Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

Dia Sense Cotxes: “La Via Laietana respira amb la mobilitat sostenible”

Avui dissabte, l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a recuperat per quart any consecutiu el Dia Sense Cotxes. Aquest any, la coincidència del Dia sense Cotxes amb la celebració de la Mercè i en dia no laborable ha ofert l’oportunitat de sumar la mobilitat sostenible i segura al programa de la Festa Major de Barcelona.

El pregó de Leticia Dolera dona el tret de sortida de la Mercè 2018

El pregó de l’actriu, directora i guionista barcelonina Leticia Dolera ha donat el tret de sortida a les festes de la Mercè, en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En el decurs de l’acte també ha intervingut Fernando Medina, alcalde Lisboa, ciutat convidada de la Mercè d’enguany.

L’Ajuntament i la Generalitat acorden incrementar les aportacions econòmiques a la ciutat de Barcelona en 64 milions d’euros per ampliar els pisos de lloguer assequible

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han acordat incrementar les aportacions econòmiques destinades a polítiques d’habitatge en 64 milions d’euros, en una sessió extraordinària de la Junta General del Consorci de l’Habitatge de Barcelona, celebrada aquest matí i que ha estat presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Joaquim Torra.

La Guàrdia Urbana desmantella tres punts de venda de drogues relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents a zones d’oci nocturn del Gòtic

La Unitat d’Investigació i de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana han aconseguit desmantellar tres punts de venda de droga –dos cannàbiques i un pis—que, segons una investigació duta a terme per la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, estaven relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents als entorns de les zones d’oci nocturn que es troben entre els carrers Ferran, Escudellers i Rambles, a més de la plaça Reial.

Els centres cívics de la ciutat acolliran una exposició pedagògica itinerant sobre el dret a morir dignament

Els centres cívics de Barcelona acolliran a partir del 20 de setembre l’exposició “La mort, digna i il·lustrada”, una mostra itinerant que neix amb la voluntat de ser un recurs pedagògic per a l’alumnat de les escoles de la ciutat. Es tracta d’un conjunt d’il·lustracions, d’una trentena d’artistes, que giren al voltant de la idea del que vol dir una mort digna per convidar els visitants a obrir debat i reflexió sobre aquest concepte.

Barcelona aprova inicialment el nou reglament per la igualtat de gènere a la ciutat

El projecte de ‘Reglament per a la igualtat de gènere a l’Ajuntament de Barcelona’ es sotmetrà ara a informació pública per un període de trenta dies hàbils, a comptar des del següent al de la publicació del corresponent anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, amb la voluntat del govern de poder-lo aprovar definitivament abans d’acabar l’any.

Front municipal, de les entitats socials, ambientals i de la societat civil per garantir els drets energètics a Catalunya

El 8 i 9 de novembre, Barcelona acollirà el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica que enguany se centra en les causes que agreugen la problemàtica i l’estat actual de la defensa dels drets energètics. L’objectiu és augmentar la capacitat de resposta i les estratègies de les Administracions Públiques i la societat civil per prevenir la pobresa energètica. Es calcula que més de 400.000 persones a Catalunya estan en situació de pobresa energètica (IDESCAT). Com a novetat, aquest any s’instal·larà un Punt d’Assessorament Energètic en el congrés. Serà obert a la ciutadania i les persones usuàries rebran informació i assessorament personalitzat en matèria de drets energètics.

Barcelona llença la primera edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, per projectar la ciutat com a referent europeu de recerca i innovació

L’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Academia Europaea (Academia Europaea-Barcelona Knowledge Hub, AE-BKH) llença la primera edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia. Aquest guardó, que s’inscriu en el programa “Barcelona Ciutat de Ciència”, té com a principal objectiu contribuir a la visibilitat de la ciència, així com promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte sobre la societat.