Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

El nou Govern municipal rep el Cos Consular a l’Ajuntament

La primera presa de contacte proactiva del nou Govern municipal amb els i les cònsols amb delegació a la ciutat ha servit com a presentació dels objectius i valors dels nous responsables de les relacions internacionals, de la promoció de ciutat i de la prevenció i seguretat, i com a punt de trobada per millorar les relacions i el treball conjunt amb les representacions diplomàtiques dels ciutadans estrangers a la ciutat, especialment ara a l’estiu, que és un moment àlgid de l’activitat consular a la ciutat.

Talls parcials al servei de metro de les línies 2 i 5 durant el mes d’agost, per obres

Aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya executarà dues actuacions en la infraestructura del metro de Barcelona que comportaran suspensions parcials del servei durant cinc setmanes. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, ha assistit avui a Valencia a la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, coordinat per l’Ajuntament de València i la FAO i que es convertirà en el centre de referència internacional en qüestions de política alimentària urbana.

L’Ajuntament de Barcelona viatja al Japó fer fomentar les relacions comercials i culturals entre ambdós territoris

En el marc de la gira que el Futbol Club Barcelona realitzarà al Japó la setmana vinent, l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat, juntament amb la Generalitat de Catalunya i el mateix club blaugrana, una agenda  amb esdeveniments empresarials que preveu arribar a uns 60 directius de màxim nivell d’empreses nipones amb interessos a Barcelona i Catalunya. Sota el lema “Barcelona Catalonia Talks. Business and Barça” i al voltant dels dos partits que el Futbol Club Barcelona jugarà a Tòquio  i Kobe, la missió empresarial barcelonina i catalana presentarà les oportunitats per a la inversió des de Japó a Barcelona i Catalunya i promourà les relacions institucionals i empresarials entre els dos territoris.

Barcelona posa en servei un punt verd a l’avinguda Vallcarca

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Estratègia Residu Zero, aposta per continuar impulsant polítiques dirigides a avançar en el repte principal: reduir la generació de residus, fomentant la recollida selectiva, la prevenció, la recuperació i la reutilització dels recursos i les matèries primeres.

S’inaugura el nou CAP Roger, que reforça l’atenció primària al barri de Sants-Badal

El CAP Roger, situat al carrer Roger 48-64, comença la seva activitat el pròxim dilluns 22 de juliol. Aquest nou centre, ubicat en un edifici de l’Ajuntament de Barcelona, i gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), disposa d’una superfície de 2.056 m2 distribuïts en cinc plantes i un soterrani; s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona, on també aniran un centre de barri, una escola bressol i un equipament esportiu. El pressupost total, d’obra i equipament, ha estat de 3,2 milions d’euros. D’aquests, 2,8 milions d’euros d’obra, avançats per l’Ajuntament, i 435.000 euros d’equipament.

L’Ajuntament i la Generalitat reforcen la presència policial a Barcelona per prevenir fets delictius

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui la reunió de la Junta Local de Seguretat juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle; el Director General dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vazquez, el Comissari Cap Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; i Mercè Caso Señal, Jutgessa Degana de Barcelona.

Es posa en marxa el nou govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la primera Comissió de Govern després de l’aprovació del nou cartipàs municipal. En aquesta Comissió de Govern s’han perfilat les prioritats del govern municipal pel proper mandat.

Mobile World Capital Barcelona celebra la primera reunión de Patronato tras la incorporación de CaixaBank

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha celebrado hoy una nueva reunión de su Patronato que ha permitido formalizar la incorporación de CaixaBank a este organismo. El máximo órgano de gobierno de MWCapital contará a partir de ahora con la incorporación de Jordi Gual, presidente de CaixaBank, que estará acompañado por los nuevos representantes de la Generalitat – Meritxell Budó, consejera de Presidencia y portavoz del Gobierno catalán – y del Ayuntamiento de Barcelona -Jaume Collboni, primer teniente de alcalde.

L’artista Rosa Menkman guanya la primera edició del premi ‘Collide International Barcelona’

L’artista holandesa Rosa Menkman ha estat la guanyadora de la primera edició del premi Collide International Barcelona. El jurat, format per Mónica Bello del CERN, Oriol Gual, director de La Capella, ​​Joana Hurtado, directora de Fabra i Coats – Fàbrica de creació i Centre d’ Art Contemporani de Barcelona i Helga Timko, física del CERN, ha valorat en el projecte guanyador la seva sofisticació en el concepte i l’enfocament presentat, a través del qual  realitza investigacions del més petit al més gran; i en la importància de la mesura científica: com es filtra i sorgeix la informació a partir d’una experiència inspiradora.
  

Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat avui un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.

Experts en ocupació anuncien un canvi de paradigma en el model laboral i defensen polítiques actives que aturin la precarietat

El llibre és una aproximació integral al món de les feines i les habilitats necessàries i més competitives que es necessitaran l’any 2033. Impulsat per Barcelona Activa, el llibre analitza conceptes com la renda bàsica, l’educació, la tecnologia, la robòtica, les dones, l’envelliment de la població i les noves generacions, entre d’altres, acompanyats amb gràfics per visualitzar la progressió en el treball i les diferències que hi ha al llarg dels anys i en diverses ciutats del món

27 persones reforcen la neteja de l’espai públic i el manteniment dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella

Un total de 27 persones reforcen durant aquests mesos el manteniment tant de l’espai públic com dels equipaments municipals del districte de Ciutat Vella. Aquestes persones formen part dels Projectes Integrals amb Contractació (PICs) i estaran contractats per l’Ajuntament de Barcelona fins al proper mes de novembre. En concret, es dediquen tant la neteja de l’espai públic com al manteniment dels edificis municipals.

Barcelona estrena la nova seu d’Amazon al 22@

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha assistit avui a l’acte d’inauguració de la seu d’Amazon al 22@ de Barcelona, on també hi ha participat Koro Castellano, membre del Comité de Direcció d’Amazon a Espanya, Antoni Oliva, director executiu del 22@Network BCN, i Katrina Lane, vicepresidenta del departament de Seller and Vendor Support d’Amazon.

Sara Berbel, nova presidenta de la Fundació BCN Formació Professional

Sara Berbel ha estat nomenada presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, en la qual participen representants de l’administració, centres de formació i del teixit empresarial amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, fomentant així la relació entre la formació professional i l’entorn productiu. Berbel ha estat escollida tenint en compte la seva llarga trajectòria professional en relació amb el sector productiu i empresarial del país, i en les administracions públiques. La nova presidenta de la Fundació és actualment la directora general de Barcelona Activa.

L’acompanyament per a la reinserció laboral millora la salut mental i el benestar emocional

La salut mental i el benestar emocional de les persones en una situació d’atur de llarga durada millora notablement en cas que rebin un acompanyament personalitzat durant el procés de reinserció laboral. Així ho ha constatat una investigació científica que han desenvolupat l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Barcelona Activa, que s’han centrat en el programa Treball als Barris i han comparat indicadors objectius de les persones participants en aquest projecte en el moment d’inscriure’s i un any després de fer-ho.

La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat

Aquest esdeveniment aconseguirà aglutinar, per primera vegada, persones expertes en la creació d’aplicacions mòbils i disseny digital, amb sensibilitat per la inclusió i l’equitat de gènere. L’objectiu és desenvolupar un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies, i molt especialment que tingui en compte l’economia de les cures a la ciutat de Barcelona, amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores.

Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses

Sota el lema ‘Suma’t a la transformació dels negocis’, Bizbarcelona 2018, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig al recinte de Montjuïc, vol contribuir a què emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic i canviant com a conseqüència de la imparable implementació de les noves tecnologies.

Betevé internalitza 173 professionals que donaven servei a l’emissora a través d’una empresa subcontractada

La Comissió de Govern ha aprovat la internalització de 173 treballadors a Betevé que fins ara feien la seva feina a través d’una empresa subcontractada. La mesura, que suposa una fita històrica en la llarga reivindicació dels professionals de Betevé, permet consolidar un model de televisió pública local que ha de permetre adaptar-se als reptes de la comunicació audiovisual en una societat digital.

Barcelona rep i treballa amb les noies i adolescents del Technovation Challenge adreçat a resoldre problemes a través de la tecnologia

Una cinquantena de noies i adolescents han participat a l’acte Girls for a Change, que té lloc en el marc de la trobada anual STEAMConf que organitzen l’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya, Fundació QuoArtis, SokoTech, Colectic, Associació Espiral i Ajuntament de Barcelona. Pisarello: “Volem una Barcelona plena de científiques, físiques, astrònomes, metgesses”