Medi ambient i sostenibilitat

Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, ha assistit avui a Valencia a la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, coordinat per l’Ajuntament de València i la FAO i que es convertirà en el centre de referència internacional en qüestions de política alimentària urbana.

Intel·ligència Artificial i Big Data aplicades al clavegueram de Barcelona facilitaran informació sobre la personalitat dels barris

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), el centre tecnològic EURECAT, el Consorci Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), la pime S::CAN i l’operador públic municipal de l’aigua, Barcelona Cicle de l’aigua (BCASA) participen en el projecte europeu SCOREwater, que contribuirà a la transformació digital del sector de l’aigua.

Barcelona celebra la Setmana de la Sostenibilitat

Barcelona se suma, per segon any, a la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW) que tindrà lloc del 31 de maig al 5 de juny a tota Europa. És una iniciativa que promou l’organització d’activitats de sensibilització entorn els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats mundialment en el marc de l’Agenda 2030.

La Fundació promotora de UIC Barcelona dona a l’Ajuntament de Barcelona 9 hectàrees de terreny per al Parc de Collserola

La Fundació Familiar Catalana, promotora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha donat a l’Ajuntament de Barcelona 9,4 hectàrees de terreny a la zona de Collserola per ampliar la superfície pública del Parc Natural. Es tracta de dues grans finques de zona forestal que ara l’Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola, amb l’objectiu que se n’encarregui de la gestió i el manteniment.

Les administracions acorden nous compromisos per reduir la contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz; i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i el diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, han presentat aquest dilluns una declaració institucional amb un conjunt de noves mesures a emprendre per continuar reduint la contaminació atmosfèrica, en el marc de la celebració de la segona Cimera de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona, celebrada al Palau de Pedralbes.

Barcelona Energia constitueix el Consell de persones usuàries

Les persones usuàries de Barcelona Energia (BE) han celebrat aquest matí, a les Cotxeres de Sants, la primera Assemblea on s’ha consensuat el reglament de funcionament d’aquest organisme. Així mateix, s’ha constituït el Consell de Persones Usuàries de BE, l’òrgan assessor que permetrà a les persones usuàries participar en la presa de decisions de la comercialitzadora i impulsar noves propostes i projectes.

L’ajuntament aconsegueix estalviar fins a un 15% de l’energia consumida en equipaments en la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic

L’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir la despesa energètica dels seus equipaments públics fins a gairebé un 13,46% en electricitat; un 9,6% en consum d’aigua i un 15,33% en gas en la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic a la que es van sumar, aquest mes de febrer passat, seixanta dos edificis i equipaments municipals dels deu districtes de Barcelona, quinze més que l’any passat.

L’Ajuntament de Barcelona crea un programa d’actuacions per a la millora de la qualitat de l’aire a les escoles i la sensibilització escolar sobre contaminació

Barcelona està lluitant contra la contaminació atmosfèrica i, per aquest motiu, el Govern municipal va plantejar al 2016 un Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica, que preveu 58 mesures en àmbits tan diversos com la mobilitat, la planificació urbanística, les activitats industrials, la mesura de la contaminació i els seus impactes, o la comunicació i sensibilització.

Colom i Oliver aborden iniciatives comunes en la gestió i la sostenibilitat del turisme

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i la secretaria d’Estat de Turisme, Isabel María Oliver, s’han reunit avui a Barcelona en una trobada oficial on han abordat, entre altres qüestions, la gestió del turisme a les ciutats i la importància de les estratègies de turisme sostenibles, en marxa tant a Barcelona com des del govern de l’Estat.

S’aprova inicialment el Pla Estratègic del Zoo

El Pla Estratègic del Zoo s’ha aprovat inicialment en el marc de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (CEUM) de l’Ajuntament de Barcelona. És un pas més del procés iniciat per l’Ajuntament de Barcelona per avançar cap a un nou model de Zoo.