Notes de premsa

Tot a punt per a la revetlla de Sant Joan

Barcelona celebrarà la revetlla amb 16 fogueres distribuïdes per tota la ciutat. Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana desplegaran els seus efectius per garantir una revetlla tranquil·la, lúdica i festiva. A primera hora del dia de Sant Joan es desplegaran 310 operaris de neteja amb l’objectiu de tenir les platges a punt per a l´ús dels banyistes. El metro funcionarà durant 67 hores de forma ininterrompuda, des de les 5 de la matinada del diumenge 23 fins a les 12 de la nit del dilluns 24

L’Ajuntament expropia el dret d’ús del primer pis buit d’un gran tenidor, i sancionarà un altre per no oferir lloguer social abans d’impulsar un desnonament

L’aixecament de la suspensió del TC i la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat sobre les lleis d’emergència en l’habitatge (la 24/2015 i la 4/2016) permet recuperar l’activitat sancionadora per incomplir aquestes lleis. Els equips d’habitatge gestionen uns 300 casos oberts que, a priori, haurien de ser objecte d’oferiment de lloguer social en compliment de la 24/2015

Barcelona celebra el Corpus, una festa amb més de 600 anys d’història

L’Ajuntament de Barcelona celebra del 20 al 23 de juny la festa del Corpus, amb la tradicional herència de l’ou com balla i la processó. Enguany, a més dels habituals espais engalanats, Barcelona comptarà amb dos noves catifes florals: una a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort i, l’altra, la catifa elaborada pel centre ocupacional del taller de Sant camil al Museu Etnològic i de Cultures del Món. A més, i coincidint aquest any amb l’arribada de la Flama del Canigó, diumenge 23 de juny, es podrà gaudir d’una catifa que al·ludeix a l’arribada del foc que encén les fogueres de Sant Joan, duta a terme a càrrec de la Comissió de la Flama del Canigó de Barcelona conjuntament amb les Catifaires del Raval.

Barcelona-Ciutat de Mèxic, objectiu estratègic del CDRA, ja és una realitat

Barcelona-Ciutat de Mèxic és la nova connexió internacional que des d’avui operarà a l’aeroport Josep Tarradellas – el Prat. La destinació forma part de les cinc ciutats objectiu del Pla estratègic del CDRA 2018-2019 (Comitè de Desenvolupament de Rutes de l’Aeroport de Barcelona, l’ens de promoció aeroportuària integrat per la Cambra de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i AENA).

Gómez participa a la presentació de Gamelab

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha participat avui a la presentació de Gamelab, la fira de referència del sector del videojoc. Gómez ha destacat que “aquest sector necessita talent i persones emprenedores, i per això Gamelab és una molt bona oportunitat per al teixit local”, i ha posat en valor que “iniciatives com Gamelab permeten reforçar la posició de Barcelona en congressos i com a referent en la indústria del videojoc”.

Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal a Sara Berbel, fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament ha estat un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada ahir alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el perfil altament qualificat de Sara Berbel per liderar l’estructura executiva municipal, amb una trajectòria reconeguda dins i fora de l’Ajuntament, i també especialment la seva clara aposta en l’impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat.

Signats els primers decrets del Govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona ha signat els primers decrets del mandat per donar continuïtat a l’estructura organitzativa del Govern municipal, a l’espera que properament s’acabin de tancar els acords de govern.

Ada Colau, reelegida alcaldessa de Barcelona

Ada Colau ha tornat a ser escollida alcaldessa de Barcelona per segona vegada consecutiva. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. L’elecció s’ha produït gràcies als vots de 21 dels 41 regidors, la majoria absoluta del Consell Plenari.

La reforma del Mercat de Sant Antoni guanya el Premi a la Millor Infraestructura 2018

La reforma del Mercat de Sant Antoni ha rebut el Premi a la Millor Infraestructura 2018, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. El jurat ha valorat l’aposta dels governs de la ciutat per millorar els mercats municipals i “convertir-los en veritables peces d’art, funcionals, que han revaloritzat molts barris de Barcelona com el de Sant Antoni”.

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà la Setmana de l’Energia amb activitats, xerrades i visites per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Barcelona s’acollirà, a partir de dilluns, 15 de juny, i fins a dissabte 22, a la Setmana de l’Energia 2019, a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week), amb l’organització de visites i activitats a diversos equipaments de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la transició energètica i posar l’èmfasi en la implicació activa de les persones.

Arriba la Barcelona Design Week més internacional, nodrida per més d’un centenar de propostes, amb l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania

El dimecres 12 de juny, va començar la 14a edició de la Barcelona Desing Week, l’esdeveniment de disseny més important de l’Estat organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD), que compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Renau. El Combat per una nova cultura

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.