Mobilitat i transports

Barcelona augmenta el control dels bicitaxis i treballa per enfortir-ne la regulació

Amb la voluntat de protegir el vianant i regular i compatibilitzar els usos de l’espai públic, Barcelona ha iniciat un increment del control dels bicitaxis que circulen a la ciutat. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat avui que “cal tendir a una reducció d’aquesta activitat a Barcelona i replantejar quin encaix hi té”. La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circulin d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles.

Talls parcials al servei de metro de les línies 2 i 5 durant el mes d’agost, per obres

Aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya executarà dues actuacions en la infraestructura del metro de Barcelona que comportaran suspensions parcials del servei durant cinc setmanes. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Afectacions de trànsit a la Gran Via entre Selva de Mar i Ca n’Oliva aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana 1 i 2 de juny i el pròxim diumenge 9 de juny es faran unes obres de millora dels creuaments semafòrics a diferents cruïlles de la Gran Via. Es faran als encreuaments amb el carrer de Ca n’Oliva, amb Rambla Prim, amb Josep Pla, amb Selva de Mar i amb Bac de Roda. Aquestes tasques de millora dels semàfors, suposaran restriccions importants de trànsit a la zona.

S’aprova inicialment el decret per restringir la circulació de vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella durant l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el decret que regula les restriccions de circulació d’alguns Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) al districte de Ciutat Vella coincidint amb els mesos d’estiu. L’objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica des de 2016, és alleugerir l’ocupació de l’espai públic i les molèsties per als veïns i les veïnes, és a dir, per garantir l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos de l’espai públic.

Automobile Barcelona i MUHBA plasmen en una guia els 100 anys de relació entre saló, ciutat i indústria

Aquesta tarda s’ha presentat en el marc de Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, la Guia d’Història Urbana Automòbil/BCN elaborada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en col·laboració amb el saló, que plasma en un mapa de la ciutat 100 anys d’història comuna entre Barcelona, l’automòbil i la seva indústria.

Entra en vigor la prohibició de circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn per evitar les molèsties al veïnat

Aquesta nit entra en vigor el decret que prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns durant l’horari nocturn. En concret, aquesta restricció va des de les 22 fins a les 7 hores. I és que ja s’ha aprovat definitivament el document que va impulsar el mes de març el districte de Ciutat Vella i que busca donar resposta a les moltes queixes rebudes per part del veïnat de la zona per molèsties provocades pel soroll i l’incivisme que causen algunes de les persones usuàries dels monopatins.

Barcelona, airbag de la nova mobilitat gràcies a un sistema intel·ligent d’ajuda a la conducció

L’Ajuntament de Barcelona i la DGT han presentat avui, en el marc del Saló de l’Automòbil, els avenços en la implementació del sistema Autonomous Ready d’ajuda a la conducció. Es tracta de dispositius incorporats en els vehicles que permeten interpretar l’entorn (senyals de velocitat, presència de vianants, ciclistes i motoristes) i protegir així als usuaris més vulnerables de l’espai públic. Els dispositius emeten informació que permetrà identificar punts de risc a la ciutat per poder millorar la infraestructura viària i recollir dades per avançar en la investigació i el desenvolupament del vehicle autònom.

Mor un motorista en un accident a la Ronda Litoral

L’accident ha tingut lloc cap a les 4 hores quan, per causes que es desconeixen, el conductor de la moto ha caigut del vehicle. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

Es restableix el servei de TRAM entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu

El servei de les línies T5 i T6 de TRAM, entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu, quedarà restablert aquest dijous 25 d’abril i el servei tornarà a ser l’habitual a les parades de Glòries, la Farinera i Can Jaumandreu. A causa de les obres dels túnels de la plaça de les Glòries, el servei entre aquestes dues estacions havia quedat interromput des del passat 27 de gener i el trajecte es podia fer amb un servei alternatiu de bus llançadora en aquestes estacions. Tal i com estava previst, el servei quedarà restablert abans d’acabar el mes d’abril.

Barcelona instal·la un memorial permanent a les víctimes de trànsit

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un monument memorial a les víctimes dels sinistres de trànsit en una zona enjardinada al costat del passeig Marítim de la Nova Icària i l’espigó del Bogatell. Les principals associacions de víctimes d’accidents de trànsit, P(A)T i STOP Accidents, amb qui l’Ajuntament té un contacte regular, van demanar al juliol de 2017 un espai memorial en record de les víctimes de sinistres de trànsit.

Afectacions a la mobilitat al carrer Independència

Aquest cap de setmana, 23 i 24 de març, es produiran les obres de pavimentació de la calçada del carrer de la Independència en el tram entre la Gran Via i el carrer del Consell de Cent. Hi haurà restriccions de trànsit entre les 8 hores i fins a les 19 hores, mantenint un carril de circulació.