Habitatge

L’Ajuntament revisa per primera vegada tot el parc municipal d’habitatge públic de lloguer i comprova que el 96,3% dels pisos s’utilitzen correctament

L’Ajuntament de Barcelona ha revisat per primera vegada de manera exhaustiva i completa el parc públic municipal de lloguer que gestiona l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). En aquesta revisió, la primera d’aquestes característiques que porta a terme el consistori, ha visitat un total de 6.274 pisos que durant el treball de camp tenien contractes de lloguer vigents. Aquests pisos es troben ubicats en 246 finques entre edificis sencers i localitzacions en finques privades.

L’Ajuntament lliura les claus dels habitatges amb serveis per a la gent gran de Ca l’Isidret, al barri de Provençals del Poblenou

’Ajuntament ha lliurat avui les claus de 25 habitatges amb serveis per a les persones grans al barri de Provençals de Poblenou, a l’edifici de Ca l’Isidret, situat a la cantonada dels carrers Pere IV i Josep Pla. Es tracta d’un edifici de promoció municipal construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que té un total de 83 pisos.

Ciutat Vella ultima les obres de la primera promoció de cohabitatge

El cohabitatge ha demostrat ser una alternativa molt exitosa tant per accedir a un habitatge a preu inferior al del mercat, com per a garantir la implicació dels usuaris en la gestió i el manteniment dels habitatges a ciutats del nord d’Europa com Viena, Copenhaguen i Berlín.

Barcelona convidada a Àmsterdam a l’esdeveniment més important d’Europa sobre habitatge social

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, fa una crida a les institucions europees per articular mesures urgents que preservin el dret a l’habitatge i assegurin l’estabilitat i la salut dels mercats immobiliaris. L’International Social Housing Festival acull des del 13 al 21 de juny diverses activitats centrades a trobar resposta als reptes que suposen l’especulació immobiliària i l’augment de la demanda en les principals ciutats del continent.