Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

S’inaugura el nou CAP Roger, que reforça l’atenció primària al barri de Sants-Badal

El CAP Roger, situat al carrer Roger 48-64, comença la seva activitat el pròxim dilluns 22 de juliol. Aquest nou centre, ubicat en un edifici de l’Ajuntament de Barcelona, i gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), disposa d’una superfície de 2.056 m2 distribuïts en cinc plantes i un soterrani; s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona, on també aniran un centre de barri, una escola bressol i un equipament esportiu. El pressupost total, d’obra i equipament, ha estat de 3,2 milions d’euros. D’aquests, 2,8 milions d’euros d’obra, avançats per l’Ajuntament, i 435.000 euros d’equipament.

L’Ajuntament i la Generalitat reforcen la presència policial a Barcelona per prevenir fets delictius

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui la reunió de la Junta Local de Seguretat juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle; el Director General dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vazquez, el Comissari Cap Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; i Mercè Caso Señal, Jutgessa Degana de Barcelona.

Es posa en marxa el nou govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la primera Comissió de Govern després de l’aprovació del nou cartipàs municipal. En aquesta Comissió de Govern s’han perfilat les prioritats del govern municipal pel proper mandat.

Mobile World Capital Barcelona celebra la primera reunión de Patronato tras la incorporación de CaixaBank

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha celebrado hoy una nueva reunión de su Patronato que ha permitido formalizar la incorporación de CaixaBank a este organismo. El máximo órgano de gobierno de MWCapital contará a partir de ahora con la incorporación de Jordi Gual, presidente de CaixaBank, que estará acompañado por los nuevos representantes de la Generalitat – Meritxell Budó, consejera de Presidencia y portavoz del Gobierno catalán – y del Ayuntamiento de Barcelona -Jaume Collboni, primer teniente de alcalde.

L’artista Rosa Menkman guanya la primera edició del premi ‘Collide International Barcelona’

L’artista holandesa Rosa Menkman ha estat la guanyadora de la primera edició del premi Collide International Barcelona. El jurat, format per Mónica Bello del CERN, Oriol Gual, director de La Capella, ​​Joana Hurtado, directora de Fabra i Coats – Fàbrica de creació i Centre d’ Art Contemporani de Barcelona i Helga Timko, física del CERN, ha valorat en el projecte guanyador la seva sofisticació en el concepte i l’enfocament presentat, a través del qual  realitza investigacions del més petit al més gran; i en la importància de la mesura científica: com es filtra i sorgeix la informació a partir d’una experiència inspiradora.

Augmenta el nombre de graduats en ESO i els infants menors de 3 anys escolaritzats a Barcelona

El segon Informe d’Oportunitats Educatives de la infància i l’adolescència a Barcelona 2018-2019 mostra una tendència a l’alça en l’escolarització d’infants entre 0 i 2 anys i en la taxa de graduació en Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels nois i noies de Barcelona, dues de les qüestions cabdals a l’hora de fomentar l’equitat educativa entre tots els infants i joves de la ciutat, i entre la població escolar dels diferents districtes de Barcelona. No obstant, continua mostrant notables desigualtats entre els diferents districtes.

El Plenari acorda el nou Cartipàs Municipal

El Plenari extraordinari del Consell Municipal ha arribat a un acord de Cartipàs, que entre d’altres, estableix la composició de les Comissions del Consell Municipal, els representants municipals a les empreses o les retribucions dels càrrecs electes.

Acord entre l’Ajuntament i Anticipa per mantenir les famílies vulnerables d’Hospital 99 amb un lloguer assequible

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat un acord per resoldre la situació d’emergència que es viu a l’edifici del carrer Hospital, 99, que gestiona la societat Anticipa Real Estate SLU (la filial de Blackstone a Espanya) i sobre el qual pesava fins el dia 15 de juliol l’amenaça de llançament obert de les famílies que hi viuen. L’acord al qual han arribat l’Ajuntament i Anticipa compta amb el vist i plau de les veïnes de la finca.

La població de Barcelona assoleix la xifra més elevada des del 1991

La lectura de la població empadronada a Barcelona a 1 de gener de 2019 situa en 1.650.358 persones els residents a la ciutat, la xifra més elevada des del 1991. Destaca el fet que la població augmenta al ritme més alt dels darrers onze anys, amb un increment en termes absoluts de 21.422 persones en l’últim any (+1,32% en termes relatius).
  

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques” d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors

L’Ajuntament de Barcelona destina 1,25 M€ anuals a fomentar l’activitat econòmica sostenible i l’ocupació de qualitat al districte d’Horta-Guinardó

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022 està dotat amb un pressupost mínim d’1,25M€ anuals i recull 33 mesures per fomentar l’activitat econòmica sostenible i de qualitat al districte, millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona. L’objectiu és potenciar aquella activitat econòmica arrelada al territori i al servei de les persones que viuen i treballen al districte i fomentar i acompanyar alhora a les iniciatives socioeconòmiques existents i/o que es volen desenvolupar.

Més de 200 activitats orientaran els joves sobre el seu futur laboral en el 1r Saló de l’Ocupació Juvenil BCN

El primer Saló de l’Ocupació Juvenil BCN obre portes demà amb més de 200 activitats en les quals els joves podran trobar informació, orientació i assessorament sobre el seu futur laboral i de formació. El Saló està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 i és d’entrada gratuïta.

El Saló de l’Ocupació Juvenil obre inscripcions

El Saló de l’Ocupació Juvenil, que impulsen Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’Ajuntament, ha obert el període d’acreditacions perquè els joves entre 16 i 35 puguin apuntar-s’hi accedint al web del saló www.salocupaciojuvenil.com. El web dóna l’opció d’inscriure’s com a grup per tal que es pugui preparar un servei de rebuda i orientació per als joves d’acord amb el seu perfil i els seus interessos.

La mobilitat europea dels estudiants d’FP incrementa fins al 69% la inserció laboral

La Xarxa FP, coordinada des de Barcelona, i formada per 26 ciutats de 16 països estudia per primer cop la incidència de la mobilitat en l’ocupació dels estudiants d’FP. Els contractes indefinits o permanents representen el 43,5% del total, enfront el 41,1% de contractes temporals, el 8,1% dels contractes en formació i el 7,2% d’autocupat