Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Ada Colau reelegida alcaldessa de Barcelona

Ada Colau ha tornat a ser escollida alcaldessa de Barcelona per segona vegada consecutiva. La candidata de Barcelona en Comú ha quedat investida alcaldessa aquest dissabte a la tarda, després del plenari de constitució de la Corporació Municipal celebrat al Saló de Cent. L’elecció s’ha produït gràcies als vots de 21 dels 41 regidors, la majoria absoluta del Consell Plenari.

Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal a Sara Berbel, fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament ha estat un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada ahir alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el perfil altament qualificat de Sara Berbel per liderar l’estructura executiva municipal, amb una trajectòria reconeguda dins i fora de l’Ajuntament, i també especialment la seva clara aposta en l’impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat.

Signats els primers decrets del Govern municipal

L’alcaldessa de Barcelona ha signat els primers decrets del mandat per donar continuïtat a l’estructura organitzativa del Govern municipal, a l’espera que properament s’acabin de tancar els acords de govern.

La reforma del Mercat de Sant Antoni guanya el Premi a la Millor Infraestructura 2018

La reforma del Mercat de Sant Antoni ha rebut el Premi a la Millor Infraestructura 2018, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya. El jurat ha valorat l’aposta dels governs de la ciutat per millorar els mercats municipals i “convertir-los en veritables peces d’art, funcionals, que han revaloritzat molts barris de Barcelona com el de Sant Antoni”.

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà la Setmana de l’Energia amb activitats, xerrades i visites per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Barcelona s’acollirà, a partir de dilluns, 15 de juny, i fins a dissabte 22, a la Setmana de l’Energia 2019, a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week), amb l’organització de visites i activitats a diversos equipaments de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la transició energètica i posar l’èmfasi en la implicació activa de les persones.

Arriba la Barcelona Design Week més internacional, nodrida per més d’un centenar de propostes, amb l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania

El dimecres 12 de juny, va començar la 14a edició de la Barcelona Desing Week, l’esdeveniment de disseny més important de l’Estat organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD), que compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona, l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Renau. El Combat per una nova cultura

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.
  

Comença una nova edició del programa ‘Treballar a l’estiu 2015’

Des d’avui fins el 29 de maig, els joves que ho vulguin podran assistir a diferents xerrades orientatives sobre les possibilitats de treballar a l’estiu en diferents àmbits, com l’hostaleria, el sector cultural, treballar a l’estranger, en l’àmbit del comerç a l’engròs, etc…

Barcelona baixa dels 100.000 aturats en el millor març des de 2009

L’atur es redueix a la ciutat en 616 persones respecte al mes anterior i se situa en 99.768 desocupats, la segona xifra més baixa des d’octubre de 2009. En termes interanuals, Barcelona enllaça vint-i-tres mesos consecutius de descens, amb un total de 7.966 aturats menys (- 7,4 %) en relació a març de 2014

Xavier Trias: “sense talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a la presentació de l’Smart City Business Institute, una organització privada que té per objectiu donar a conèixer les iniciatives de les empreses, institucions, ciutats i professionals dedicats a la temàtica de les Smart Cities. La lidera l’editorial SC Actual Smart City, que va ser creada amb la intenció de donar visibilitat i cobertura a tot el conjunt de pràctiques Smart, tan en el sector públic com privat.

Barcelona registra un augment de 1.538 aturats (+ 1,6%) el gener

Barcelona tanca el gener de 2015 amb 100.594 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC, després d’experimentar un lleuger augment mensual d’aquest indicador -de 1.538 persones i un +1,6%)-, seguint la pauta estacional que es repeteix cada mes de gener per causa de la finalització de la campanya de Nadal. Es tracta, no obstant, de la segona xifra més baixa des de juliol de 2010.

Standard & Poor’s qualifica en ‘aa’ les finances de Barcelona i en ressalta el seu model de gestió i una liquiditat “excepcional”

L’agència destaca que l’Ajuntament ha assolit tots els seus objectius financers el 2014 i subratlla la gran fortalesa dels seus comptes públics, producte d’una administració financera prudent. S&P també es fa ressò de que els recursos provinents de la concessió de la gestió dels aparcaments del centre de la ciutat es destinen a polítiques d’habitatge públic.

Barcelona supera el milió d’afiliats a la Seguretat Social per primer cop des de 2011

La capital catalana va tancar el novembre amb 1.000.094 afiliats al conjunt de règims de la Seguretat Social, la millor variació interanual (+2,3%) des de 2007. Sònia Recasens destaca que la dada reafirma l’estratègia del Govern municipal de “posar tots els esforços en promoure la reactivació econòmica de la ciutat i afavorir la generació de llocs de treball”.