Mobilitat i transports

Convocatòries de premsa

  

Les motos més contaminants tampoc podran circular en l’àmbit ZBE Rondes de Barcelona en cas d’episodi de contaminació

Des de l’1 de desembre de 2017, ara fa un any, les dues administracions van aprovar la ZBE Rondes de Barcelona, i les pertinents restriccions de circulació en cas d’episodi per a turismes sense distintiu ambiental de la DGT i les furgonetes Pre-Euro 1. Ara que les motos ja disposen també d’etiquetes ambientals de la DGT, a partir de l’1 de desembre de 2018, en cas d’episodi de contaminació tampoc podran circular les motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin del distintiu de la DGT.

Proposta de regulació dels serveis de bici i moto de vehicle compartit

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 per promoure una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, fomentant els desplaçaments prioritàriament a peu, en bici i en transport públic i reduint l’ús del vehicle privat.

Presentat el primer minibús elèctric avançat de fabricació catalana que prestarà servei a Barcelona

Barcelona, que està en ple procés de reconversió ambiental i electrificació del transport públic de superfície, necessitava un vehicle sostenible per als desplaçaments col·lectius de proximitat: en altres paraules, un minibús d’emissió zero capaç de funcionar eficaçment tota una jornada en qualsevol època de l’any en una línia regular de TMB. La solució és el nou minibús elèctric de tecnologia i prestacions avançades, que al llarg dels dos últims anys han definit, desenvolupat, dissenyat i fabricat un grup d’empreses catalanes: TMB com a operador de transport i prestador del servei, l’empresa d’enginyeria i assajos Applus Idiada, el carrosser especialitzat en minibusos Indcar, el centre tecnològic Eurecat i el fabricant de bateries Millor Battery.

El nou Bicing de Barcelona

El proper mes de gener s’iniciarà el procés d’implantació del nou Bicing a Barcelona. El nou servei oferirà als usuaris un major horari, més bicicletes, més estacions i més cobertura territorial

Barcelona i Madrid demanen que els fabricants de vehicles es responsabilitzin del “Dieselgate”

El trànsit és una de les causes principals de la contaminació de les ciutats europees i comporta greus implicacions a la salut pública i en el medi ambient. És per aquest motiu que moltes ciutats europees estan prenent mesures per reduir el nombre de vehicles contaminants que circulen pels seus carrers alhora que ofereixen alternatives al transport privat basades en el foment del transport públic i afavoreixen l’aparició d’alternatives de mobilitat sostenible.

Finalitza la implantació de la Nova Xarxa de Bus

El proper 26 de novembre es posaran en marxa les darreres 5 línies d’aquesta nova xarxa d’altes prestacions. Inclouran una línia horitzontal i quatre verticals: H2, V1, V19, V23 i V25. També s’acabaran de reconfigurar les resta de línies de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona completa la seva aportació pel 2018 al finançament del sistema de transport públic metropolità

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha donat llum verda a la transmissió de 45M€ a pel finançament del sistema de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona aprova i dona compliment al conveni de finançament signat entre l’Ajuntament i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per a l’any 2018, mitjançant el qual es va comprometre a aportar un total de 157,6M€ per a subvencionar aquest servei públic metropolità, dels quals fins ara ja n’havia transferit 112,6M€.

Sant Andreu prova l’aplicació MUV, un innovador projecte europeu per millorar la mobilitat urbana a través del joc

Coincidint amb el dia del Comerç al Carrer, durant tot el dia  instal·lada una carpa i es faran activitats i jocs per promoure el projecte MUV, un exemple perfecte de com la creativitat i la innovació poden ajudar a millorar reptes quotidians a les nostres ciutats, en aquest cas, en desplaçaments i vida urbana diària. MUV es duu a terme a sis districtes de sis ciutats europees i el districte de Sant Andreu és el que acull la prova pilot a Barcelona des de setembre d’aquest any 2018, a través de la implicació de l Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital.

Dia Sense Cotxes: “La Via Laietana respira amb la mobilitat sostenible”

Avui dissabte, l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a recuperat per quart any consecutiu el Dia Sense Cotxes. Aquest any, la coincidència del Dia sense Cotxes amb la celebració de la Mercè i en dia no laborable ha ofert l’oportunitat de sumar la mobilitat sostenible i segura al programa de la Festa Major de Barcelona.

Setmana Europea de la Mobilitat 2018 i Dia Sense Cotxes

L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb entitats i associacions de la ciutat, han programat més de 40 activitats relacionades amb la promoció de la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire entre el 16 i el 22 de setembre

Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre

La ciutat de Barcelona acollirà el proper 11 de setembre un seguit d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Durant la jornada, l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

Barcelona audita, revisa i millora el funcionament dels ascensors i les escales mecàniques de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya i per fer-ho, entre altres elements, compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi. A dia d’avui el nombre d’equips ja arriben fins als 131 (85 escales, 46 ascensors), un 14% més que al 2015.

Barcelona consolida una xarxa de carrils bici de 200 quilòmetres i posa fi a la moratòria per circular per les voreres a partir del 2019

L’Ajuntament de Barcelona treballa per combatre els nivells de contaminació de l’aire, el soroll produït pel trànsit, els índex d’accidentalitat viària i la manca de verd a la ciutat, alhora que aposta per augmentar la qualitat dels espais de relació de la ciutadania. En aquest sentit, el consistori continua avançant en la línia que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018, de fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

Barcelona reforça de nou aquest estiu el servei de bus a les platges i el centre de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona reforça de nou aquest estiu el servei de bus a tota la ciutat, amb el “Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos per Barcelona”, a càrrec del finançament de l’Impost d’Estades d’Establiments Turístics (IEET). L’objectiu d’aquesta actuació és reforçar el servei a les línies que transporten més passatge especialment durant els mesos de vacances, pels desplaçaments cap a les platges i cap a la zona centre de la ciutat, alhora que garantir que la Nova Xarxa de Bus mantingui intervals d’entre 6 i 10 minuts els dies laborables no lectius.

Actuacions de pavimentació a les rondes de Barcelona

Entre les 23:00 h del dissabte 28 de juliol i les 12:00 del diumenge 29 de juliol, es farà la pavimentació al Nus de la Trinitat, a l’enllaç B-20, Pota Nord a la C-58 (Barcelona – Districte de Sant Andreu).