Notes de premsa

Bombers de Barcelona renova la seva direcció

Sebastià Massagué és el nou director de Bombers de Barcelona. Massagué (Argentona, 1965) ha estat nomenat nou director del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona.

3’5 milions d’euros d’inversió al Centre Esportiu Municipal Can Dragó, per incorporar nous espais i avenços tecnològics vinculats al fitnes

L’entitat gestora de l’equipament, Eurofitness, ha realitzat la inversió dintre del pla de millores de l’equipament municipal previst a la concessió. A la xifra, cal sumar 150.000 euros de subvenció municipal, per a obres de rehabilitació i millora a l’espai de sota grades de la pista d’atletisme; impermeabilització de les grades, i rehabilitació dels vestidors, l’espai de gimnàs i els magatzems. L’actuació s’iniciarà en breu.

Mercabarna publica la 1a Memòria de Sostenibilitat

Mercabarna ha donat un pas més enllà en el seu compromís social amb l’elaboració de la primera memòria de sostenibilitat, elaborada seguint els estàndards del Global Reporting Initiative (GRI), institució internacional de referència que determina com s’ha d’analitzar el impacte de Responsabilitat Social Corporativa en institucions, entitats i empreses.

L’Ajuntament de Barcelona dóna continuïtat a la prova pilot de la plaça Sant Miquel fins a l’inici de les obres de reurbanització de l’espai

El passat 4 de juny es va iniciar una prova pilot per testejar els canvis que es volen fer a la plaça i iniciar el procés de veinificació de la mateixa. Els bons resultats de la mateixa han fet que l’Ajuntament prengui la decisió de mantenir les activitats de dinamització de l’espai fins a l’inici de les obres de reurbanització. La reurbanització d’aquest entorn busca que el veïnat i la seva vida quotidiana recuperin el protagonisme en aquest emplaçament. El projecte de remodelació compta amb un pressupost d’1 milió d’euros i està previst que les actuacions comencin a principis de 2019 i finalitzin al juliol del mateix any. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Barris del Gòtic Sud

Barcelona és la ciutat convidada a l’“Unbound” de l’Edimburg International Book Festival

Dins el marc de l’ Edimburg International Book Festival, que tindrà lloc entre l’11 i el 27 d’agost a la capital escocesa, Barcelona ha estat convidada a organitzar La Nit de Barcelona dins l’ “Unbound”, una secció off del festival que té format de cabaret nocturn i una programació literària específica dins el festival. L’acte tindrà lloc el dissabte 25 d’agost, a les 21 hores a The Spiegeltent d’Edimburg.

El programa ‘Arqueoborn’ s’endinsa en la història de la Casa Sanmartí

Aqrueoborn és el programa de recerca arqueològica d’El Born Centre de Cultura i Memòria per al coneixement, la divulgació i l’estudi de l’àrea arqueològica del Born. Va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de posar en valor les restes arqueològiques i donar continuïtat a la investigació del jaciment i dels materials arqueològics recuperats, per mitjà d’un programa d’activitats científiques que difonguin els coneixements que se’n desprenen. Una de les peces clau de la recerca és la continuació de les excavacions arqueològiques en aquells punts on no s’ha esgotat l’estratigrafia.

Sara Berbel, nova presidenta de la Fundació BCN Formació Professional

Sara Berbel ha estat nomenada presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, en la qual participen representants de l’administració, centres de formació i del teixit empresarial amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, fomentant així la relació entre la formació professional i l’entorn productiu. Berbel ha estat escollida tenint en compte la seva llarga trajectòria professional en relació amb el sector productiu i empresarial del país, i en les administracions públiques. La nova presidenta de la Fundació és actualment la directora general de Barcelona Activa.

Intervenció de l’alcaldessa de Barcelona a les Nacions Unides

Ada Colau ha exercit avui de portaveu de les ciutats per reclamar per competències i recursos per lluitar contra la gentrificació i l’especulació, amb la presentació de la Declaració “Cities for housing”, acordada entre diferents ciutats. La cimera de Nova York és una de les poques oportunitats que tenen les ciutats per parlar davant els representants dels Estats, i per aquest motiu demanen més espai de debat i també de decisió conjunta per afrontar problemes globals que impacten a les àrees urbanes.

La multinacional austríaca d’il·luminació XAL obre un centre de disseny i desenvolupament a Barcelona

XAL ha invertit un milió d’euros i ha creat una desena de llocs de treball amb l’obertura del centre, unes instal·lacions de 300m2 situades al centre de Barcelona. L’anomenat Barcelona Creative Lab es dedica al disseny i l’enginyeria de producte de l’àmbit de la il·luminació tècnica d’instal·lacions i grans espais (hospitals, escoles, botigues…), així com de la il·luminació decorativa per ús domèstic o en hotels.

Barcelona posa en marxa els primers quatre Espais de Salut Comunitària a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona i l’Agencia de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han activat recentment tres nous Espais de Salut Comunitària a la ciutat, que s’afegeixen a l’Espai Social de Salut Comunitària de la Guineueta en el qual des de 2014 col·laboren l’Institut Català de la Salut, el districte de Nou Barris i l’ASPB.

Ada Colau, portaveu de les ciutats a les Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa dilluns a la cimera de les Nacions Unides sobre desenvolupament sostenible, on presentarà en nom de les ciutats la Declaració “Cities for Housing”, un acord de totes les grans metròpolis per reclamar als Estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació.

La Mercè ’18

La Festa Major de la Mercè començarà el divendres 21 de setembre amb el pregó com a tret de sortida a les festes, i culminarà el dilluns 24 de setembre amb el Piromusical.

Quatre detinguts en un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos contra la venda de droga en 3 pisos del Raval

Agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra han efectuat, aquest matí, un operatiu conjunt al Raval que ha consistit en l’entrada a 3 pisos –un local en uns baixos, i dos pisos — on presumptament s’hi efectuava venda de droga. L’actuació, autoritzada pel jutjat, ha començat a les 8 hores i ha finalitzat amb quatre detinguts per un delicte contra la salut pública.