Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Mor un ciclista en un accident a l’Eixample

Un ciclista de 22 anys va morir ahir al vespre després de patir un accident de trànsit en el carrer Balmes cantonada amb Gran Via de les Corts Catalanes. En el sinistre, que va tenir lloc a les 23:30 hores, es va veure implicat un camió d’escombraries.

Barcelona disposarà de 271 col·legis electorals per a les eleccions municipals i europees de diumenge

Barcelona ho té tot a punt per la celebració de les eleccions municipals d’aquest proper diumenge, 26 de maig, en què els ciutadans i ciutadanes determinaran qui seran els 41 regidors i regidores que formaran el Consell Municipal en els propers 4 anys. També està tot preparat perquè els ciutadans puguin participar en les eleccions al Parlament Europeu que se celebren el mateix diumenge. Per fer front a la jornada la ciutat compta amb 271 col·legis electorals distribuïts entre els deu districtes de la ciutat.

Miquel Àngel Essomba assisteix a la final dels Festivals Embrió i Brot

En aquesta edició el Festival Brot ha comptat amb 47 inscripcions i, per primera vegada, els artistes solistes han pogut participar en el festival. En total, ho han fet 13 solistes, de les quals, una solista, DASA, ha arribat a la final. Els sis finalistes del concurs són Blau Cubarsi&Brother, Brush, DASA, El Batalla, Joina y RedFall Haze.

Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina

L’entitat municipal de l’Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa, inicia una nova proposta formativa online per a la capacitació en la recerca de feina i el desenvolupament de les competències. A l’actual oferta presencial del Programa Barcelona Treball s’incorporen 25 noves càpsules online amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa a les necessitats i els temps disponibles de les persones que decideixen desenvolupar competències transversals i ampliar eines de contacte amb el mercat de treball.

S’aprova inicialment el decret per restringir la circulació de vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella durant l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el decret que regula les restriccions de circulació d’alguns Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) al districte de Ciutat Vella coincidint amb els mesos d’estiu. L’objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica des de 2016, és alleugerir l’ocupació de l’espai públic i les molèsties per als veïns i les veïnes, és a dir, per garantir l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos de l’espai públic.

El Mercat de Sant Antoni celebra el primer aniversari des de la remodelació

Durant tota la setmana, des del dia 18 i fins el 26 de maig, el Mercat de Sant Antoni i els seus entorns estan sent l’escenari de més de 20 activitats organitzades amb la col·laboració dels comerços i entitats del barri. Entre les activitats, un sopar popular el passat 18 de maig, lectures poètiques, sorteig de vals de compra, concurs lingüístic, òpera al comerç, diversos tallers o actuacions musicals.

Entra en servei la remodelada plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

El barri de Sant Martí de Provençals ha estrenat aquests dies una plaça totalment renovada. Es tracta de la plaça de la Infància, que en els darrers mesos ha estat objecte d’una profunda remodelació amb la qual ha millorat substancialment l’accessibilitat i la mobilitat, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans, ja que també incorpora una àrea amb jocs específics per realitzar estiraments i altres activitats físiques.

‘La Nit dels Museus’ atreu a 170.000 visitants

Un total de 168.171 persones han participat a La Nit dels Museus   entre les 19 hores i la 1 de la matinada. Tot i la pluja intermitent durant la vetllada, els 84 espais que han format part d’aquesta iniciativa han tingut una bona acollida de públic.

El districte de Sants-Montjuïc obre una part del carrer Diputació com a vial cívic i d’ús per a vianants

L’Ajuntament de Barcelona ha obert i pacificat el tram del carrer Diputació que uneix els carrers de Tarragona i de la Creu Coberta, al barri d’Hostafrancs. L’obertura d’aquesta prolongació en corba del carrer de la Diputació, ara convertit en vial cívic, forma part de les actuacions per incloure tota aquesta àrea pacificada de trànsit a la Superilla de Sants-Hostafrancs.
  

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques” d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors

L’Ajuntament de Barcelona destina 1,25 M€ anuals a fomentar l’activitat econòmica sostenible i l’ocupació de qualitat al districte d’Horta-Guinardó

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022 està dotat amb un pressupost mínim d’1,25M€ anuals i recull 33 mesures per fomentar l’activitat econòmica sostenible i de qualitat al districte, millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona. L’objectiu és potenciar aquella activitat econòmica arrelada al territori i al servei de les persones que viuen i treballen al districte i fomentar i acompanyar alhora a les iniciatives socioeconòmiques existents i/o que es volen desenvolupar.

Més de 200 activitats orientaran els joves sobre el seu futur laboral en el 1r Saló de l’Ocupació Juvenil BCN

El primer Saló de l’Ocupació Juvenil BCN obre portes demà amb més de 200 activitats en les quals els joves podran trobar informació, orientació i assessorament sobre el seu futur laboral i de formació. El Saló està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 i és d’entrada gratuïta.

El Saló de l’Ocupació Juvenil obre inscripcions

El Saló de l’Ocupació Juvenil, que impulsen Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’Ajuntament, ha obert el període d’acreditacions perquè els joves entre 16 i 35 puguin apuntar-s’hi accedint al web del saló www.salocupaciojuvenil.com. El web dóna l’opció d’inscriure’s com a grup per tal que es pugui preparar un servei de rebuda i orientació per als joves d’acord amb el seu perfil i els seus interessos.

La mobilitat europea dels estudiants d’FP incrementa fins al 69% la inserció laboral

La Xarxa FP, coordinada des de Barcelona, i formada per 26 ciutats de 16 països estudia per primer cop la incidència de la mobilitat en l’ocupació dels estudiants d’FP. Els contractes indefinits o permanents representen el 43,5% del total, enfront el 41,1% de contractes temporals, el 8,1% dels contractes en formació i el 7,2% d’autocupat