Notes de premsa

Barcelona, sisena millor ciutat d´Europa per fer negocis

– L´any 2011 Barcelona ha estat novament escollida, per catorzè any consecutiu, com la ciutat europea amb major qualitat de vida pels treballadors.

– L´European Cities Monitor 2011 posa de relleu que la capital catalana consolida una marca molt ben valorada internacionalment, essent la segona ciutat d´Europa que millor es promou i la tercera més coneguda com a centre de negocis.

– L´informe recull que la ciutat ha millorat posicions en disponibilitat de treballadors qualificats.

Trias: ?Hem fet el canvi amb generositat, sentit comú i idees clares?

? L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, fa balanç dels 100 primers dies de Govern i defensa la solidesa d´un canvi tranquil, fet amb sentit comú i idees clares ? Trias comença les converses amb tots els grups municipals per trobar punts d´acord de cara als pressupostos del 2012 ? ?Assumeixo la primera responsabilitat, però tots els grups en tenim?, afirma Trias, que situa la reactivació econòmica i l´atenció a les persones com a prioritats

Els joves nouvinguts que participen al programa ?Barcelona T´acull´ tenen una major taxa d´escolarització i utilitzen el català de forma quotidiana

L´activitat, que es va fer durant els mesos de juliol i agost, busca ajudar a la integració als joves que provenen de l´estranger, fruit del reagrupament familiar, i que encara no han iniciat l´escola. L´informe de seguiment dels participants detecta una major taxa d´escolarització dels nois i noies que participen en el programa respecte dels que no ho fan, una participació més gran en activitats juvenils i associatives, un major grau d´interacció amb altres joves barcelonins i una major disponibilitat a utilitzar el català de forma quotidiana.

Trias: ?El canvi s´ha produït i es nota”

? L´alcalde de Barcelona afirma que els 100 primers dies de Govern confirmen un canvi clar de prioritats de la ciutat: la reactivació de l´economia i l´atenció a la gent que passa dificultats ? Xavier Trias destaca la consolidació de la nova estructura municipal, que seguirà treballant amb criteris d´austeritat, rigor i solvència ? El Govern municipal començarà la setmana que ve la negociació dels primer pressupost del mandat. ?Escoltaré a tothom. Tinc voluntat de parlar i de col·laborar, i aquesta responsabilitat ha de ser compartida?

L´Ajuntament de Barcelona assumeix el lideratge en l´execució de Can Batlló

? L´Ajuntament de Barcelona inicia el canvi de modalitat en la reparcel·lació i passa a liderar el procés de desenvolupament urbanístic exigint als propietaris del sòl el compliment de les seves obligacions. ? Les últimes converses han permès que la propietat entregui al Districte les claus d´una de les naus del Bloc 11. Atenent a les peticions veïnals, el districte Sants-Montjuïc ha lliurat aquesta tarda als veïns la clau de la nau, a més de garantir el seu condicionament. ? L´Ajuntament de Barcelona reitera el seu compromís d´avançar amb diàleg i treball conjunt en la recuperació de l´antic recinte fabril.

383 escoles participen en l´acte d´inici de curs de l´Agenda 21 Escolar i es comprometen a engegar accions concretes per millorar el medi ambient

Més de 80.000 alumnes i 7.500 professors s´impliquen enguany en els projectes educatius ambientals a desenvolupar dins del curs 2011-2012 a l´Agenda 21 escolar. Des d´ara i fins al juny de 2012, les escoles es comprometen a impulsar programes i accions concretes en l´entorn escolar per promoure la sostenibilitat i el medi ambient. Aquest programa de participació ciutadana ha quintuplicat els participants, des que comencés, el curs 2001-2002, amb 69 escoles adscrites a la xarxa.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra mantindran el dispositiu Xarxa al metro de Barcelona

L´alcalde de Barcelona i el Conseller d´Interior han manifestat avui el seu compromís en mantenir aquest dispositiu després dels bons resultats assolits durant el temps en què els dos cossos policials han patrullat conjuntament al suburbà. Alcalde i Conseller han incidit a remarcar que l´operació Xarxa ha incrementat l´eficàcia i la pressió al metro sense que en altres zones o punts de la ciutat hagin augmentat els fets delictius.

Primera sessió de control a l´alcalde Trias

Per primera vegada, l´alcalde de Barcelona ha respost personalment els precs i preguntes dels grups de l´oposició en el Plenari del Consell Municipal Aquesta iniciativa forma part dels canvis introduïts pel nou Govern municipal amb l´objectiu d´impulsar mecanismes d´aprofundiment democràtic i transparència, com ho és també el fet que l´alcalde ja no presideix el Plenari del Consell Municipal La primera bateria de preguntes i precs de l´oposició a l´alcalde s´han referit a les tarifes del transport públic; sobre les polítiques que pensa modificar l´alcalde en relació al seu antecessor; sobre els ajustos pressupostaris en l´àmbit de la sanitat; i sobre la compensació del saldo deutor de la liquidació del fons complementari de finançament i la cessió de tributs de l´Estat corresponent als anys 2008 i 2009