Notes de premsa

Convocatòries de premsa

  

El talent, la innovació i un model urbanístic sostenible posicionen Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya a Expo Real

La Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a Expo Real 2019 el seu compromís amb el projecte Barcelona Catalonia per donar suport a models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. Expo Real és una de les principals fires immobiliàries del món, que se celebra des d’avui dilluns 7 al 9 d’octubre a Munic (Alemanya).

Barcelona obre un expedient per sancionar amb 150.000€ “Mil Anuncios” i “Vibbo” pels anuncis il•lícits de venda d’animals que mantenen als seus portals web

Barcelona ha obert un expedient sancionador, amb una multa de 150.000€, als portals “Mil Anuncios” i “Vibbo” per mantenir anuncis il·lícits de venda d’animals a les seves webs, incomplint la normativa vigent en matèria de protecció dels animals a Barcelona, havent fet  cas omís als requeriments efectuats durant mesos.

L’Ajuntament de Barcelona publica un repositori web amb els cartells municipals

L’Ajuntament de Barcelona ha fet accessibles online els cartells municipals que han decorat la ciutat des de l’any 2015. Els cartells, pel moment un total de 78, estaran disponibles en un nou web que permet descarregar i imprimir, en alta resolució, la cartelleria municipal. A mida que es vagin desplegant noves campanyes de comunicació, s’aniran incorporant els seus cartells al web repositori.

El Govern proposa un pressupost expansiu per al 2020 per combatre les desigualtats socials i l’emergència climàtica

El Govern municipal ha elaborat un primer projecte de Pressupost per al 2020 expansiu que ascendeix a 2.898,2M€ i que contempla un increment de despesa i d’inversió per donar resposta als grans reptes i objectius de la ciutat: mantenir la cohesió socials, revertir les desigualtats i prioritzar l’accés a l’habitatge, d’una banda, i de l’altre, donar resposta a l’emergència climàtica i preservar un espai públic de qualitat.

Barcelona comença les sessions participatives de la Taula d’Emergència Climàtica

La Taula d’Emergència Climàtica organitza 4 sessions participatives on es debatran 12 àmbits estratègics: cicle de l’aigua i litoral, més verd, renovables: terrats i espai públic, sobirania alimentària, les persones primer, mobilitat, economia circular i consum responsable, acció cultural i cooperació pel clima, emissions i salut, urbanisme sostenible, rehabilitació d’edificis i residu zero

Viu la por al Tibidabo

La por torna aquest octubre al Parc Tibidabo amb el nou espectacle “La profecia” – a càrrec de les actrius i actors del famós Hotel Krüeger -, que no només es tracta d’un show en sí, sinó de tota una experiència que comença dins de l’Hotel Krüeger durant el seu horari d’obertura, de 13h a 15h i de 17h a 21h i que finalitza amb l’espectacle final a la Plaça Somnis a les 20.15 h (el 3 de novembre a les 19.15 h).

Maker Faire Barcelona 2019 posa en agenda l’economia circular, l’escassetat de recursos naturals i l’emergència climàtica

Maker Faire 2019 posa l’accent en la urgent necessitat de repensar i activar la transició cap a un nou model d’economia circular que allargui la vida dels productes existents més enllà de l’obsolescència programada; redueixi la dependència de noves matèries primeres; dissenyi amb criteris ambientals; minimitzi i recuperi els residus  i redueixi les emissions de CO2, superant així l’inviable patró actual d’”extreure, produir, usar i llençar”.

La transformació de l’entorn del Camp Nou fa un pas més amb la concessió de la llicència d’enderroc del Miniestadi

Nou pas endavant en la transformació de l’entorn del Camp Nou. L’Ajuntament de Barcelona ha concedit al FC Barcelona la llicència d’enderroc del Miniestadi, que permetrà desmantellar aquesta instal·lació i les contigües de la Barça Escola i de la passarel·la que el connecta amb el Palau Blaugrana. Amb aquest tràmit, es dona continuïtat a les intervencions que es deriven de la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) aprovada el mandat passat per dotar la zona de més espai públic, de més qualitat i obert al veïnat.

Fem Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria!

Del 13 al 19 d’octubre us convidem a fer memòria. Nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria ocuparan l’espai públic per compartir els seus processos de treball i contribuir, així, a restituir les memòries populars i col·lectives de la ciutat a partir de les pràctiques culturals.

Barcelona s’incorpora a la Xarxa Innpulso i obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

Barcelona s’incorpora a la Xarxa Innpulso i obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació corresponents a l’exercici 2018. Es tracta de la IV convocatòria d’aquests guardons que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats concedeix a les ciutats que destaquen per promoure la innovació en els seus territoris, definint polítiques i potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

Barcelona explora vies de col·laboració amb Nacions Unides a Ginebra que permetin accelerar el compliment de l’Agenda 2030

a tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha encapçalat avui una visita institucional a la seu de Nacions Unides a Ginebra (United Nations Economic Commission for Europe, UNECE) . La tercera tinenta d’alcaldia ha tingut la oportunitat de presentar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb el desplegament de l’Agenda 2030, i ha mantingut diferents reunions per a possibles col·laboracions entre l’Ajuntament i UNECE.

Barcelona acorda instar la Generalitat de Catalunya per poder recaptar un recàrrec municipal a l’impost turístic

El Plenari del Consell Municipal ha acordat avui reclamar a la Generalitat que modifiqui la llei de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics per habilitar l’Ajuntament de Barcelona a recaptar un recàrrec propi de màxim 4 euros per estada que reverteixi directament a les arques municipals. La proposta, impulsada pel grup municipal d’ERC i transaccionada, ha comptat amb els vots favorables dels grups municipals de Govern, Barcelona En Comú i PSC, i de JxCat.

Aprovat l’últim tràmit per assumir la gestió del Port Olímpic durant 30 anys

El ple dona llum verda per unanimitat les modificacions a incloure en el conveni de delegació entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal que es faci el traspàs de competències i el consistori se’n faci càrrec d’una vegada per totes. El Govern municipal desenvoluparà el pla director dissenyat el mandat passat per capgirar els usos de l’espai, ara vinculats a l’oci nocturn, i omplir-lo d’activitats familiars i veïnals, esportives i d’economia verda lligada a l’activitat nàutica

La Model estrena visites guiades gratuïtes

L’Ajuntament continua obrint a la ciutat La Model amb una nova programació de visites guiades i gratuïtes, que permetran descobrir de primera mà un dels edificis més imponents de la Barcelona del 1900. A partir de l’1 d’octubre, els assistents a les visites podran recórrer els llocs més destacats de la presó, com els patis, les galeries, les cel·les o el panòptic central; alhora que aprendran tots els detalls de la seva controvertida història.

Comença la construcció del Mercat de Sant Andreu

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha destacat el de Sant Andreu com “un mercat molt integrat, molt transparent, que complementarà l’espai exterior i que servirà com a motor per al comerç de l’entorn. És una obra molt esperada i necessària, i se suma a l’aposta que continua fent l’Ajuntament de Barcelona pels seus mercats. Durant 2019 tenim obres a 30 mercats de la ciutat i la de Sant Andreu és una de les remodelacions més destacades que estem entomant.“

Finalitza la reurbanització del carrer de Nínive

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Nínive amb la millora de la pavimentació i de la zona de vianants en l’interior del recinte Hospitalari de la Vall d’Hebron. L’objectiu era la millora de l’accessibilitat dels vianants així com senyalitzar els recorreguts per a vianants dins el recinte hospitalari. Aquesta obertura permet també, connectar millor els barris de Sant Genis dels Agudells i Montbau amb un accés directe a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró al carrer Arquitectura

La Marina estrena un parc de patinatge de 3.000m2

La plaça del Moviment Obrer s’ha transformat en un parc de patinatge urbà de 3.000 metres quadrats dissenyat pel veïnat i el col·lectiu de patinadors i patinadores, que l’estrenen avui dissabte amb un matí d’esports sobre rodes (11-14 h) obert a tothom.