Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

‘La Nit dels Museus’ atreu a 170.000 visitants

Un total de 168.171 persones han participat a La Nit dels Museus   entre les 19 hores i la 1 de la matinada. Tot i la pluja intermitent durant la vetllada, els 84 espais que han format part d’aquesta iniciativa han tingut una bona acollida de públic.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

El districte de Sants-Montjuïc obre una part del carrer Diputació com a vial cívic i d’ús per a vianants

L’Ajuntament de Barcelona ha obert i pacificat el tram del carrer Diputació que uneix els carrers de Tarragona i de la Creu Coberta, al barri d’Hostafrancs. L’obertura d’aquesta prolongació en corba del carrer de la Diputació, ara convertit en vial cívic, forma part de les actuacions per incloure tota aquesta àrea pacificada de trànsit a la Superilla de Sants-Hostafrancs.

El districte de Ciutat Vella convoca la segona edició dels ajuts a l’arranjament de finestres i tancaments per lluitar contra la contaminació acústica

En total s’invertiran 200.000 euros en aquesta nova convocatòria que amplia l’àmbit territorial per sol·licitar els ajuts. El “Programa d’arranjaments de finestres a Ciutat Vella” busca garantir la dignitat habitacional, especialment als habitatges amb ús resident permanent, quedant exclosos els HUTs. Aquesta intervenció forma part del Pla de Barris del Raval sud i el Gòtic sud i a la primera edició s’han presentat un total de 34 sol·licituds

Automobile Barcelona i MUHBA plasmen en una guia els 100 anys de relació entre saló, ciutat i indústria

Aquesta tarda s’ha presentat en el marc de Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, la Guia d’Història Urbana Automòbil/BCN elaborada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en col·laboració amb el saló, que plasma en un mapa de la ciutat 100 anys d’història comuna entre Barcelona, l’automòbil i la seva indústria.

Comença la campanya de Viatjar per Créixer

L’Ajuntament posa en marxa a partir d’avui el Programa Viatjar per Créixer per tal de facilitar als usuaris de la targeta rosa tot un paquet d’ofertes i activitats específiques per a ells relacionades amb el turisme. Des d’avui 16 de maig i fins el dia 31 de maig les persones que disposen de la Targeta Rosa Gratuïta poden presentar les inscripcions d’enguany a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Nou Ateneu de Fabricació Digital al Parc Tecnològic de Barcelona Activa

Des d’ara, Barcelona acull un nou Ateneu de Fabricació Digital, dirigit a petites empreses i persones emprenedores, que tindrà accés a diferents recursos com la maquinària, la capacitació i assessorament a través un equip especialista. Amb el nou Ateneu, per tant, s’avança en el suport a la consolidació de pimes facilitant que puguin realitzar un prototip en l’àmbit industrial per testejar amb el mercat la idoneïtat i viabilitat de productes.

L’Ajuntament licita les obres per al centre de Serveis Socials i casal d’entitats Porta Trinitat de Sant Andreu

El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat l’inici del període de licitació per a la construcció del nou centre de serveis socials, casal d’entitats i Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Porta Trinitat que es construirà al barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Es preveu que les obres comencin al quart trimestre del 2019. El termini previst d’execució és de 14 mesos.

Entra en vigor la prohibició de circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn per evitar les molèsties al veïnat

Aquesta nit entra en vigor el decret que prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns durant l’horari nocturn. En concret, aquesta restricció va des de les 22 fins a les 7 hores. I és que ja s’ha aprovat definitivament el document que va impulsar el mes de març el districte de Ciutat Vella i que busca donar resposta a les moltes queixes rebudes per part del veïnat de la zona per molèsties provocades pel soroll i l’incivisme que causen algunes de les persones usuàries dels monopatins.

Barcelona llança un concurs públic per al projecte de transformació de la Model

La transformació de la Model continua avançant. L’Ajuntament impulsa un concurs públic per seleccionar l’equip tècnic que redactarà el projecte per fer possible la transformació de l’antic centre penitenciari en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat. Les bases del concurs ja s’han publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al web del perfil del contractant de Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).
  

Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat avui un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.

Experts en ocupació anuncien un canvi de paradigma en el model laboral i defensen polítiques actives que aturin la precarietat

El llibre és una aproximació integral al món de les feines i les habilitats necessàries i més competitives que es necessitaran l’any 2033. Impulsat per Barcelona Activa, el llibre analitza conceptes com la renda bàsica, l’educació, la tecnologia, la robòtica, les dones, l’envelliment de la població i les noves generacions, entre d’altres, acompanyats amb gràfics per visualitzar la progressió en el treball i les diferències que hi ha al llarg dels anys i en diverses ciutats del món

27 persones reforcen la neteja de l’espai públic i el manteniment dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella

Un total de 27 persones reforcen durant aquests mesos el manteniment tant de l’espai públic com dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella. Aquestes persones formen part dels Projectes Integrals amb Contractació (PICs) i estaran contractats per l’Ajuntament de Barcelona fins al proper mes de novembre. En concret, es dediquen tant la neteja de l’espai públic com al manteniment dels edificis municipals.

Barcelona estrena la nova seu d’Amazon al 22@

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha assistit avui a l’acte d’inauguració de la seu d’Amazon al 22@ de Barcelona, on també hi ha participat Koro Castellano, membre del Comité de Direcció d’Amazon a Espanya, Antoni Oliva, director executiu del 22@Network BCN, i Katrina Lane, vicepresidenta del departament de Seller and Vendor Support d’Amazon.

Sara Berbel, nova presidenta de la Fundació BCN Formació Professional

Sara Berbel ha estat nomenada presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, en la qual participen representants de l’administració, centres de formació i del teixit empresarial amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, fomentant així la relació entre la formació professional i l’entorn productiu. Berbel ha estat escollida tenint en compte la seva llarga trajectòria professional en relació amb el sector productiu i empresarial del país, i en les administracions públiques. La nova presidenta de la Fundació és actualment la directora general de Barcelona Activa.

L’acompanyament per a la reinserció laboral millora la salut mental i el benestar emocional

La salut mental i el benestar emocional de les persones en una situació d’atur de llarga durada millora notablement en cas que rebin un acompanyament personalitzat durant el procés de reinserció laboral. Així ho ha constatat una investigació científica que han desenvolupat l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Barcelona Activa, que s’han centrat en el programa Treball als Barris i han comparat indicadors objectius de les persones participants en aquest projecte en el moment d’inscriure’s i un any després de fer-ho.

La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat

Aquest esdeveniment aconseguirà aglutinar, per primera vegada, persones expertes en la creació d’aplicacions mòbils i disseny digital, amb sensibilitat per la inclusió i l’equitat de gènere. L’objectiu és desenvolupar un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies, i molt especialment que tingui en compte l’economia de les cures a la ciutat de Barcelona, amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores.

Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses

Sota el lema ‘Suma’t a la transformació dels negocis’, Bizbarcelona 2018, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig al recinte de Montjuïc, vol contribuir a què emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic i canviant com a conseqüència de la imparable implementació de les noves tecnologies.

Betevé internalitza 173 professionals que donaven servei a l’emissora a través d’una empresa subcontractada

La Comissió de Govern ha aprovat la internalització de 173 treballadors a Betevé que fins ara feien la seva feina a través d’una empresa subcontractada. La mesura, que suposa una fita històrica en la llarga reivindicació dels professionals de Betevé, permet consolidar un model de televisió pública local que ha de permetre adaptar-se als reptes de la comunicació audiovisual en una societat digital.

Barcelona rep i treballa amb les noies i adolescents del Technovation Challenge adreçat a resoldre problemes a través de la tecnologia

Una cinquantena de noies i adolescents han participat a l’acte Girls for a Change, que té lloc en el marc de la trobada anual STEAMConf que organitzen l’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya, Fundació QuoArtis, SokoTech, Colectic, Associació Espiral i Ajuntament de Barcelona. Pisarello: “Volem una Barcelona plena de científiques, físiques, astrònomes, metgesses”

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques” d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors