Empresa

Convocatòries de premsa

  

Gerardo Pisarello destaca la necessitat d’innovar en matèria de política econòmica local

La Sala Emprèn de Barcelona Activa ha acollit la presentació dels projectes de Recerca Guanyadors de la Convocatòria d’Ajuts que atorga la Càtedra Barcelona – UPF de Política Econòmica Local. Aquesta Càtedra és una iniciativa conjunta entre la Universitat Pompeu Fabra i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa. La Càtedra Barcelona – UPF de Política Econòmica Local té com a objectiu principal el foment de la docència, la recerca i la difusió dels coneixements en l’àmbit de Política Econòmica Local i la seva transferència cap a les polítiques públiques. Pretén un enfoc innovador que contempli la nova economia de proximitat, les economies socials, les col.laboratives i els nous sectors estratègics fonamentals per a la ciutat com l’economia verda, la digital o la industrial, sempre amb clau de desenvolupament local.”

Ajuntament de Barcelona i Generalitat segellen la seva aposta pel foment de l’economia social i solidària

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han signat un acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per visibilitzar l’economia social i cooperativa, fomentar la creació de noves empreses de l’economia social i generar riquesa i ocupació de qualitat. Totes dues administracions s’han marcat com a prioritat contribuir al creixement de l’economia social i solidària i impulsar polítiques públiques de suport a les iniciatives empresarials i comunitàries que s’impulsen des del territori, en aquest cas a Barcelona.

El Govern emplaça a la oposició a negociar els pressupostos a tres bandes que necessita la ciutadania

Pisarello ha detallat que, d’aprovar-se els Pressupostos Generals de l’Estat i els comptes de la Generalitat, Barcelona disposaria de 140M€ més (60M€ provinents d’increment de les transferències de l’Estat; 40 M€ per la compensació de la caiguda d’ingressos de l’Impost de plusvàlues i 40 M€ que la Generalitat podria pagar en matèria d’escoles bressol per compensar part del deute ciutadà que acumula amb la ciutat).

L’Ajuntament de BCN impulsa amb el suport de PIMEC la primera Fira de Contractació Pública, on exposarà 80 futurs contractes per un import superior als 545 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona impulsa, amb el suport de PIMEC, la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre l’Ajuntament i els seus potencials proveïdors, que té per objectiu impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. La Fira, que vol promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible tindrà lloc el proper 20 de novembre al “Centre Internacional de Convencions de Barcelona”.

Barcelona reforça l’acollida de la comunitat emprenedora i el talent estranger amb la celebració del 5è Barcelona International Community Day

Barcelona ha celebrat la cinquena edició del Barcelona International Community Day, la trobada oficial anual de la comunitat internacional que viu i treballa a l’àrea de la capital catalana. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, és una acció per facilitar l’aterratge de la comunitat estrangera a la ciutat, i el coneixement dels recursos i eines disponibles per a l’emprenedoria i de la ciutat en general.

Barcelona Activa injecta 28 milions d’euros aquest any per promoure l’economia de proximitat als 6 districtes amb menys renda i més atur

Entre les noves accions en marxa impulsades pels PDE, destaquen: els Punts de Defensa de Drets Laborals; la creació d’un nou equipament per a la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris; accions a mida de reforç del comerç de proximitat; punts d’atenció a l’activitat econòmica; formacions ocupacionals amb impacte comunitari; o un espai de co-treball amb retorn social

Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat avui un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.

MWCapital connecta ecosistemes amb una delegació a GSMA Mobile World Congress Americas

Una delegació de 29 empreses espanyoles participarà en la segona edició de 4YFN a GSMA Mobile World Congress Americas (MWCA) de la mà de Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). La trobada, que aquest any tindrà lloc a Los Angeles del 12 al 14 de setembre, permetrà al grup connectar amb l’ecosistema local per explorar noves oportunitats de negoci al continent americà.

L’Ajuntament de Barcelona destina 200.000 euros a negocis que canvien de propietat per garantir-ne la continuïtat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destinarà 200.000 euros al programa Afavorint la Continuïtat Empresarial, per tal de cobrir part dels costos del traspàs d’un negoci a una altra persona propietària. Aquest impuls, amb dotacions de fins a 5.000 euros per projecte, afavorirà la continuïtat d’un negoci, sigui botiga, restaurant, o qualsevol altra empresa dels sectors comerç, serveis, restauració i indústria.

Barcelona serà la capital mundial de les economies transformadores el 2020

Segons el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, aquesta trobada “servirà per fer visible que hi ha moltes pràctiques que funcionen arreu del món i demostren que és possible organitzar formes de consumir i de produir basades en la cooperació, en la democràcia econòmica i que situen les persones i el planeta al centre”.

El Plenari aprova provisionalment la modificació puntual de les Ordenances Fiscals

En l’àmbit mediambiental, es proposa crear una nova taxa que gravi l’aprofitament de l’espai públic per part de les empreses transportistes d’energia. En l’àmbit de la regulació turística, i per gravar els visitants d’un dia, s’aprova una nova taxa d’autocars ZonaBus Font Màgica per ordenar i planificar l’aparcament d’autocars al voltant de Montjuïc

La multinacional austríaca d’il·luminació XAL obre un centre de disseny i desenvolupament a Barcelona

XAL ha invertit un milió d’euros i ha creat una desena de llocs de treball amb l’obertura del centre, unes instal·lacions de 300m2 situades al centre de Barcelona. L’anomenat Barcelona Creative Lab es dedica al disseny i l’enginyeria de producte de l’àmbit de la il·luminació tècnica d’instal·lacions i grans espais (hospitals, escoles, botigues…), així com de la il·luminació decorativa per ús domèstic o en hotels.

Les principals ciutats de l’Estat signen la Declaració de Barcelona a favor d’un finançament local estable i just

Les ciutats de Barcelona, Cadis, Còrdova, La Corunya, Madrid, Saragossa, Santiago de Compostel·la i València s’han reunit avui a l’Ajuntament de Barcelona on han subscrit la Declaració de Barcelona sobre finançament i fiscalitat local per exigir al nou govern de l’Estat un sistema estable i suficient de finançament dels ajuntaments que permeti garantir drets socials bàsics.

Barcelona destina 2,9 M€ a ajuts per pagar l’IBI i el lloguer

L’Ajuntament de Barcelona ha obert, per tercer any consecutiu, una nova campanya d’ajuts destinada a subvencionar el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a persones amb pocs recursos econòmics, propietàries i llogateres. El termini per a sol·licitar aquest ajut és del 15 de juny al 31 de juliol de 2018.