Notes de premsa

Gómez participa a la presentació de Gamelab

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha participat avui a la presentació de Gamelab, la fira de referència del sector del videojoc. Gómez ha destacat que “aquest sector necessita talent i persones emprenedores, i per això Gamelab és una molt bona oportunitat per al teixit local”, i ha posat en valor que “iniciatives com Gamelab permeten reforçar la posició de Barcelona en congressos i com a referent en la indústria del videojoc”.

Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal a Sara Berbel, fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament ha estat un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada ahir alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el perfil altament qualificat de Sara Berbel per liderar l’estructura executiva municipal, amb una trajectòria reconeguda dins i fora de l’Ajuntament, i també especialment la seva clara aposta en l’impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat.

Signats els primers decrets del Govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona ha signat els primers decrets del mandat per donar continuïtat a l’estructura organitzativa del Govern municipal, a l’espera que properament s’acabin de tancar els acords de govern.

Ada Colau reelegida alcaldessa de Barcelona

Ada Colau ha tornat a ser escollida alcaldessa de Barcelona per segona vegada consecutiva. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. L’elecció s’ha produït gràcies als vots de 21 dels 41 regidors, la majoria absoluta del Consell Plenari.

La reforma del Mercat de Sant Antoni guanya el Premi a la Millor Infraestructura 2018

La reforma del Mercat de Sant Antoni ha rebut el Premi a la Millor Infraestructura 2018, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. El jurat ha valorat l’aposta dels governs de la ciutat per millorar els mercats municipals i “convertir-los en veritables peces d’art, funcionals, que han revaloritzat molts barris de Barcelona com el de Sant Antoni”.

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà la Setmana de l’Energia amb activitats, xerrades i visites per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Barcelona s’acollirà, a partir de dilluns, 15 de juny, i fins a dissabte 22, a la Setmana de l’Energia 2019, a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week), amb l’organització de visites i activitats a diversos equipaments de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la transició energètica i posar l’èmfasi en la implicació activa de les persones.

Arriba la Barcelona Design Week més internacional, nodrida per més d’un centenar de propostes, amb l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania

El dimecres 12 de juny, va començar la 14a edició de la Barcelona Desing Week, l’esdeveniment de disseny més important de l’Estat organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD), que compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Renau. El Combat per una nova cultura

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.

El CESB es converteix en un dels primers òrgans que iguala la representació de PIMEC a la de Foment del Treball

La comissió executiva del Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) farà efectiu aquest mes de juny un canvi històric, un cop signat el decret de l’Alcaldessa de nomenament de nous membres, que permetrà equipar la representació de les petites i mitjanes empreses amb la de la gran patronal. El proper plenari del CESB en el que ja assistiran els nous membres serà el 27 de juny.

Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona reforcen els seus dispositius per a la campanya d’estiu

L’estiu de l’any 2018 es van produir 13 incendis a l’entorn del Parc de Collserola, afectant a més de 22 hectàrees. La campanya d’estiu suposa l’activació del Parc de Bombers de Vallvidrera per aconseguir un millor accés i una resposta més ràpida en cas d’incendi. Les Unitats Territorials de la Guàrdia Urbana situades en els barris de muntanya treballen de forma coordinada per a garantir la seguretat a la zona

Plenaris dels Consells de Districte

La setmana vinent se celebren la darrera sessió dels Plenaris dels Consells de Districte d’aquest mandat per tal d’aprovar l’acta de la sessió anterior