Infància

En funcionament el nou espai de jocs infantils del Parc de la Pegaso

Aquest espai de joc singular s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques clau de la ciutat. Una de les accions que preveu el pla és la instal•lació de zones de jocs singulars que obren més possibilitats de joc i exploració als infants i estimulen la seva activitat lúdica a l’aire lliure. L’àrea és adaptada per als nens amb diversitat funcional, de manera que puguin accedir als tobogans a través d’una rampa.

Nou espai de jocs infantils singulars al Parc de la Pegaso de Sant Andreu

Barcelona compta amb un nou espai de jocs infantils singulars al districte de Sant Andreu. Les tasques d’instal·lació de la nova zona de jocs del Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera, ja han acabat. La gran estructura en forma de pop ha quedat col·locada al seu emplaçament definitiu i durant el mes de juliol s’ha anat completant fins a la seva finalització.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

Barcelona augmentarà la prevenció dels abusos sexuals i maltractaments als centres esportius i de lleure

L’Ajuntament revisarà els equipaments municipals per tal de millorar la protecció dels menors davant possibles casos d’abús sexual i maltractament. Els primers equipaments que es revisaran seran els Centres Esportius Municipals, els Casals Infantils, les ludoteques i els Centres Oberts. Posteriorment es revisaran i s’incrementaran les mesures de protecció de les biblioteques del Consorci de Biblioteques de Barcelona, els Centres Cívics, els Casals de Barri i els equipaments juvenils (Punts d’Informació Juvenil, Casals de Joves i Espais Joves).

“La Ciutat dels Somnis” s’aferma amb continguts de qualitat i experiències per a tota la família

La Ciutat dels Somnis que s’ha celebrat durant cinc dies al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es clausura avui amb bona valoració per part dels visitants, destacant la qualitat dels continguts i espais de la fira, així com l’augment d’activitats pensades per a tota la família. El format innovador del saló estimula els nens i nenes a imaginar el seu futur adult i a experimentar de forma divertida i educativa més d’un centenar d’oficis i professions.

Ada Colau assisteix a la inauguració de “La Ciutat dels Somnis 2018”

Durant la inauguració de la Ciutat dels Somnis, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que “el Saló de la Infància és una tradició de dècades de la nostra ciutat. S’havia d’actualitzar amb els valors del segle XXI i reforçar l’educació en valors i la coherència pedagògica. Ara no només s’ha desmercantilitzat i hi ha menor presència de les marques sinó que s’ha augmentat la pedagogia associada als valors i associada a la ciutat  també com a unitat que dóna continuïtat al saló”.

Ada Colau encarrega als nens i nenes el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encarregat el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia 2019 a prop d’un miler d’alumnes de les escoles de la ciutat. El Pregó és una programa educatiu de la ciutat a través del qual els alumnes que hi participen reflexionen, fan propostes i redacten un escrit entre tots perquè finalment es converteixi en el Pregó de la Festa Major d’Hivern de Barcelona.

L’Ajuntament inverteix 50 milions d’euros per reduir la pobresa d’infants i adolescents

L’Ajuntament de Barcelona va invertir 50 milions d’euros per reduir la pobresa d’infants i adolescents durant l’any 2017. En la doble línia de reduir la pobresa i d’afavorir la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència, aquesta partida s’ha destinat a ajudes econòmiques i d’emergència social com són les beques menjador, beques per a activitats de lleure i esportives i accés a bressol per a la petita infància més desafavorida.

El Tibidabo inaugura el nou “Castell de Contes”

El nou castell permetrà compartir en família un imaginari col·lectiu comú, dels contes d’ara i de sempre, i gaudir d’un recorregut ple de diversió, sorpreses i també algun ensurt. L’atracció, incorpora les noves tecnologies i nous llenguatges audiovisuals en el seu recorregut, i està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Dimecres comença l’estiu al Tibidabo

La temporada d’estiu del Parc d’Atraccions Tibidabo comença el pròxim dimecres 27 de juny amb diferents novetats, com el nou espectacle làser, la nova atracció del castell dels contes o el tradicional Tibidabo Magic.

L’Ajuntament penjarà el retrat d’una nena al balcó del consistori en commemoració del 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants

L’obra és de la il·lustradora Carme Solé Vendrell, autora d’una sèrie de retrats de nens i nenes d’arreu del món que han patit la guerra. Tres nens i l’autora penjaran el penó del balcó de l’Ajuntament dijous 20 de novembre, a les 9:30 hores, en un acte presidit pel tinent d’alcalde Jaume Ciurana i la regidora Irma Rognoni.