Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

La Guàrdia Urbana decomissa més de 1.700 esqueixos en un pis del Raval

Aquesta entrada es va realitzar després que els Bombers de Barcelona actuessin en el mateix pis per un incendi que es va originar el dia abans. L’origen del foc, que no va provocar cap ferit, era una instal·lació elèctrica deficient i fraudulenta i l’alt consum elèctric que demandava aquesta plantació de marihuana il·legal.

Mobile Week Catalunya creix i arriba a 15 emplaçaments el 2020

Un total de 15 ciutats, comarques i àmbits territorials de tot Catalunya tindran presència a la Mobile Week Catalunya 2020, després de la convocatòria feta per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i la Generalitat per sumar-se a la segona edició d’aquesta iniciativa, que té l’objectiu d’estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital i que se celebrarà el proper mes de febrer, al voltant del MWC Barcelona. Aquesta xifra triplica les seus de l’edició 2019 de Mobile Week Catalunya, que passa de cinc emplaçaments als quinze previstos per a l’edició 2020.

Colau participa fins divendres al congrés de la xarxa mundial de les ciutats, a Durban

Durban acull fins divendres el VIè Congrés de Ciutats i Governs Units (CGLU), la principal xarxa mundial de ciutats. La cimera reuneix prop 2.000 representants de les principals ciutats i àrees urbanes de tot el món, i és la trobada més important d’aquesta xarxa, creada l’any 2004 i que s’ha convertit en la principal veu internacional de les ciutats. Barcelona juga un rol important en aquesta xarxa, donat que la seu permanent de l’organització està a la capital catalana.

Xavier Marcé assisteix al lliurament de reconeixements WeRespect

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha assistit avui al lliurament de reconeixements WeRespect, creats per Roomonitor i Apartur (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona). Els segells WeRespect acrediten els allotjaments d’ús turístic com a establiments que treballen per garantir una millor convivència i sostenibilitat del sector dels apartaments de vacances, amb mesures concretes per pal·liar molèsties en el veïnat i que fomenten les bones pràctiques en contaminació acústica, medi ambient i convivència.

Mor a causa d’un virus la dofina més vella del Zoo de Barcelona

La setmana passada es va detectar una malaltia de possible orígen víric en el grup de dofins del Zoo de Barcelona. Immediatament, l’equip de cuidadors i el Servei Veterinari van iniciar una vigilància estreta i tractament dels animals. Fins ara, tres d’ells han respost adequadament i tot i manifestar alguns símptomes moderats de malaltia, mantenen una evolució favorable.

El Park Güell, premiat com a millor iniciativa de gestió turística al World Travel Market

L’Ajuntament de Barcelona guanya el premi World Responsible Tourism Awards a la millor iniciativa de gestió turística pel projecte de regulació de visitants del Park Güell. Els guardons s’atorguen en el marc del certamen anual internacional del sector, el World Travel Market, i reconeixen pràctiques i iniciatives en la gestió turística que poden servir com a referència i són replicables a altres ciutats del món en l’àmbit de la indústria turística i de viatges.

La Fundació Mies van der Rohe oferirà més activitats educatives i obrirà les portes del pavelló tots els primers diumenges de mes l’any 2020

El consell d’administració de l’EPE Fundació Mies van der Rohe -integrat per l’Ajuntament de Barcelona, el Ministerio de Fomento, el Departament de Territori i Sostenibilitat – Generalitat de Catalunya, la Fira de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, el Museum of Modern Art de Nova York i l’Stiftung Preussischer Kulturbesitz de Berlín – va aprovar ahir dimecres els pressupostos per dur a terme el seu programa d’activitats per al 2020.

Mor un motorista en un accident de trànsit a Les Corts

Aquest matí, a les 09:00 hores, ha mort un motorista de 50 anys després que el seu vehicle col·lidís amb un turisme que estava estacionat a l’alçada del número 151 del carrer Numància, al districte de Les Corts.

Barcelona, protagonista del World Travel Market, el principal congrés del sector turístic

Del 4 al 6 de novembre, una delegació de l’Ajuntament de Barcelona encapçalada pel regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, participarà a diferents sessions al voltant de l’ús de noves tecnologies per a la gestió del turisme responsable, els reptes de les ciutats en turisme, sostenibilitat i resiliència i el paper de la indústria en la “descarbonització” de l’activitat turística i de viatges

La transformació de la Meridiana s’estendrà des de Mallorca fins a Navas de Tolosa-Josep Estivill

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte de reforma del tram de l’avinguda Meridiana que va de Mallorca fins a més enllà de la meitat de l’àmbit Navas de Tolosa-Josep Estivill. Després que el mandat passat es reurbanitzés l’avinguda entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca, ara es donarà continuïtat a la conversió de l’avinguda en un eix cívic amb més verd i més espai per al vianant i la mobilitat sostenible.