Notes de premsa

Rosa Alarcón, designada presidenta de TMB i l’IMET

Els consells d’administració de Metro i Bus han designat avui Rosa Alarcón nova presidenta de TMB. Aquest matí s’han celebrat els actes de constitució dels consells d’administració de les dues principals empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), després d’haver estat nomenats els consellers pel plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ahir, 31 de juliol.

Barcelona instal·la un estand antimasclista a la zona d’oci nocturn del Front Marítim sota el lema ‘No és no’

L’estand, que s’ha ubicat a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer Trelawny, una zona de Ciutat Vella on es concentra força públic per l’oferta d’oci nocturn existent, estarà operatiu les nits de dijous, divendres i dissabte entre les 22 i les 5 hores. Aquest espai es destinarà a sensibilitzar, informar i atendre –si es produeixen-  assetjaments i agressions sexuals. Considerant-ne que ho són des de comentaris ofensius i degradants, insults, persecucions, tocaments no consentits fins a intents o consumació de violacions.

Balanç Grec Festival de Barcelona 2019

Enguany el Grec Festival de Barcelona ha apostat per agrupar la programació en quatre línies més o menys poroses: el viatge de Melbourne a Nova York –amb espectacles majoritàriament internacionals–; el món de les passions, amb propostes pensades per emocionar; el suport a les companyies amb base a Barcelona; i una part del festival més fresca i estiuenca, les Nits d’estiu.

L’Ajuntament i la UAVAT valoren positivament el conveni per atendre les persones afectades pels atemptats terroristes del 17 i 18 d’agost del 2017

El conveni signat entre l’Ajuntament de Barcelona i la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) ha permès atendre un total de 210 persones afectades pels atemptats terroristes del passat 17 i 18 d’agost del 2017. D’entre elles, un total de 117 persones han realitzat tràmits amb el Ministeri de l’Interior, la qual cosa ha suposat la presentació de fins a 208 sol•licituds administratives (ja siguin sol•licituds d’assistència psicològica, de reconeixement com a víctima del terrorisme o bé altres ajudes específiques ja siguin per incapacitat o per danys materials, per exemple).

Les finestres de la Model: una intervenció artística que uneix l’interior del recinte amb el carrer

La Model, cada cop més oberta a la ciutadania. Des d’aquest dilluns, s’han estrenat al mur perimetral del carrer del Rosselló tres noves finestres que permeten observar, des del carrer, l’interior del pati de la quarta galeria. Però no només això, ja que al pati s’hi ha fet una intervenció artística que dibuixa la frase ‘Más allá de los muros, la calle’, que vol jugar amb el passat i amb el present i futur de l’antic centre penitenciari, cada cop més consolidat com a nou espai ciutadà i d’activitats.

Primer Comitè Executiu de Turisme de Barcelona amb nova presidència

El Comitè Executiu de Turisme de Barcelona s’ha reunit aquest matí, amb el nou president, Joan Canadell, i amb el regidor Xavier Marcé com a vice-president primer del Consorci.  En aquesta primera trobada s’han tractat diferents temes de tramitació ordinària en una sessió en què també s’ha abordat l’agenda més imminent al setembre que, arrencarà, entre altres, amb una forta activitat congressual a Barcelona i la convocatòria de la reunió de l’Organització Mundial de Turisme (OMT) per a l’elecció de la presidència i vice-presidència després que el consorci hagi entrat en la Junta Directiva de Membres Afiliats com a candidatura més votada.

L’Institut Municipal d’Hisenda estrena seu al Poblenou

L’Institut Municipal d’Hisenda (IMH) ha estrenat aquest dilluns 29 de juliol nova seu en un edifici d’oficines ubicat al carrer Llacuna número 63- 73, situat al districte 22@ Poblenou, a Sant Martí. L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat una campanya de comunicació amb cartells, flyers, banners, online, i amb anuncis a premsa per tal d’informar amb antelació d’aquest canvi a totes les persones potencialment usuàries.

La segona edició dels Baixos de Protecció Oficial de Ciutat Vella rep un total de 64 ofertes

La segona edició del programa de Baixos de Protecció Oficial que impulsa el districte de Ciutat Vella, en col·laboració amb Barcelona Activa, ha rebut un total de 64 ofertes interessades en obrir un negoci en algun dels 8 locals que han sortit a concurs. Aquesta és una iniciativa impulsada per dinamitzar locals municipals del districte que estaven buits i en els que es busca que s’implantin activitats per lluitar contra la gentrificació i el monocultiu turístic.

