Feminismes - Dones

Convocatòries de premsa

  

Barcelona es querella contra els magistrats que van empresonar persones LGTBI durant el franquisme

La querella que ha interposat l’Ajuntament de Barcelona contra crims de lesa humanitat en l’àmbit LGTBI durant el franquisme, segueix el seu curs a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona, compromès amb la lluita contra la impunitat franquista i en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, apunta amb aquesta querella 553 condemnes dictades per magistrats franquistes que van comportar la reclusió d’aquestes persones a la presó Model.

Barcelona Activa llança Lidera, un centre innovador destinat a totes les dones professionals de Barcelona

Amb aquesta plataforma Barcelona Activa donarà suport en la seva trajectòria professional a les dones professionals, directives o emprenedores, sigui quin sigui el seu sector. Més de 500.000 dones a la ciutat podran accedir-hi en el moment que vulguin anar un pas més enllà en la seva carrera. Serveis de mentoria, millores de competències i habilitats, i una amplia xarxa de networking són alguns dels punts més destacats

Més de 40 persones expertes en dades creen el primer índex de pobresa i precarietat femenina

L’Ajuntament de Barcelona i Iniciativa Barcelona Open Data han organitzat avui, dissabte, de 10 a 17 hores, al Disseny Hub Barcelona un Datatón, una convocatòria per tal de construir –entre persones expertes en pobresa i precarietat femenina, visualitzadores, analistes i periodistes de dades- el primer índex sobre pobresa i precarietat femenina. Més de 40 persones expertes analitzaran diferents variables que ajudin a mapejar quin nombre de dones es troben en situació d’exclusió, precarietat o pobresa a la ciutat.

Dones i política. Un debat entorn a M. Aurèlia Capmany

Sota el títol “Feminisme, Municipi, Barcelona. Un debat sobre les dones a la política en el marc del centenari de M. Aurèlia Capmany” ha tingut lloc avui un debat entre dues exregidores que van compartir legislatura amb la Maria Aurèlia Capmany, Francesca Masgoret i Eulàlia Vintró, i dues regidores de l’actual legislatura, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials Laia Ortiz i la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

El districte de Ciutat Vella impulsa el cicle de xerrades i debats “1918-2018: un segle de vagues de dones”

El districte de Ciutat Vella i la Taula de Memòria Històrica i Democràtica del districte han organitzat el cicle de xerrades i debats “1918-2018: un segle de vagues de dones”, que tindrà lloc entre els dies 17 d’octubre i 12 de desembre a la seu del districte de Ciutat Vella (carrer del Bonsuccés, 3). En total, seran cinc activitats que tindran lloc els dies 17 i 31 d’octubre, 14 i 28 de novembre i 12 de desembre, que aniran acompanyades de la instal·lació de diversos elements de senyalística en l’espai públic que recordaran i explicaran la Casa de la Maternitat (carrer Ramalleres), el bar i les edicions LaSal (carrer Riereta) i la presència de Teresa Claramunt a la ciutat (carrer Aurora).

Laura Pérez i Gala Pin assisteixen a la inauguració de Ca la Dona

L’Ajuntament de Barcelona va invertir prop de 3 milions d’euros per la millora i el manteniment de l’edifici, ubicat al carrer Ripoll número 25. Aquest ha estat el primer espai de la ciutat que forma part del Programa de Patrimoni Ciutadà d’ús i gestió comunitària.

Barcelona aprova inicialment el nou reglament per la igualtat de gènere a la ciutat

El projecte de ‘Reglament per a la igualtat de gènere a l’Ajuntament de Barcelona’ es sotmetrà ara a informació pública per un període de trenta dies hàbils, a comptar des del següent al de la publicació del corresponent anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, amb la voluntat del govern de poder-lo aprovar definitivament abans d’acabar l’any.

Barcelona condemna l’assassinat d’una dona a Nou Barris en un cas de violència masclista i mostra el seu ferm rebuig

L’Ajuntament de Barcelona condemna l’assassinat d’una dona de 35 anys perpetrat per un home a la ciutat de Barcelona. El fets han tingut lloc aquesta matinada al districte de Nou Barris. Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona investiguen el cas i han informat que han detingut l’agressor, un home de 27 anys, com a presumpte autor de d’homicidi.

El Consell de Dones de Sant Martí celebra 25 anys

L’any 1993 es va crear a Sant Martí el primer Consell de Dones de la ciutat. Feia poc més de tres anys del 8 de març de 1990, el Dia Internacional de les Dones, data en què l’Ajuntament de Barcelona va anomenar les primeres deu conselleres per a la Igualtat, una per districte.

Barcelona fa front a la pobresa i les desigualtats laborals que pateixen les dones de la ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat avui el II Fòrum Rosa Virós dedicat a les ‘Desigualtats de gènere a les feines i pobresa de les dones. Què s’ha de fer?’ posant especial atenció en què la “reducció dels ingressos que pateixen majoritàriament les dones genera greus impactes en la qualitat de vida i té una repercussió directa també sobre la salut física, mental, sexual i reproductiva. Tot plegat dificulta que puguin desenvolupar plenament les seves capacitats en tots els aspectes de la seva vida personal, professional, familiar i pública”.