Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

El nou mercat del Bon Pastor obre portes com a eix fonamental del barri

El nou mercat de Bon Pastor ha entrat en funcionament recuperant així un dels principals equipaments del barri i convertint-se en eix fonamental per a la cohesió social del seu entorn. Una festa ciutadana ha servit avui per celebrar l’obertura del nou equipament, amb la participació de de diverses entitats de l’entorn.

Bombers de Barcelona engega una campanya per promoure la instal·lació de detectors de fum a les llars

L’any 2018 els Bombers de Barcelona van intervenir en 4.252 extincions d’incendis, dels quals 1.584 van tenir lloc en habitatges (una mitjana de 4 incendis al dia) i on van morir 5 persones. En els últims 10 anys 41 persones han mort en 38 incendis en habitatges. El 78% d’aquests incendis es van produir durant la nit, fet que mostra la dificultat de la detecció de l’inici del foc per part dels estadants en aquesta franja horària de nit.

Colau assumeix la relació mundial de les ciutats amb Nacions Unides

L’alcaldessa de Barcelona ha estat designada avui enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions Unides, durant la clausura del congrés de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, que s’ha celebrat aquesta setmana a Durban. En un proper enviament, incorporarem vídeo de la intervenció d’Ada Colau davant l’Assemblea General i les declaracions posteriors a la cimera

Albert Batlle participa en la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme

Durant la seva intervenció,  Batlle ha exposat les principals estratègies en matèria de prevenció del terrorisme de caire fonamentalista, i ha destacat la importància dels paper de les ciutats i dels governs locals a l’hora de lluitar contra el terrorisme “és en aquest àmbit on l’acció preventiva pot ser més efectiva i capil·lar”, una idea compartida també per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El tinent d’alcalde també ha explicat que la prevenció i el cosmopolitisme és una de les receptes per lluitar contra l’odi.

Comença la campanya informativa sobre la Zona de Baixes Emissions

La primera fase de la campanya multimèdia estarà activa fins al 31 de desembre de 2019 i tindrà una segona fase de gener a març de 2020. A banda dels múltiples suports publicitaris i accions especials, ofereix diverses vies d’informació i registre per facilitar les gestions a tota la població

Barcelona es blinda davant l’obertura de pisos turístics i en suspèn l’admissió de nous comunicats

Barcelona es blinda del tot davant l’obertura de pisos turístics. La Comissió de Govern ha aprovat una suspensió de l’admissió de comunicacions prèvies d’inici d’activitats per a la instal·lació i ampliació de l’ús d’habitatges d’ús turístic (HUT) a tota la ciutat amb l’objectiu de garantir que no podrà créixer el nombre actual de 9.591. El Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístic (PEUAT), que és plenament vigent, ja ho estableix així en el seu articulat, però la decisió s’ha pres de forma preventiva.

Mor un motorista en un accident de trànsit a Gràcia

Ahir a la tarda, al voltant de les 18:15 hores, es va produir un accident de trànsit al carrer Pi i Margall, cantonada amb el carrer de l’Encarnació (districte de Gràcia), on es van veure implicats un turisme i una motocicleta.
  

Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses

Sota el lema ‘Suma’t a la transformació dels negocis’, Bizbarcelona 2018, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig al recinte de Montjuïc, vol contribuir a què emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic i canviant com a conseqüència de la imparable implementació de les noves tecnologies.

Betevé internalitza 173 professionals que donaven servei a l’emissora a través d’una empresa subcontractada

La Comissió de Govern ha aprovat la internalització de 173 treballadors a Betevé que fins ara feien la seva feina a través d’una empresa subcontractada. La mesura, que suposa una fita històrica en la llarga reivindicació dels professionals de Betevé, permet consolidar un model de televisió pública local que ha de permetre adaptar-se als reptes de la comunicació audiovisual en una societat digital.

Barcelona rep i treballa amb les noies i adolescents del Technovation Challenge adreçat a resoldre problemes a través de la tecnologia

Una cinquantena de noies i adolescents han participat a l’acte Girls for a Change, que té lloc en el marc de la trobada anual STEAMConf que organitzen l’Obra Social ”la Caixa”, la Generalitat de Catalunya, Fundació QuoArtis, SokoTech, Colectic, Associació Espiral i Ajuntament de Barcelona. Pisarello: “Volem una Barcelona plena de científiques, físiques, astrònomes, metgesses”

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques” d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors

L’Ajuntament de Barcelona destina 1,25 M€ anuals a fomentar l’activitat econòmica sostenible i l’ocupació de qualitat al districte d’Horta-Guinardó

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022 està dotat amb un pressupost mínim d’1,25M€ anuals i recull 33 mesures per fomentar l’activitat econòmica sostenible i de qualitat al districte, millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona. L’objectiu és potenciar aquella activitat econòmica arrelada al territori i al servei de les persones que viuen i treballen al districte i fomentar i acompanyar alhora a les iniciatives socioeconòmiques existents i/o que es volen desenvolupar.

Més de 200 activitats orientaran els joves sobre el seu futur laboral en el 1r Saló de l’Ocupació Juvenil BCN

El primer Saló de l’Ocupació Juvenil BCN obre portes demà amb més de 200 activitats en les quals els joves podran trobar informació, orientació i assessorament sobre el seu futur laboral i de formació. El Saló està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 i és d’entrada gratuïta.

El Saló de l’Ocupació Juvenil obre inscripcions

El Saló de l’Ocupació Juvenil, que impulsen Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’Ajuntament, ha obert el període d’acreditacions perquè els joves entre 16 i 35 puguin apuntar-s’hi accedint al web del saló www.salocupaciojuvenil.com. El web dóna l’opció d’inscriure’s com a grup per tal que es pugui preparar un servei de rebuda i orientació per als joves d’acord amb el seu perfil i els seus interessos.