exercici 2018 amb 7,7 M€ de superàvit

El tancament de l’any 2018 ha estat superior en 113 M€ al de 2017, i haurà estat l’any en què s’ha liquidat el major pressupost amb superàvit dels últims deu anys a l’Ajuntament de Barcelona. S’ha mantingut el pagament a proveïdors en els 28,8 dies de mitjana. Barcelona continua acomplint els grans objectius financers.

El Plenari aprova noves bonificacions culturals i en matèria d’IBI

El Consell Plenari ha aprovat definitivament noves bonificacions en l’Impost de Béns Immobles (IBI)  i en taxes vinculades a serveis culturals. La modificació d’aquests dos epígrafs de les Ordenances Fiscals ha comptat amb el suport de tots els grups i l’abstenció del PP.

Barcelona opta per la banca pública per renovar el seu endeutament del 2018

L’Ajuntament de Barcelona manté el seu nivell d’endeutament en els nivells més baixos de la última dècada, 836M€, desprès de la reducció de 138,4M€ a l’inici del mandat. Així mateix des de l’any 2014 al 2018 el pes de la banca tradicional s’ha reduït del 74,9% a 43,1% degut a l’entrada de noves fonts de finançament per renovar les operacions.

Barcelona es confirma com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant

La ciutat de Barcelona torna a ser considerada per segon any consecutiu com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant. Així ho posa de manifest l’informe anual que fa l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials, que classifica els 404 ajuntaments de l’Estat amb més de 20.000 habitants seguint només criteris d’inversió social.

Barcelona Activa obre un laboratori per ajudar les start-ups i pimes a dissenyar millors productes i serveis

Barcelona Activa ha obert un nou servei dotat d’un laboratori, UXLab, destinat a testar els productes i serveis, tant físics com digitals, de start-ups i pimes abans que surtin al mercat. L’innovador centre, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, treballarà amb metodologies de disseny centrat en les persones, és a dir, prioritzarà l’experiència que té una persona usuària en fer ús d’un servei o d’un producte. El servei també es destinarà a empreses que ja funcionen i tenen algun problema a l’hora d’entendre les dificultats que té el seu públic en relació a l’ús dels seus productes o serveis.