Empresa

La multinacional austríaca d’il·luminació XAL obre un centre de disseny i desenvolupament a Barcelona

XAL ha invertit un milió d’euros i ha creat una desena de llocs de treball amb l’obertura del centre, unes instal·lacions de 300m2 situades al centre de Barcelona. L’anomenat Barcelona Creative Lab es dedica al disseny i l’enginyeria de producte de l’àmbit de la il·luminació tècnica d’instal·lacions i grans espais (hospitals, escoles, botigues…), així com de la il·luminació decorativa per ús domèstic o en hotels.

Les principals ciutats de l’Estat signen la Declaració de Barcelona a favor d’un finançament local estable i just

Les ciutats de Barcelona, Cadis, Còrdova, La Corunya, Madrid, Saragossa, Santiago de Compostel·la i València s’han reunit avui a l’Ajuntament de Barcelona on han subscrit la Declaració de Barcelona sobre finançament i fiscalitat local per exigir al nou govern de l’Estat un sistema estable i suficient de finançament dels ajuntaments que permeti garantir drets socials bàsics.

Barcelona destina 2,9 M€ a ajuts per pagar l’IBI i el lloguer

L’Ajuntament de Barcelona ha obert, per tercer any consecutiu, una nova campanya d’ajuts destinada a subvencionar el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a persones amb pocs recursos econòmics, propietàries i llogateres. El termini per a sol·licitar aquest ajut és del 15 de juny al 31 de juliol de 2018.

Colau: “La ciutat funciona i viu un nou impuls”

“La ciutat viu un dels moments de major transformació dels últims anys, funciona i viu un nou impuls”. Aquest ha estat un dels missatges centrals que ha volgut donar avui Ada Colau en la conferència del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, organitzada per Nueva Economía Fórum, just quan es compleixen 3 anys de les últimes eleccions municipals.

Barcelona constata la bona salut de l’economia social i de creació de noves cooperatives en unes jornades internacionals

Porro ha subratllat la bona salut que viu el sector. “El cooperativisme barceloní i català ha recuperat molt més ràpid que l’economia convencional els nivells d’ocupació previs a la crisis i ja està per sobre dels nivells assolits el  2007. A Barcelona ja representa més del 7% del PIB i generen al voltant d’un 8% de l’ocupació total “, ha destacat.

Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses

Sota el lema ‘Suma’t a la transformació dels negocis’, Bizbarcelona 2018, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig al recinte de Montjuïc, vol contribuir a què emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic i canviant com a conseqüència de la imparable implementació de les noves tecnologies.

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques” d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors