Mobilitat i transports

Convocatòries de premsa

  

Afectacions a la mobilitat al carrer Independència

Aquest cap de setmana, 23 i 24 de març, es produiran les obres de pavimentació de la calçada del carrer de la Independència en el tram entre la Gran Via i el carrer del Consell de Cent. Hi haurà restriccions de trànsit entre les 8 hores i fins a les 19 hores, mantenint un carril de circulació.

Janet Sanz destaca el canvi de paradigma en les polítiques urbanes per fer de Barcelona una ciutat més justa, saludable i inclusiva

La quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha pronunciat aquest dilluns la conferència ‘Omplim de vida la ciutat’, que ha tingut lloc al recinte de l’antiga presó de La Model. L’acte ha servit per fer balanç dels plans i els projectes que s’han tirat endavant en les àrees d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat durant aquest mandat amb l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat més justa, saludable i inclusiva.

Neix el BiciHub, el centre de referència de la mobilitat sostenible i l’economia social a Barcelona

24 entitats formen l’Associació Bicihub, que gestionarà l’espai: 30diesambBici, BACC, AAVV Poblenou, Bicitours Barcelona, Cicloesfera, Emat, Fem Bici, Som Bici, Taula Eix Pere IV i les cooperatives i empreses de la mobilitat sostenible: Barabara Educació, Biciclot, Ciclosfera, Barcelona-Copenhagenize, Mensakas, Santafixe, Som Mobilitat, Rueda, Taller bon pedal, Factoria ciclista, Eco-contador, ISGlobal, Espai Ambiental, En bici sense Edat i Som Ecologística

La Guàrdia Urbana renova la majoria de la flota de motocicletes trail per un model elèctric

Les 11 motocicletes trail elèctriques aniran destinades a les Unitats Territorials de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris i donaran servei als agents en el marc de la vigilància forestal i dels interiors dels parcs urbans. Aquests vehicles substitueixen la majoria de motocicletes trail amb motor de benzina que el cos de policia barceloní utilitzava en aquests districtes. D’aquesta manera només restaran 5 motocicletes trail de motor tèrmic.

TMB inicia l’adquisició de 42 trens que substituiran els més antics de les línies 1 i 3 de metro

La comissió delegada de contractació del Consell d’Administració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aprovat avui iniciar el procés per adquirir 42 trens de cinc cotxes cadascun per a la xarxa de metro, per substituir la totalitat de les sèries 3000 i 4000, que constitueixen la majoria del material rodant de les línies 1 i 3. Amb la retirada d’aquests trens, els més antics del parc mòbil de Metro, s’accelera un procés de renovació que augmentarà la fiabilitat del servei i eliminarà una part de la presència d’amiant a la xarxa.

L’Ajuntament de Barcelona presenta el projecte europeu EIT Urban Mobility al ‘V Encuentro de Ciudades’ de la DGT

El Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha fet aquest matí una conferència sobre el projecte europeu EIT Urban Mobility en el primer dia del ‘V Encuentro de Ciudades’, organitzat per la Dirección General de Tráfico (DGT), amb la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Ajuntament de Màlaga, que té com a lema “Hacia una movilidad urbana”.

Neix smou, l’app de mobilitat de Barcelona

El proper 31 de gener arriba smou, la nova app de mobilitat de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, i que neix amb la voluntat de millorar l’experiència dels usuari, oferint-los un ús més intuïtiu, còmode i àgil i facilitant-ne l’accés. Els usuaris disposaran d’informació al voltant de la mobilitat de manera centralitzada i d’un accés directe cap als principals serveis de mobilitat de Barcelona de Serveis Municipals, com l’AREA, els Aparcaments B:SM o la xarxa pública de recàrrega elèctrica, sumant a partir d’aquesta base, informació de serveis de mobilitat complementaris.

Mor un motorista a Sant Martí

Un motorista de 41 anys ha mort aquest matí a l’alçada del número 997 de la Gran Via de les Corts Catalanes, al districte de Sant Martí, després d’una una col·lisió amb un turisme. L’home ha mort al mateix lloc de l’accident.

