Gent gran

Convocatòries de premsa

  

La Guàrdia Urbana assessorarà la gent gran per millorar la seva seguretat com a vianants i usuaris de bus

La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) i els equips de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana comencen una prova pilot per prevenir-los dels principals perills relacionats amb el trànsit, o amb caigudes dins dels busos. El 35% dels atropellaments a la ciutat tenen persones de més de 65 anys com a víctimes, i el 70% de les caigudes dins d’un vehicle també és gent gran

El programa Vincles arribarà als 1.000 usuaris a la tardor

El servei VinclesBCN, destinat a pal·liar la solitud emocional i social de les persones de 65 anys o més, arribarà als 1.000 usuaris al mes de setembre. De les 597 persones usuàries que utilitzen el Servei VinclesBCN en aquets moments, 484 són dones i 113 són homes. La mitjana d’edat és de 82 anys. Per districtes, la majoria de les persones viuen a Eixample i Sant Martí, els dos districtes on es va començar a implantar el Servei com a prova pilot.

Barcelona millora la coordinació en les situacions de maltractament a les persones grans i treballa per ampliar el coneixement d’aquesta problemàtica

La ciutat de Barcelona ha aprovat un nou conveni per millorar l’atenció de possibles casos de maltractament entre les persones grans, un procediment específic que garanteix la coordinació efectiva entre els diferents dispositius del sistema sanitari i dels serveis socials per facilitar un abordatge integral i conjunt davant qualsevol cas que es pugui donar a la ciutat. L’acord, signat entre l’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona, s’ha presentat aquest dimarts durant una jornada monogràfica que s’ha celebrat a la ciutat, amb la participació de diferents professionals, i que coincideix amb la commemoració el proper 15 de juny del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans.

Les 71 parelles de joves i gent gran del programa Viure i Conviure celebren l’acte de cloenda del curs 2017-2018

Fins a 71 parelles han participat aquest curs en el programa Viure i Conviure, en el qual persones grans acullen a casa seva estudiants universitaris. L’edat mitjana de les persones grans que hi participen és de 87 anys i viuen en el seu pis de propietat,  mentre que el perfil dels estudiants correspon majoritàriament a dones d’uns 22 anys. Un alt percentatge tant de persones grans com de joves ha repetit l’experiència viscuda en anys anteriors i el districte en el qual més parelles hi resideixen és el de l’Eixample.  

Comença la campanya de Viatjar per Créixer

La iniciativa és l’extensió de l’actual campanya Viatjar per Créixer amb la qual l’Ajuntament subvenciona des de fa 25 anys els viatges d’Imserso a fins a 2.000 usuaris de la targeta rosa aconseguint així que només hagin de pagar un percentatge molt reduït.

El servei VinclesBCN arriba a tota la ciutat

Les persones que compleixin amb el perfil d’usuari poden sol·licitar el servei als Centres de Serveis Socials de l’Ajuntament, als Centres d’Atenció Primària de Salut, trucant al 010 i mitjançant el web www.barcelona.cat/vinclesbcn

L’Ajuntament lliura les claus dels habitatges amb serveis per a la gent gran de Ca l’Isidret, al barri de Provençals del Poblenou

’Ajuntament ha lliurat avui les claus de 25 habitatges amb serveis per a les persones grans al barri de Provençals de Poblenou, a l’edifici de Ca l’Isidret, situat a la cantonada dels carrers Pere IV i Josep Pla. Es tracta d’un edifici de promoció municipal construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que té un total de 83 pisos.

El Consell Assessor de la Gent Gran s’obre a nous col·lectius

El Consell General de la Gent Gran amplia la seva base de representació per tal d’arribar a col·lectius fins ara no representats en aquest òrgan consultiu, en el que es presenten i debaten les polítiques municipals que referents a la gent gran de la ciutat. El seu àmbit se centra, especialment, en les competències i funcions que suposen una millora del benestar i la qualitat de vida d’aquest sector de la població.

El barri de Can Clos estrena un circuit d’exercicis per a persones grans

El nou espai lúdic, a l’aire lliure, incorpora instal·lacions dissenyades especialment per afavorir la salut dels usuaris, amb activitat adient a les seves capacitats. Els diferents aparells permeten realitzar estiraments i moviments musculars que contribueixen a guanyar elasticitat i conservar l’equilibri, i per tant a millorar la qualitat de vida de les persones d’edat avançada.