Notes de premsa

Barcelona llança un concurs públic per al projecte de transformació de la Model

La transformació de la Model continua avançant. L’Ajuntament impulsa un concurs públic per seleccionar l’equip tècnic que redactarà el projecte per fer possible la transformació de l’antic centre penitenciari en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat. Les bases del concurs ja s’han publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al web del perfil del contractant de Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).

Barcelona obre un nou servei d’acompanyament i escolta a l’adolescència al districte de Sants-Montjuïc

Barcelona obre dilluns 13 de maig un nou servei Aquí T’Escoltem (ATE) d’escolta i acompanyament emocional als adolescents al districte de Sants-Montjuïc. Serà el 9è districte que compti amb aquest servei després que l’any 2018 s’obrissin els centres de Ciutat Vella i Horta-Guinardó. L’Eixample obrirà el seu punt d’atenció l’any 2020 i amb ell es completarà la xarxa de centres ATE d’atenció a l’adolescència en el conjunt de la ciutat.

L’Ajuntament ha arribat a un acord per l’adquisició l’edifici de l’Hospital Evangèlic de Gràcia per a traslladar-hi una escola de Primària

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord sobre les condicions per r l’adquisició, per un import de 8,75 milions d’euros, de l’edifici de actual l’Hospital Evangèlic, situat al carrer Camèlies (Gràcia), per ubicar-hi l’escola de Primària Teixidores, que ara es troba de forma provisional en un espai, propietat municipal, del carrer Encarnació del mateix districte.

Barcelona, airbag de la nova mobilitat gràcies a un sistema intel·ligent d’ajuda a la conducció

L’Ajuntament de Barcelona i la DGT han presentat avui, en el marc del Saló de l’Automòbil, els avenços en la implementació del sistema Autonomous Ready d’ajuda a la conducció. Es tracta de dispositius incorporats en els vehicles que permeten interpretar l’entorn (senyals de velocitat, presència de vianants, ciclistes i motoristes) i protegir així als usuaris més vulnerables de l’espai públic. Els dispositius emeten informació que permetrà identificar punts de risc a la ciutat per poder millorar la infraestructura viària i recollir dades per avançar en la investigació i el desenvolupament del vehicle autònom.

Obren els nous allotjaments amb serveis col·lectius per a persones sense llar del carrer Tànger

L’Ajuntament de Barcelona obre aquest dimecres un nou equipament per atendre persones en situació de sensellarisme. Es tracta d’un centre situat a la cantonada dels carrer Tànger i Àlaba que compta amb un total de 20 allotjaments (16 individuals i 4 dobles) amb serveis col·lectius. Concretament, els allotjaments es distribueixen entre les sis plantes de l’edifici, dos d’ells estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, i en la seva totalitat disposen del mobiliari i parament necessari per fer vida, a banda d’una petita cuina amb microones i nevera i d’un lavabo amb rentamans i dutxa. La zona comuna compta amb la recepció, una sala polivalent, un espai de lavabos, una zona de bugaderia i els magatzem necessaris.

Els guanyadors del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe reben el guardó a Barcelona

Janet Sanz presenta en roda de premsa els projectes guardonats. La transformació de 530 habitatges – Grand Parc Bordeaux de Lacaton & Vassal Architectes, Frédéric Druot Architecture i Christophe Hutin Architecture és el guanyador del Premi 2019, i els guanyadors d’Arquitectura Emergent són l’estudi de Toulouse BAST per al treball E26 (refectori escolar) a Montbrun-Bocage. L’EU Mies Award Day se celebra avui i compta amb una sessió gratuïta de debats i conferències sobre la transformació de la vida de les persones i la comunitat, anomenada “EU Mies Award Talks”. Inclourà participants de la Future Architecture Platform.

La Convocatòria Unificada de Programes posa a l’abast de tots els centres educatius de Barcelona les diferents oportunitats educatives que poden escollir d’acord amb el seu projecte educatiu

La Convocatòria Unificada de Programes obre el període de sol·licituds als centres i mostra la seva amplia oferta fins el 3 de juny, amb la idea d’impulsar la transformació educativa en xarxa i potenciar els Projectes Educatius de Centre (PEC). Els centres han d’explorar les 80 propostes en un procés de reflexió per saber quins s’adeqüen més al seu PEC, i quins els ajudaran a connectar-se amb d’altres centres i el seu entorn.

S’obre la convocatòria per participar en una nova edició d’EN RESiDÈNCiA

A partir d’aquesta setmana i fins al 26 de maig, s’obre la convocatòria per participar a la 11a edició d’’EN RESiDÈNCiA, Creadors als instituts de Barcelona’ per al curs 2019-2020. Aquest programa, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, posa en contacte la creació contemporània amb l’alumnat d’educació secundària obligatòria (ESO), a partir de la presència continuada de creadors i creadores als centres educatius al llarg d’un curs.

La Capella acull ‘Estrats’, l’Escena 5, per commemorar els seus 25 anys

Els cinc comissaris ― David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández Porta, Sabel Gavaldon, Anna Manubens― posen ara l’accent en el present: el passat no és altra cosa que una tertúlia d’historiadors, amb lligalls i gintònics; el futur, un programa electoral improvisat. El veritable misteri és el present.

Neix el Grup de Treball de municipis amb Escola de Segona Oportunitat

Els municipis que acullen Escoles de Segona Oportunitat a l’entorn metropolità han acordat avui crear un marc estable de treball entre ells i elaborar un document per reclamar una normativa que permeti acreditar les escoles de segona oportunitat. El grup també ha de ser un espai d’aprenentatge i col·laboració entre els municipis, obert a altres administracions supramunicipals.

Ciutat Vella inicia els tràmits per tancar temporalment els locals Carpe Diem, Shoko i Pachá per incompliments en matèria de seguretat

El Districte de Ciutat Vella ha iniciat els expedients sancionadors de tancament d’alguns locals d’oci nocturn del Front Marítim per incompliments en matèria de la normativa de seguretat. En concret, els locals són el Carpe Diem, el Shoko i Pachá. Els expedients contemplen el tancament dels locals que pot arribar a ser d’entre 15 dies i 6 mesos.

La Fundació promotora de UIC Barcelona dona a l’Ajuntament de Barcelona 9 hectàrees de terreny per al Parc de Collserola

La Fundació Familiar Catalana, promotora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), ha donat a l’Ajuntament de Barcelona 9,4 hectàrees de terreny a la zona de Collserola per ampliar la superfície pública del Parc Natural. Es tracta de dues grans finques de zona forestal que ara l’Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola, amb l’objectiu que se n’encarregui de la gestió i el manteniment.

Barcelona projecta un nou veïnat amb habitatge protegit i equipaments a l’àmbit de Prim, a Sant Martí

Barcelona impulsa un nou veïnat amb un pol d’habitatge públic i equipaments a l’àmbit de Prim, al districte de Sant Martí. S’ubica al costat de la gran àrea de transformació de la Sagrera, i connecta amb l’entorn industrial de la Verneda i del Torrent d’Estadella. En concret, és tota la zona delimitada per la ronda de Sant Martí, el Pont del Treball Digne, els carrers de Santander i de Cantàbria, la rambla de Prim, la Via Trajana i el carrer de Jaume Brossa.