Habitatge

L’Ajuntament de Barcelona se suma al clam unitari per la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015 d’emergència en matèria d’habitatge

Ada Colau recorda que “a dia d’avui, les entitats financeres, els grans propietaris i els especuladors poden continuar desnonant famílies vulnerables sense cap responsabilitat i després d’haver estat rescatats amb diners públics”. Barcelona hauria pogut evitar 600 desnonaments si els articles sobre el dret a l’habitatge de la Llei 24/2015 no haguessin estat suspesos

Barcelona, la primera ciutat de l’Estat que destinarà el 30% dels pisos nous a habitatge assequible

Es tracta d’una de les mesures amb més pes que sorgeixen de les demandes de les entitats socials per fer front al problema de l’accés a l’habitatge digne i protegir l’equilibri social dels barris. En concret, de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Observatori DESC, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i Sindicat de Llogaters.

Barcelona obté un 8’42 en les valoracions a internet d’atractius turístics, allotjaments i restauració, segons l’Índex de Reputació Online iRON

Barcelona obté una valoració de 8’42 sobre 10 a l’Índex de Reputació Online iRON 2018, que analitza més de 4 milions d’opinions online per a més de 15.000 recursos turístics de la ciutat localitzats a les principals plataformes a internet. L’iRON monitoritza tres sectors: els atractius turístics, que a la ciutat obtenen un 8’91; els allotjaments, amb un 8’24; i els restaurants, amb un 8’13.

L’Ajuntament i la Generalitat acorden incrementar les aportacions econòmiques a la ciutat de Barcelona en 64 milions d’euros per ampliar els pisos de lloguer assequible

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han acordat incrementar les aportacions econòmiques destinades a polítiques d’habitatge en 64 milions d’euros, en una sessió extraordinària de la Junta General del Consorci de l’Habitatge de Barcelona, celebrada aquest matí i que ha estat presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Joaquim Torra.

L’Ajuntament signa un conveni amb el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per reforçar l’assistència jurídica gratuïta a l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella

L’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat avui un conveni de col·laboració per incorporar a l’Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella el servei directe de lletrats del Col·legi per atendre la ciutadania, i les associacions de veïns i entitats que ho sol·licitin. Aquests lletrats oferiran informació, i orientació jurídica i tramitaran la documentació necessària per accedir a l’assistència jurídica gratuïta, a la qual volen acostar els usuaris de les oficines d’habitatge de la ciutat.

Barcelona té en marxa 72 solars públics per construir-hi 4.644 habitatges assequibles

L’Ajuntament té en marxa 72 projectes en solars públics arreu de la ciutat per construir-hi un total de 4.644 habitatges. Es tracta de la foto feta a dia d’avui de la feina que s’està fent en un dels àmbits prioritaris per al Govern municipal: incrementar el parc de pisos públics de Barcelona per garantir el dret a l’accés a l’habitatge de preu assequible.

L’Ajuntament i l’AMB convocaran una consulta preliminar de mercat internacional sobre la licitació que escollirà el soci privat de l’operador metropolità d’habitatge de lloguer (HMB)

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han convocat una consulta preliminar de mercat. Es tracta d’un pas més del projecte de creació d’un operador públic i privat d’habitatge assequible, el tràmit previ a la convocatòria de la licitació a través de la qual s’ha d’adjudicar el 50% de la societat Habitatge Metròpolis Barcelona SA (HMB), que en aquests moments és íntegrament pública i participada a parts iguals per l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, a un operador privat.

Intervenció de l’alcaldessa de Barcelona a les Nacions Unides

Ada Colau ha exercit avui de portaveu de les ciutats per reclamar per competències i recursos per lluitar contra la gentrificació i l’especulació, amb la presentació de la Declaració “Cities for housing”, acordada entre diferents ciutats. La cimera de Nova York és una de les poques oportunitats que tenen les ciutats per parlar davant els representants dels Estats, i per aquest motiu demanen més espai de debat i també de decisió conjunta per afrontar problemes globals que impacten a les àrees urbanes.

Ada Colau, portaveu de les ciutats a les Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa dilluns a la cimera de les Nacions Unides sobre desenvolupament sostenible, on presentarà en nom de les ciutats la Declaració “Cities for Housing”, un acord de totes les grans metròpolis per reclamar als Estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació.

Aliança de Barcelona i Londres contra la gentrificació a les grans ciutats

Ada Colau i Sadiq Khan es reuneixen a la capital britànica i donen suport a una Declaració internacional de grans ciutats per demanar amb urgència als Estats més recursos i poder per lluitar contra la gentrificació, dotar les ciutats de més habitatge assequible i protegir els drets dels veïns davant increments abusius del preu del lloguer

Ada Colau es reuneix amb l’alcalde de Londres

La reunió de treball se celebrarà al migdia i servirà per seguir compartint estratègies en relació a l’accés a l’habitatge i la gentrificació, una de les principals problemàtiques que actualment afecta a totes les grans ciutats.

Barcelona blinda els drets del veïnat en les rehabilitacions d’habitatges

Nou pas endavant en la protecció dels drets dels llogaters i llogateres. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament aquest divendres la modificació de l’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en les obres (ORPIMO) per blindar els veïns i veïnes en les rehabilitacions d’edificis d’habitatges i evitar els abusos del mercat de lloguer. L’acord ha tirat endavant amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció del PP.

Barcelona dona resposta a les demandes de les entitats socials amb un potent paquet de mesures per ampliar el parc d’habitatge públic

Barcelona impulsa un paquet de mesures potents per continuar avançant en l’objectiu prioritari d’ampliar el parc d’habitatge públic de Barcelona. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dilluns ha aprovat inicialment dos nous instruments urbanístics que recullen les demandes de les entitats socials per fer front al problema de l’accés a l’habitatge digne i protegir l’equilibri social dels barris.