Notes de premsa

Barcelona blindarà la singularitat del barri de la Font de la Guatlla i la continuïtat del veïnat

El barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc, mantindrà la seva essència i singularitat. El Govern municipal ha acordat amb els veïns i veïnes protegir el seu teixit urbà i desafectar un conjunt d’uns 40 habitatges situats en un àmbit de la muntanya de Montjuïc considerat zona verda pel planejament urbanístic vigent i que, per tant, no tenen garantida la continuïtat.

Operatiu policial conjunt per desmantellar diferents punts de venda de drogues al Raval

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Ciutat Vella han realitzat aquest matí diferents entrades i registres per un delicte contra la salut pública, en la vessant de tràfic de drogues, en del barri del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Concretament s’han accedit a dos punts del carrer Paloma i a un del carrer Riera Alta.

Agustí Colom participa al Sustainable & Social Tourism Summit

Del 15 al 17 de març, el regidor de Turisme, Comerç i  Mercats, Agustí Colom, participa al Sustainable & Social Tourism Summit, una trobada internacional de reflexió i debat sobre la sostenibilitat i la governança del turisme a les principals ciutats del món.

El veïnat redibuixa el futur de Vallcarca

Pas endavant en la definició del futur de Vallcarca. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’ahir dimecres va aprovar inicialment, amb els vots a favor del Govern municipal, CUP Capgirem i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, i l’abstenció de la resta de grups, una Modificació del Pla general metropolità (MPGM) que estableix una nova ordenació urbanística per a l’àmbit comprès entre els carrers de Farigola, Cambrils, Calendau, Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca, al barri de Vallcarca i els Penitents del districte de Gràcia.

L’Estratègia per la Mobilitat Elèctrica 2018-2024 a la ciutat de Barcelona

El Govern municipal estableix el full de ruta per avançar en el desplegament de l’electromobilitat a la ciutat. El document preveu arribar al 80% de la flota municipal elèctrica i a 100 autobusos 800 taxis, 24 mil turismes i 24 mil motocicletes elèctriques a l’any 2024.  Per fer-ho es potenciaran mesures vinculades al marc regulatiu i a les polítiques públiques; a les flotes i la seva transformació industrial; a la gestió de la infraestructura de recàrrega i a les accions de comunicació i sensibilització.

Més de 200 activitats orientaran els joves sobre el seu futur laboral en el 1r Saló de l’Ocupació Juvenil BCN

El primer Saló de l’Ocupació Juvenil BCN obre portes demà amb més de 200 activitats en les quals els joves podran trobar informació, orientació i assessorament sobre el seu futur laboral i de formació. El Saló està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 i és d’entrada gratuïta.

Barcelona aposta per donar respostes col·lectives i comunitàries als reptes socials

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat en la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat el Pla Municipal d’Acció Comunitària. Per Acció Comunitària s’entén un projecte col·lectiu construït col·lectivament, superant els enfocaments de la intervenció social individualitzada i fent-la directament amb la gent. El document es vertebra en 5 estratègies i recull un total de 19 projectes que s’aniran desenvolupant fins a l’any 2022

L’Ajuntament revisa per primera vegada tot el parc municipal d’habitatge públic de lloguer i comprova que el 96,3% dels pisos s’utilitzen correctament

L’Ajuntament de Barcelona ha revisat per primera vegada de manera exhaustiva i completa el parc públic municipal de lloguer que gestiona l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). En aquesta revisió, la primera d’aquestes característiques que porta a terme el consistori, ha visitat un total de 6.274 pisos que durant el treball de camp tenien contractes de lloguer vigents. Aquests pisos es troben ubicats en 246 finques entre edificis sencers i localitzacions en finques privades.

Barcelona treballa per estendre la sostenibilitat turística a establiments, serveis, productes i equipaments

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, destaca la centralitat de les polítiques de sostenibilitat turística per a la ciutat, a l’acte de cloenda dels distintius del compromís per la sostenibilitat Biosphere. Ajuntament, Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç coincideixen a impulsar accions per eixamplar l’univers d’actors que treballin pel turisme sostenible a la ciutat i a la regió

Ada Colau visita l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’

“La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” és una exposició memorial que forma part del programa d’evocació i de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, que va començar el juny del 2017 amb un acte ciutadà que expressava el respecte i la solidaritat del Govern de Barcelona envers les víctimes.

L’Ajuntament de Barcelona alerta dels efectes perniciosos del copagament farmacèutic, incrementat l’any 2012

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per sumar-se a la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza anualment l’ONG Banc Farmacèutic, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 de març. L’objectiu d’aquesta jornada, que per primera vegada recull aportacions al Fons Social del Medicament creat per aquesta entitat, és facilitar l’accés als tractaments mèdics a totes les persones que els necessitin però que, per motius econòmics, no els tinguin garantits.