El Saier atén 12.332 persones de gener a juny de 2019

De les persones que han estat ateses al Servei d’Atenció a les persones Immigrants, Emigrants i Refugiades fins al mes de juny, 5.624 tenen perfil de sol·licitant de protecció internacional, un 40% més que l’any anterior

El Pantà de la Foixarda, un nou espai de biodiversitat a Barcelona

Barcelona compta amb un nou espai de biodiversitat, el Pantà de la Foixarda, a Montjuïc. L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb Paisatges Vius i l’Associació Hàbitats per a la custòdia urbana de la finca municipal el Pantà de la Foixarda. L’acord s’emmarca en el projecte de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, XCN, “Infraestructura verda i custòdia urbana: contribuint a l’adaptació de les ciutats al canvi climàtic” que té per objectiu promoure la biodiversitat i l’adaptació al canvi climàtic.

Ada Colau, reelegida presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau ha estat reelegida presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), després de l’acord subscrit aquest mateix matí entre els grups del PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i Junts per Catalunya. Colau ha estat escollida amb 76 vots a favor, gràcies al suport, entre altres, de les 4 forces polítiques que han acordat el govern metropolità, 8 abstencions i cap vot en contra.

Barcelona trasllada al govern espanyol el seu compromís amb l’Agenda 2030

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, s’ha reunit avui a Madrid amb Cristina Gallach, Alta Comissionada del govern espanyol per a l’Agenda 2030, per traslladar-li “la voluntat decidida” de Barcelona de complir amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per a fer front als grans reptes en matèria de lluita contra les desigualtats, creixement inclusiu i lluita contra el canvi climàtic”, a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Festa Major de Gràcia 2019

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha remarcat “l’esforç que fa el veïnat durant tot l’any, per fer la millor festa, per formar-se, per innovar. Els veritables protagonistes de la festa són els veïns i les veïnes i en especial els festers i les festeres”, ha afegit Badia.

Barcelona entrega la llicència d’obres a la Sagrada Família i n’ingressa 4,6M€

Punt final a un procés històric. L’Ajuntament ha fet entrega formal aquest dimecres de la llicència d’obres de la Sagrada Família a la Junta Constructora, la qual, a més, ja ha ingressat els 4,6 milions d’euros corresponents als impostos i taxes associats al permís. Per tant, s’ha regularitzat de manera definitiva un assumpte que no s’havia abordat mai fins ara des que es va sol·licitar la llicència a l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals el 1885, fa més de 130 anys. L’acte de lliurament del permís ha estat presidit per la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, i el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps.

El nou Govern municipal rep el Cos Consular a l’Ajuntament

La primera presa de contacte proactiva del nou Govern municipal amb els i les cònsols amb delegació a la ciutat ha servit com a presentació dels objectius i valors dels nous responsables de les relacions internacionals, de la promoció de ciutat i de la prevenció i seguretat, i com a punt de trobada per millorar les relacions i el treball conjunt amb les representacions diplomàtiques dels ciutadans estrangers a la ciutat, especialment ara a l’estiu, que és un moment àlgid de l’activitat consular a la ciutat.

Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, ha assistit avui a Valencia a la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, coordinat per l’Ajuntament de València i la FAO i que es convertirà en el centre de referència internacional en qüestions de política alimentària urbana.

Talls parcials al servei de metro de les línies 2 i 5 durant el mes d’agost, per obres

Aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya executarà dues actuacions en la infraestructura del metro de Barcelona que comportaran suspensions parcials del servei durant cinc setmanes. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Barcelona posa en servei un punt verd a l’avinguda Vallcarca

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Estratègia Residu Zero, aposta per continuar impulsant polítiques dirigides a avançar en el repte principal: reduir la generació de residus, fomentant la recollida selectiva, la prevenció, la recuperació i la reutilització dels recursos i les matèries primeres.

L’Ajuntament de Barcelona viatja al Japó fer fomentar les relacions comercials i culturals entre ambdós territoris

En el marc de la gira que el Futbol Club Barcelona realitzarà al Japó la setmana vinent, l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat, juntament amb la Generalitat de Catalunya i el mateix club blaugrana, una agenda  amb esdeveniments empresarials que preveu arribar a uns 60 directius de màxim nivell d’empreses nipones amb interessos a Barcelona i Catalunya. Sota el lema “Barcelona Catalonia Talks. Business and Barça” i al voltant dels dos partits que el Futbol Club Barcelona jugarà a Tòquio  i Kobe, la missió empresarial barcelonina i catalana presentarà les oportunitats per a la inversió des de Japó a Barcelona i Catalunya i promourà les relacions institucionals i empresarials entre els dos territoris.