Notes de premsa

250 joves presenten les seves propostes per a una cultura de la pau a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

250 joves han presentat els seus compromisos i les seves propostes per fomentar la cultura de la pau, durant la XXIV Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona, que s’ha celebrat avui al Saló de Cent de l’Ajuntament. Des del mes de setembre i fins el mes d’abril, hi han participat 1.630 nois i nois d’entre 11 i 17 anys, de 37 centres educatius de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona destina 2,3M€ a una nova edició d’ajuts per promoure l’economia de proximitat i l’economia social i solidària

Fins el proper 29 de maig l’Ajuntament de Barcelona té oberta una nova convocatòria de les línies d’ajuts d’Impulsem el que Fas i Enfortim l’Economia Social i Solidària, amb una dotació total de 2,3M€, per subvencionar projectes que fomenten l’economia als barris i districtes, la innovació socioeconòmica, el turisme sostenible i l’economia social i solidària.

Sant Andreu explora la ciència ciutadana en el Calidoscopi Cultural 2019

El Festival Calidoscopi Cultural 2019, organitzat pel Districte de Sant Andreu, explorarà la relació entre la ciència ciutadana i el territori a través de prop de 40 activitats que es desenvoluparan des del 2 fins al 21 de maig. Aquesta nova edició del festival, centrada en l’experimentació amb la ciència, estarà comissariat per Elisabetta Broglio, divulgadora científica i amb un àmplia experiència en promoure i coordinar proposes de ciència oberta amb la ciutadania.

Barcelona reconeix la trajectòria d’Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquesta tarda, al Saló de Cent, la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Assumpció Malagarriga i a Maria Dolors Bonal. El Plenari del Consell Municipal del 20 de desembre de 2018 va aprovar atorgar aquest reconeixement a Assumpció Malagarriga “per ser una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius musicals a Barcelona i arreu de Catalunya, havent dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical.

Barcelona inaugura la seva presència a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

El Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona,  Joan Subirats; la directora de l’Institut Ramon Llull,  Iolanda Batallé, la directora de la Fundación El Libro,  Maria Teresa Carbano i l’antropòloga argentina Rita Segato han inaugurat la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, que enguany acull Barcelona com la Ciutat Convidada d’Honor.

Mor un motorista en un accident a la Ronda Litoral

L’accident ha tingut lloc cap a les 4 hores quan, per causes que es desconeixen, el conductor de la moto ha caigut del vehicle. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

Finalitzen les obres de la plaça de la Natura del Park Güell

Les obres de restauració de la Plaça de la Natura, situada a la part superior del Park Güell, han finalitzat aquesta setmana un cop s’han dut a terme les diferents actuacions previstes, que han consistit a la construcció d’un nou sistema de drenatge per a la recollida de les aigües pluvials de la superfície de la plaça; la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila, situada just a sota, així com el reforç estructural de les voltes que la sostenen. Així mateix, el projecte ha inclòs la restauració del banc perimetral, decorat amb el característic trencadís gaudinià.

Mia Couto protagonitza el Pregó de la Lectura de Sant Jordi

Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955), és un dels escriptors més rellevants en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït. Couto viu actualment a Maputo, ciutat prioritària de la Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i amb la qual Biblioteques de Barcelona ha participat en projectes de cooperació directa, treballant conjuntament amb la formació de conductors de clubs de lectura a Maputo.

Es restableix el servei de TRAM entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu

El servei de les línies T5 i T6 de TRAM, entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu, quedarà restablert aquest dijous 25 d’abril i el servei tornarà a ser l’habitual a les parades de Glòries, la Farinera i Can Jaumandreu. A causa de les obres dels túnels de la plaça de les Glòries, el servei entre aquestes dues estacions havia quedat interromput des del passat 27 de gener i el trajecte es podia fer amb un servei alternatiu de bus llançadora en aquestes estacions. Tal i com estava previst, el servei quedarà restablert abans d’acabar el mes d’abril.

Barcelona sensibilitza la ciutadania perquè hi hagi menys soroll a la ciutat

Conscienciar sobre la contaminació acústica a la ciutat i sobre com el soroll incideix de manera negativa en la salut i la qualitat de la vida de la ciutadania és l’objectiu central de les activitats que ha programat l’Ajuntament amb motiu de la Setmana Sense Soroll, que se celebra del 22 al 28 d’abril i commemora el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll (l’últim dimecres d’abril de cada any).

Llum verda a la urbanització dels carrers i zones verdes de l’entorn del Camp Nou

Avancen els tràmits de la transformació urbanística de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització dels carrers del voltant de l’estadi, que dona continuïtat a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) aprovada en aquest mandat per dotar tota la zona de més espai públic i obrir el recinte al veïnat.

El barri del Bon Pastor s’implica en la construcció participativa del museu de l’habitatge de les Cases Barates

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Especial Urbanístic que permetrà museïtzar una illa de Cases Barates al Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, amb un projecte que ha estat possible gràcies a la complicitat dels veïns i veïnes del barri i d’altres agents socials i entitats que s’han implicat en el seu desenvolupament. Fins ara la col·laboració veïnal ha permès recuperar 1.600 estris i objectes dels quals se’n farà una selecció que servirà pel projecte del Museu d’Història de Barcelona-MUHBA Bon Pastor.

El Mercat de Sant Antoni restringeix l’accés als grups de visitants i el de la Boqueria accentua la restricció

El Mercat de Sant Antoni restringirà l’accés a grups de visitants tots els divendres i dissabtes per tal de preservar el model de mercat que hi ha actualment. Es prohibirà l’accés als grups de més de 15 i s’obligarà a abandonar el recinte a les persones que estiguin pertorbant el normal funcionament de l’equipament, bé sigui en grup o de forma individual. Aquesta darrera disposició es començarà a aplicar també al Mercat de la Boqueria on no es feia fins ara.