Notes de premsa

Comencen les obres d’un nou edifici de cohabitatge al barri de Provençals de Poblenou

El promou la cooperativa La Balma en el solar municipal situat al carrer Espronceda, 131-135 que l’Ajuntament ha adjudicat en règim de dret de superfície per al desenvolupament d’aquesta promoció. Es construiran 20 habitatges, un dels quals el cediran a una entitat social, i dos locals, un dels quals el reservaran per a una entitat del barri, així com espais comunitaris per enriquir la convivència i la relació amb el barri

La prova pilot d’accés d’escúters homologats al transport públic s’amplia a 21 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i TRAM han renovat i ampliat el conveni de col·laboració signat el 2017 mitjançant el qual es va posar en marxa la prova pilot per a la futura regulació de l’accés segur d’escúters per a persones amb mobilitat reduïda als principals transports públics de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona, destinació consolidada

Barcelona ha rebut en el que portem d’any 8’1 milions de turistes —dels quals 5’7 milions de turistes a hotels i 2’4 milions a HUT—, que han realitzat més de 22 milions de pernoctacions en total a la ciutat —14’6 milions en hotels i 7’5 en HUT—.

Balanç de la Mercè 2019

La Mercè 2019, la Festa Major de Barcelona, ha convocat 1.312.529 persones que han sortit al carrer per gaudir de les activitats programades entre el passat divendres, dia 20, i aquest vespre, en els múltiples espais de la ciutat que comptaven amb programació festiva.

Associa’t a la Festa: Barcelona batega amb el festival de les associacions de la ciutat

L’Associa’t a la Festa torna enguany a celebrar-se durant les festes de La Mercè amb tot un seguit de novetats. Aquest és el festival de les associacions de Barcelona que té lloc avui i demà a la plaça de Catalunya. Aquesta plaça es converteix en l’espai on viure i celebrar la vida associativa, el lloc per fer xarxa, establir vincles i construir comunitat de la manera més lúdica, participativa i oberta a tothom.

El pregó de Manuela Carmena dona el tret de sortida de la Mercè 2019

El pregó de l’exalcadessa de Madrid, Manuela Carmena, ha donat aquesta tarda el tret de sortida a les festes de la Mercè 2019, en un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament. Carmena ha destacat l’amor i estima que sent cap a Barcelona, tot rememorant els dos anys que va viure-hi durant la dècada dels anys 60, una època en què va exercir com a advocada i va conèixer l’escriptora i periodista Montserrat Roig.

Els serveis municipals a punt per les Festes de la Mercè

La més que probable afluència massiva de persones en determinats espais públics cal fer-la compatible amb els adequats nivells de seguretat i mobilitat, amb la finalitat de que es pugui gaudir de les festes en un entorn de llibertat, participació, tolerància i tranquil·litat. Per aquest motiu, els diferents serveis municipals han preparat un específic A banda del dispositiu general també s’activaran operatius específics per gestionar l’afluència de ciutadans que previsiblement assistiran a actes com la Diada Castellera, o el Piromusical, entre d’altres.

Barcelona Activa obre la sisena edició del programa de preincubació d’startups

La fase més inicial d’una startup comença per estudiar la seva viabilitat. Per acompanyar-los en aquesta fase i impulsar la seva posada en marxa i creixement futur, Barcelona Activa ofereix, a través del fons de finançament europeu FEDER, el Programa de Preincubació que dota de recursos, coneixements i habilitats a les persones emprenedores d’una startup. Ara, l’agència municipal de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona obre la sisena edició d’aquest programa. Les empreses poden presentar-s’hi fins a l’1 d’octubre de 2019.

Barcelona promou l’adopció d’animals durant La Mercè

L’Ajuntament de Barcelona promourà l’adopció d’animals durant La Mercè en una nova acció que vol conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals de companyia (gossos i gats). El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona(CAACB), i moltes associacions i protectores, estaran els dies 21 i 22 de setembre a la plaça de Catalunya a “l’espai Millor que Adoptis” per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits.

Barcelona celebra el Dia Sense Cotxes

Les activitats del Dia Sense Cotxes 2019 se centraran a la Via Laietana que es converteix un any més en un carrer alliberat de vehicles i 100% per als vianants. Barcelona reivindica el seu compromís en la lluita per l’emergència climàtica i la reducció d’emissions

Disminueix la presència de venedors ambulants

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut aquest matí a la comissió de Presidència, Drets de la Ciutadania, Participació i Seguretat a petició de dos grups de la corporació municipal.

Barcelona vol prohibir la circulació als vehicles més contaminants els dies laborables a partir de l’1 de gener per millor la qualitat de l’aire i la salut pública

La iniciativa s’emmarca dins de l’acord institucional entre la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu, entre d’altres, de reduir en els propers 15 anys un 30% de les emissions a l’atmosfera de contaminants d’efecte local, principalment l’NO2 i les PM10