Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

L’Àrea Metropolitana de Barcelona obre un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per manca de transparència

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha signat l’obertura d’un expedient sancionador a Aigües de Barcelona, empresa que gestiona el cicle integral de l’Aigua- El motiu és el reiterat incompliment de la Llei 19/2014 de transparència accés a la informació pública i bon govern, que l’obliga a donar tota la informació d’un servei públic com és la gestió de l’aigua.

Ciutat Vella subvencionarà fins a un 90% del canvi de finestres i tancaments d’habitatges al Raval sud i el Gòtic sud per lluitar contra la contaminació acústica

El districte de Ciutat Vella destinarà un total de 500.000 euros per a subvencionar la renovació de finestres i tancaments als barris del Raval sud i al Gòtic sud per tal de millorar les condicions de vida del veïnat. El programa en qüestió porta per títol “Programa d’arranjaments de finestres a Ciutat Vella” i es basa en l’acompanyament tècnic i d’ajuts pel canvi de finestres i tancaments a les zones que els estudis determinen com a àrees de major afectació pel soroll ambiental.

El festival Dau Barcelona torna a obrir joc a la Fabra i Coats

A partir del 23 de novembre, i durant tot el cap de setmana del 24 i 25, Dau Barcelona, arriba a la seva setena edició com la gran festa del joc, un festival de participació i creativitat al voltant del joc de taula. Situat a la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra, amb entrada gratuïta, Dau Barcelona compta enguany amb la participació de 45 editorials, 30 entitats i 14 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures.

L’alcaldessa assisteix als Premis Ondas 2018

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut al Palauet Albéniz als premiats i premiades de l’edició d’enguany dels Premis Ondas. A l’acte hi han assistit presidents de diferents grups municipals.

Les motos més contaminants tampoc podran circular en l’àmbit ZBE Rondes de Barcelona en cas d’episodi de contaminació

Des de l’1 de desembre de 2017, ara fa un any, les dues administracions van aprovar la ZBE Rondes de Barcelona, i les pertinents restriccions de circulació en cas d’episodi per a turismes sense distintiu ambiental de la DGT i les furgonetes Pre-Euro 1. Ara que les motos ja disposen també d’etiquetes ambientals de la DGT, a partir de l’1 de desembre de 2018, en cas d’episodi de contaminació tampoc podran circular les motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin del distintiu de la DGT.

Barcelona reclama justícia climàtica en les accions de lluita contra el canvi climàtic

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit la trobada internacional del C40, la xarxa mundial de ciutats que lluiten contra el canvi climàtic. La trobada està liderada per Barcelona i els alcaldes Giuseppe Sala, alcalde de Milà, Giorgios Kaminis, alcalde d’Atenes i Michael Müller, alcalde de Berlin. Els quatre alcaldes han participat en el Diàleg sobre els efectes del canvi climàtic, que ha estat clausurat per la Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Ada Colau inaugura l’Smart City Expo World Congress 2018

L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, sota el lema ‘Cities to Live in’ posa el focus en el desenvolupament d’iniciatives per a transformar les ciutats en llocs on la vida dels ciutadans sigui millor. Aquesta edició preveu superar els 20.000 visitants de més de 120 països.

Proposta de regulació dels serveis de bici i moto de vehicle compartit

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 per promoure una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, fomentant els desplaçaments prioritàriament a peu, en bici i en transport públic i reduint l’ús del vehicle privat.

42 grans ciutats del món s’alien per fer front comú a les grans plataformes digitals

42 ciutats globals d’arreu del món, com Amsterdam, Barcelona, Lisboa, Madrid, Montreal, Nova York, París, São Paulo, Seül, , Milà o Viena, han treballat durant la cimera una la Declaració de Principis i Compromisos de les Ciutats Col·laboratives per reivindicar la sobirania de les ciutats i fer front comú alhora de negociar amb les grans plataformes digitals que generen un impacte negatiu amb la seva activitat econòmica, com s’ha fet evident amb exemples com Airbnb o Uber. D’aquestes 42 ciutats que han acordat aquests 10 principis; 31 ja l’han subscrit explícitament i la resta es troben en procés de validació interna.

L’enllumenat de Nadal s’encendrà el dia 22 de novembre

L’enllumenat de Nadal dels carrers de Barcelona es posarà en marxa el dia 22 de novembre i romandrà fins el dia 6 de gener. L’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració han arribat a un acord per tal que la il·luminació nadalenca cobreixi mitja hora més i incrementi la cobertura de l’horari dels establiments comercials L’objectiu és contribuir a la dinamització del teixit comercial, i a la vegada, que en els dies ordinaris els llums s’apaguin abans per tal que siguin més compatible amb els descans dels veïns.

Presentat el primer minibús elèctric avançat de fabricació catalana que prestarà servei a Barcelona

Barcelona, que està en ple procés de reconversió ambiental i electrificació del transport públic de superfície, necessitava un vehicle sostenible per als desplaçaments col·lectius de proximitat: en altres paraules, un minibús d’emissió zero capaç de funcionar eficaçment tota una jornada en qualsevol època de l’any en una línia regular de TMB. La solució és el nou minibús elèctric de tecnologia i prestacions avançades, que al llarg dels dos últims anys han definit, desenvolupat, dissenyat i fabricat un grup d’empreses catalanes: TMB com a operador de transport i prestador del servei, l’empresa d’enginyeria i assajos Applus Idiada, el carrosser especialitzat en minibusos Indcar, el centre tecnològic Eurecat i el fabricant de bateries Millor Battery.

La ciutat s’explica a través dels seus projectes més innovadors a la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress

L’Ajuntament de Barcelona participa, com cada any, amb un estand propi a la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress. En aquest espai exposa els seus projectes d’habitatge, mobilitat i de mercats, com l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, que centralitza, integra i analitza el màxim de dades estadístiques d’habitatge en l’àmbit metropolità per obtenir dades sobre lloguer, compravenda de pisos buits i rehabilitació d’habitatges, entre d’altres.

Barcelona Energia arriba a la ciutadania

Barcelona Energia fa el pas definitiu. El passat 1 de juliol va començar a operar Barcelona Energia, la comercialitzadora 100% pública d’energia elèctrica més gran de tot l’Estat, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona. Amb la seva posada en marxa, la capital catalana deixava de dependre de l’oligopoli i passava a autoabastir-se amb energia 100% renovable i certificada. Ara, comença la fase definitiva: arribar a la ciutadania.

Activitats +Biennal del 12 al 18 de novembre

NOTA IMPORTANT: L’aforament dels espais inclosos a la programació és limitat. Per tal de garantir plaça, cal confirmar assistència al l’espai on es realitza l’activitat.

Barcelona acull la tercera edició de la Setmana de la Resiliència

De l’11 al 16 de novembre, Barcelona acollirà la tercera edició de la Setmana de la Resiliència. Aquesta trobada, organitzada per ONU-Habitat, amb col.laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, proposa un espai comú per reunir a diversos actors i representants de ciutats de tot el món per treballar en la resiliència urbana i avançar en el coneixement i l’acció.

Barcelona commemorarà els 70 anys de la Declaració Universal de Drets Humans convidant moviments que resisteixen contra l’extrema dreta global

Barcelona es convertirà aquest mes de desembre en capital dels drets humans amb la celebració de la conferència internacional Cities For Rights. Barcelona, serà l’amfitriona d’aquesta trobada que, coincidint amb els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, debatrà sobre quins són els reptes globals per fer front a un moment històric i polític de retrocés dels drets arreu del món.