Habitatge

Convocatòries de premsa

  

Intervenció de l’alcaldessa de Barcelona a les Nacions Unides

Ada Colau ha exercit avui de portaveu de les ciutats per reclamar per competències i recursos per lluitar contra la gentrificació i l’especulació, amb la presentació de la Declaració “Cities for housing”, acordada entre diferents ciutats. La cimera de Nova York és una de les poques oportunitats que tenen les ciutats per parlar davant els representants dels Estats, i per aquest motiu demanen més espai de debat i també de decisió conjunta per afrontar problemes globals que impacten a les àrees urbanes.

Ada Colau, portaveu de les ciutats a les Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa dilluns a la cimera de les Nacions Unides sobre desenvolupament sostenible, on presentarà en nom de les ciutats la Declaració “Cities for Housing”, un acord de totes les grans metròpolis per reclamar als Estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació.

Aliança de Barcelona i Londres contra la gentrificació a les grans ciutats

Ada Colau i Sadiq Khan es reuneixen a la capital britànica i donen suport a una Declaració internacional de grans ciutats per demanar amb urgència als Estats més recursos i poder per lluitar contra la gentrificació, dotar les ciutats de més habitatge assequible i protegir els drets dels veïns davant increments abusius del preu del lloguer

Ada Colau es reuneix amb l’alcalde de Londres

La reunió de treball se celebrarà al migdia i servirà per seguir compartint estratègies en relació a l’accés a l’habitatge i la gentrificació, una de les principals problemàtiques que actualment afecta a totes les grans ciutats.

Barcelona blinda els drets del veïnat en les rehabilitacions d’habitatges

Nou pas endavant en la protecció dels drets dels llogaters i llogateres. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres la modificació de l’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en les obres (ORPIMO) per blindar els veïns i veïnes en les rehabilitacions d’edificis d’habitatges i evitar els abusos del mercat de lloguer. L’acord ha tirat endavant amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció del PP.

Barcelona dona resposta a les demandes de les entitats socials amb un potent paquet de mesures per ampliar el parc d’habitatge públic

Barcelona impulsa un paquet de mesures potents per continuar avançant en l’objectiu prioritari d’ampliar el parc d’habitatge públic de Barcelona. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dilluns ha aprovat inicialment dos nous instruments urbanístics que recullen les demandes de les entitats socials per fer front al problema de l’accés a l’habitatge digne i protegir l’equilibri social dels barris.

Barcelona destina 2,9 M€ a ajuts per pagar l’IBI i el lloguer

L’Ajuntament de Barcelona ha obert, per tercer any consecutiu, una nova campanya d’ajuts destinada a subvencionar el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a persones amb pocs recursos econòmics, propietàries i llogateres. El termini per a sol·licitar aquest ajut és del 15 de juny al 31 de juliol de 2018.

Barcelona aconsegueix que Airbnb retiri 2.577 pisos il·legals del seu web i li exigeix el compliment total de la llei

Avenç cap a l’eliminació de l’oferta il·legal de pisos turístics a Barcelona. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, s’han reunit de nou aquest dimarts amb la plataforma Airbnb per continuar treballant en les mesures que l’Ajuntament li reclama perquè compleixi d’una vegada per totes amb la llei i deixi d’anunciar pisos sense llicència.

El procés participatiu del 22@ de Barcelona, seleccionat com a bona pràctica al Fòrum Internacional de col·laboració públic-privada de les Nacions Unides

El 22@ ha estat seleccionat com a bona pràctica, entre altres 5 projectes de ciutats, per presentar-ho al Fòrum Internacional de col·laboració públic-privada de les Nacions Unides, que té lloc a Ginebra fins demà amb el títol enguany “Scaling up: Meeting the challenges of the United Nations 2030 Agenda for sustainable development through the people-first públic-private partnerships” (“Ampliant horitzonts: afronant els desafiaments de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per al desenvolupament sostenible a través dels primers partenariats públics-privats que treballen sota la premissa de les personas primer”).

L’Ajuntament compra l’edifici del carrer Elkano 61 al barri del Poble-sec, a través del dret a tanteig

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit exercint el dret al tanteig l’edifici del carrer Elkano, 61, al barri del Poble-sec, que l’entitat Anida Operaciones Singulares (vinculada a BBVA) tenia previst vendre a Sky Holdings 2005 i Dirot Spain SL. Aquesta adquisició, que  suposa una inversió total de 2,8 milions d’euros (sumant el preu de compra i les obres que es preveu que s’hauran de realitzar en alguns pisos per adequar-los i posar-los a punt).