L’Ajuntament de Barcelona aprova la connexió de la xarxa de tramvia per la Diagonal

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui l’acord per connectar la xarxa de tramvia per l’avinguda Diagonal. L’expedient, on s’hi inclou la proposta d’acord, ha tirat endavant amb els vots a favor del Govern municipal, ERC, PSC, la CUP-Capgirem, i dels regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. C’s, el Grup Municipal Demòcrata i el PP hi han votat en contra.

Barcelona, Madrid, València, Saragossa i A Corunya presenten un projecte de llei sobre el finançament estatal del transport públic

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament Barcelona, Mercedes Vidal, ha pres part avui a l’acte de presentació d’una proposta de llei encapçalada pels ajuntaments de Barcelona, Madrid, València, Saragossa i A Coruña, per aconseguir un finançament del transport públic estable per part de l’Estat. A l’acte també hi ha assistit el regidors de Mobilitat de València, Giuseppe Grezzi, de Madrid, Inés Sabanés, de Saragossa, Teresa Artigas i de La Corunya, Daniel Díaz Gradío, i prèviament han estat rebuts per l’alcalde de València, Joan Ribó.

Aquest mandat TMB ha incrementat en un 86% la inversió en el servei de metro i autobusos

La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, ha presentat avui el balanç de gestió de TMB, acompanyada del Conseller Delegat de la Companyia, Enric Cañas. Durant aquest mandat, s’han revertit les davallades d’inversió de l’empresa de transport públic efectuades en l’anterior quadrienni i s’ha tornat a incrementar la inversió en un 86% (2011-2014: 164M€, 2015-2018: 305M€) amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania els millors serveis de mobilitat per desplaçar-se per la ciutat. Així, s’ha augmentat l’oferta de bus i de metro i s’han dut a terme accions per millorar l’eficiència d’aquests transports i avançar en flotes més sostenibles, millorant la gestió de la companyia.

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau signen un conveni per finançar un passeig per creuar el recinte

La regidora del districte d’Horta-Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal i el director gerent de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Jordi Bachs, han signat un conveni per finançar amb 300 mil euros provinents del consistori, a través de l’ingrés per l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET), part de l’obra per obrir un nou passeig per a vianants per travessar l’interior del recinte de Sant Pau. La resta del cost serà finançat per la Fundació, fins al total de gairebé 1M€. Es preveu que els treballs s’iniciïn al llarg del 2019.

Entren en funcionament les 22 primeres estacions del nou Bicing

Els usuaris podran utilitzar qualsevol d’aquestes estacions per fer viatges en origen i destí. El procés de substitució durarà fins a la segona quinzena d’abril. Durant aquest període es substitueixen les 424 estacions actuals situades en superfície per les 424 noves estacions del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. Cada estació tarda entre 2 i 3 dies a ser substituïda i les noves ja es poden utilitzar 24 hores. L’accés al servei es pot realitzar tant amb la targeta habitual com amb la nova app del Bicing.

La campanya ‘Viatja amb Karma’ de TMB crida a aturar la violència masclista al transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Ajuntament de Barcelona han començat avui una campanya per combatre les actituds i els comportaments masclistes que afecten les dones al transport públic. “Volem viatjar tranquil·les! A TMB no hi ha lloc per al masclisme” és el missatge que dona el personatge de la campanya, Karma, en un vídeo i una falca publicitària que han començat a distribuir-se avui.

Comença el procés de transició per la implantació del nou Bicing

La primera fase de substitució del nou servei, que avui s’inicia, durarà fins a la segona quinzena d’abril. Durant aquest període es procedirà a substituir les 424 estacions actuals situades en superfície per les 424 noves estacions del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. El procés de transformació es farà de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes. Cada dia es canviaran 8 estacions, amb l’objectiu que a mitjans de febrer el 50% de les antigues ja s’hagin modificat. Cada estació tardarà entre 2 i 3 dies a ser substituïda

Tot a punt per la implantació del nou Bicing

El proper 8 de gener s’inicia la transformació del servei del Bicing, amb la substitució de les estacions actuals per les noves. El procés es durà a terme de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes