Notes de premsa

84 delegacions internacionals s’inspiren en programes econòmics de Barcelona

Barcelona atén 84 delegacions de 35 països de tots els continents i projecta la seva gestió econòmica en turisme, promoció de ciutat i polítiques d’ocupació, innovació i desenvolupament local des de Barcelona Activa. Un equip de Kigali (Ruanda) ha estat una de les darreres visites, que ha conegut els programes, serveis i equipaments de Barcelona Activa per potenciar l’emprenedoria, l’ocupació i la innovació

El govern proposa modificacions de les Ordenances Fiscals per al 2020 per fer front a l’emergència climàtica i a l’ús intensiu de l’espai públic

El Govern municipal ha fet una proposta d’actualització i revisió de les Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2020 i successius que incorpora una adequació de l’Impost de Béns Immobles als nous valors cadastrals, l’actualització d’algunes taxes, com ara les que regulen l’estacionament de vehicles en superfície, el clavegueram o les terrasses a la via pública.

Ada Colau proposa posar fi al dièsel, eliminar el plàstic d’un sol ús i limitar els vols

Acabar amb el dièsel, apostar per les renovables, eliminar l’ús del plàstic d’un sol ús i limitar els vols, especialment d’aquells trajectes curts que tenen alternativa per tren. Aquestes són les propostes que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantejat a la cimera mundial de grans ciutats que des de dimecres es troben reunides a Copenhagen per tractar sobre l’emergència climàtica. “Les ciutats estem liderant el canvi, però els Estats tenen la capacitat legislativa per canviar les regles del joc globals”, ha recordat Colau, que ha insistit que per un canvi de paradigma real, cal afrontar un canvi del model productiu i econòmic.

Barcelona Activa destinarà el 53% del pressupost a potenciar programes i serveis per a una ocupació de qualitat

Barcelona Activa ha presentat els eixos prioritaris d’actuació per lluitar contra l’atur i la precarietat laboral, que es concretaran en un nou acord de ciutat per l’ocupació de qualitat per a tothom. Aquest eixos, fixats durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l’Estratègia d’Ocupació de Barcelona i durant el Consell d’Administració de la Societat, es caracteritzen per un acompanyament a les persones que es troben en situació de millora laboral i un seguit de pautes per aconseguir nous motors que generin riquesa a Barcelona, millorant la competitivitat empresarial i l’economia de la ciutat.

10 anys de Mercat de Mercats

La Fira Mercat de Mercats, la gran festa del producte i de la gastronomia de Barcelona, arriba del 18 al 20 d’octubre de 2019 amb moltes sorpreses per commemorar el seu desè aniversari.

Ada Colau, Anne Hidalgo i Eric Garcetti presenten a la cimera de Copenhagen el compromís de les ciutats per un aire net

Copenhagen és des d’ahir i fins divendres l’escenari de la reunió mundial de les grans ciutats compromeses amb l’emergència climàtica, agrupades en la xarxa C40 que fins ara ha estat liderada per l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Barcelona és una de les ciutats europees referents en la lluita contra el canvi climàtic. En la cimera de Copenhagen, l’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, prendrà el relleu de la presidència de C40.

Comença el DSIPLAY, un cicle d’activitats que vol apropar a la ciutadania les iniciatives de la innovació social digital de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, conjuntament amb Maker Faire Barcelona, Barcelona TechCity, InnobBA, DecidimFest, Ateneu de Fabricació Les Corts – Biblioteca Montserrat Abelló, FabCity Hub, Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Smart City Week i Hangar, impulsen el projecte DSIPLAY, un cicle de trobades i activitats que té com a objectiu promoure les iniciatives i experiències en l’àmbit de la Innovació Social Digital a Barcelona, és a dir, projectes, empreses i iniciatives que tenen un impacte social i mediambiental positiu a través de la tecnologia.

La ciutadania puntua amb un 6.2 la gestió municipal

L’Enquesta de Serveis Municipals revela que la ciutadania avala la gestió de l’Ajuntament de Barcelona i la valora amb una nota d’un 6,2. L’Ajuntament es manté com la institució més ben valorada, a força distància de la Generalitat (5,5) i del govern espanyol (4,2). És important destacar que el conjunt de notes amb què la ciutadania ha puntuat la gestió municipal durant tot l’anterior mandat són, si es valoren conjuntament, les més altes de tots els mandats des de l’inici de la sèrie, al 1998.

Barcelona serà la Capital Mundial per a l’Alimentació Sostenible el 2021

Barcelona acollirà la cimera internacional del pacte de Milà en convertint-se en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per a l’any 2021. El nomenament s’ha fet en el marc de la trobada que les ciutats signants del “Milan Urban Food Policy Pact” estan mantenint aquests dies a Montpellier.

Xavier Matilla, nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona

El Govern municipal ha designat l’arquitecte urbanista Xavier Matilla com a nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona. Amb la seva incorporació es vol consolidar el model urbà que s’ha desenvolupat a la ciutat durant el mandat passat i donar-li un nou impuls que el faci transversal a totes les àrees del consistori.

Collboni proposa un nou fons públic-privat destinat al canvi del model turístic a la ciutat

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha proposat avui la creació d’un nou fons públic-privat destinat al canvi del model turístic a la ciutat. Ho ha avançat en la seva intervenció al Summit Economy & Shopping a Madrid, davant dels principals operadors, actors institucionals i grups econòmics amb interès al turisme i l’activitat econòmica, i acompanyat del regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, que també ha participat a la trobada.

Juan Madrid guanya el XV Premi Pepe Carvalho

El jurat ha destacat “el compromís literari, polític i ètic de Juan Madrid, escriptor, periodista i guionista tant de cinema com de televisió i traduït a més de 16 llengües. Un autor que utilitza el gènere negre com una eina per explicar què passa als carrers de la ciutat, com es narren a si mateixos els personatges que viuen en ells. La seva ràbia, l’esperança, la bona o mala sort, la injustícia, els codis morals de vencedors i vençuts que Juan Madrid agita a les seves novel·les per també explicar-nos la història del nostre dia a dia”.

El talent, la innovació i un model urbanístic sostenible posicionen Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya a Expo Real

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a Expo Real 2019 el seu compromís amb el projecte Barcelona Catalonia per donar suport a models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. Expo Real és una de les principals fires immobiliàries del món, que se celebra des d’avui dilluns 7 al 9 d’octubre a Munic (Alemanya).

Barcelona obre un expedient per sancionar amb 150.000€ “Mil Anuncios” i “Vibbo” pels anuncis il•lícits de venda d’animals que mantenen als seus portals web

Barcelona ha obert un expedient sancionador, amb una multa de 150.000€, als portals “Mil Anuncios” i “Vibbo” per mantenir anuncis il·lícits de venda d’animals a les seves webs, incomplint la normativa vigent en matèria de protecció dels animals a Barcelona, havent fet  cas omís als requeriments efectuats durant mesos.