LGTBI

Convocatòries de premsa

  

Barcelona es querella contra els magistrats que van empresonar persones LGTBI durant el franquisme

La querella que ha interposat l’Ajuntament de Barcelona contra crims de lesa humanitat en l’àmbit LGTBI durant el franquisme, segueix el seu curs a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona, compromès amb la lluita contra la impunitat franquista i en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, apunta amb aquesta querella 553 condemnes dictades per magistrats franquistes que van comportar la reclusió d’aquestes persones a la presó Model.

El Summit de Turisme LGTBI de la Destinació Barcelona reuneix el sector empresarial

Aquest matí, el regidor de turisme i vicepresident segon de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, juntament amb el director general del Consorci, Joan Torrella, han donat el tret de sortida a una jornada de treball monogràfica, organitzada per Turisme de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació, dedicada a analitzar el segment LGTBI i el seu impacte social i econòmic en el turisme de la destinació Barcelona.

Barcelona disposarà d’un Centre Municipal de Recursos LGTBI, el primer de l’Estat espanyol

L’espai s’ubicarà a l’Eixample i comptarà amb més de 1200 metres quadrats destinats a serveis especialitzats d’atenció directa al col·lectiu LGTBI de la ciutat. La proposta de definició de l’espai s’ha treballat amb les entitats LGTBI de la ciutat, amb les que també es vol treballar un model de gestió cívica. Ciutats capdavanteres com Nova York o Amsterdam ja en tenen i són centres de referència. Les obres s’iniciaran a l’octubre i es preveu finalitzin l’estiu del 2018

Barcelona, nou membre de la xarxa Rainbow Cities

La ciutat compartirà amb la resta de membres d’aquesta organització de ciutats, les seves iniciatives i experiències en polítiques LGTBI a la vegada que participarà en els debats sobre els nous reptes que l’organització plantegi.