Ocupació i treball

Convocatòries de premsa

Balanç de Festa Major de Gràcia 2019

24 carrers i places guarnides han participat en l’edició d’enguany. El carrer Progrés guanya el primer premi del concurs de guarnits. Els 42 espais de festes que hi havia han organitzat un total de 1.214 activitats amb una afluència molt alta, sobretot en els actes diürns. També es consolida la festa familiar i la vessant inclusiva de la festa amb la implicació dels carrers en les activitats familiars i per a totes les persones

Laia Bonet rep una delegació de representants de la Cambra de Japó a l’Ajuntament de Barcelona

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha rebut avui al Saló de Cent una representació de diputats de la Cambra de Japó. Els set diputats formen part del Comitè Permanent d’Afers Interns i comunicació de la Cambra i de Relacions Internacionals, Ciència, Tecnologia i Innovació. També hi ha assistit el cònsol general de Japó, Naohito Watanabe.

Acte de record i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 en el segon aniversari de l’acte terrorista

Autoritats, víctimes, familiars de víctimes mortals i membres dels cossos de seguretat i dels serveis sanitaris i d’emergències han assistit avui al matí a les Rambles a l’acte de recordi i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 que han organitzat l’Ajuntament de Barcelona i la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) en commemoració del segon aniversari dels fets.

El carrer Progrés, amb un guarnit inspirat en Harry Potter, primer premi al millor guarnit de la Festa Major de Gràcia

El carrer Progrés, que ha escollit els motius inspirats en Harry Potter, el protagonista de la saga de llibres de J.K. Rowling per al guarnit d’enguany de la Festa Major de Gràcia, s’ha endut el primer premi atorgat pel jurat del concurs de guarnits organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia. Les votacions s’han fet públiques avui en el tradicional acte d’entrega de premis que s’ha celebrat a la plaça de la Vila de Gràcia, amb la presència dels organitzadors de les festes dels diferents carrers.

Barcelona intensifica els esforços per fer complir l’ordenança pel que fa a la circulació i estacionament de patinets a l’espai públic

Barcelona ha intensificat aquesta segona quinzena d’agost la campanya per reforçar la vigilància i el control de patinets a la ciutat. Actualment ja s’han iniciat els treballs per a l’elaboració de la regulació dels patinets d’ús compartit amb les primeres reunions amb les empreses operadores i properament es treballarà en el marc del Pacte per la Mobilitat. L’Ajuntament presentarà aquest mes de setembre un document de treball per elaborar la primera proposta de regulació, com es va fer amb la normativa de motocicletes i bicicletes d’ús compartit.

El pregó de la Festa Major de Gràcia obre l’edició més inclusiva de la festa

“Totes les persones som diferents i alhora totes mereixem el respecte per les nostres diferències, siguin aquestes quines siguin. Volem una festa inclusiva i que inclogui a tothom!”. Aquestes han estat les paraules i la reivindicació de la Paola Manjón, una de les quatre pregoneres de la Festa Major de Gràcia 2019. Juntament amb la Cristina Pandis, la Xènia Galtés i la Noèlia Bautista, les quatre esportistes olímpiques, jugadores de bàsquet, amb discapacitat intel·lectual han fet la lectura del pregó de l’edició d’enguany.

Barcelona augmenta el control dels bicitaxis i treballa per enfortir-ne la regulació

Amb la voluntat de protegir el vianant i regular i compatibilitzar els usos de l’espai públic, Barcelona ha iniciat un increment del control dels bicitaxis que circulen a la ciutat. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat avui que “cal tendir a una reducció d’aquesta activitat a Barcelona i replantejar quin encaix hi té”. La voluntat municipal és que aquesta tipologia de vehicles circulin d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles.

Batlle reunirà els consells de Prevenció i Seguretat de tots els districtes al setembre

Els consells de Prevenció i Seguretat de Districte són l’òrgan on es comparteixen amb les entitats veïnals i del districte diagnòstics i informació que permetin la participació, debat i compromís envers la convivència i la seguretat dels veïns i veïnes dels barris. En la seva composició, el més àmplia i representativa possible amb entitats i representació veïnal del territori, es vetlla especialment per la presència de representants dels consells de la Dona, i de Gent Gran del districte.

La formació online del Cibernàrium supera les 50.000 inscripcions

Barcelona Activa ha incorporat noves activitats de formació online al catàleg de capacitació tecnològica del Cibernàrium. Són cursos de curta durada i amb enfocament pràctic. Les més de 100 activitats disponibles han superat les 50.000 inscripcions des del seu llançament el juliol de 2017.

En funcionament el nou espai de jocs infantils del Parc de la Pegaso

Aquest espai de joc singular s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques clau de la ciutat. Una de les accions que preveu el pla és la instal•lació de zones de jocs singulars que obren més possibilitats de joc i exploració als infants i estimulen la seva activitat lúdica a l’aire lliure. L’àrea és adaptada per als nens amb diversitat funcional, de manera que puguin accedir als tobogans a través d’una rampa.

Mor un motorista en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu

Un motorista de 46 anys ha mort aquesta tarda en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu. L’accident, en el que també s’ha vist implicat un camió, s’ha produït cap a les 17:30 hores en el pk 0 de la Ronda Litoral sentit Llobregat. Com a conseqüència, s’han tallat a la circulació dos carrils de la ronda.

El 70% de joves entre 16 a 25 anys de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa troba feina o torna al sistema educatiu

El Primer Tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, s’ha reunit avui amb un grup d’antics-alumnes de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa i ha fet balanç d’aquesta mesura ocupacional. Es tracta de joves d’entre 16 i 25 anys residents a barris amb desigualtats socioeconòmiques, que gràcies al seu pas per les Cases d’Oficis, han trobat formació i obtingut experiència laboral.
  

Comença una nova edició del programa ‘Treballar a l’estiu 2015’

Des d’avui fins el 29 de maig, els joves que ho vulguin podran assistir a diferents xerrades orientatives sobre les possibilitats de treballar a l’estiu en diferents àmbits, com l’hostaleria, el sector cultural, treballar a l’estranger, en l’àmbit del comerç a l’engròs, etc…

Barcelona baixa dels 100.000 aturats en el millor març des de 2009

L’atur es redueix a la ciutat en 616 persones respecte al mes anterior i se situa en 99.768 desocupats, la segona xifra més baixa des d’octubre de 2009. En termes interanuals, Barcelona enllaça vint-i-tres mesos consecutius de descens, amb un total de 7.966 aturats menys (- 7,4 %) en relació a març de 2014

Xavier Trias: “sense talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a la presentació de l’Smart City Business Institute, una organització privada que té per objectiu donar a conèixer les iniciatives de les empreses, institucions, ciutats i professionals dedicats a la temàtica de les Smart Cities. La lidera l’editorial SC Actual Smart City, que va ser creada amb la intenció de donar visibilitat i cobertura a tot el conjunt de pràctiques Smart, tan en el sector públic com privat.

Barcelona registra un augment de 1.538 aturats (+ 1,6%) el gener

Barcelona tanca el gener de 2015 amb 100.594 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC, després d’experimentar un lleuger augment mensual d’aquest indicador -de 1.538 persones i un +1,6%)-, seguint la pauta estacional que es repeteix cada mes de gener per causa de la finalització de la campanya de Nadal. Es tracta, no obstant, de la segona xifra més baixa des de juliol de 2010.

Standard & Poor’s qualifica en ‘aa’ les finances de Barcelona i en ressalta el seu model de gestió i una liquiditat “excepcional”

L’agència destaca que l’Ajuntament ha assolit tots els seus objectius financers el 2014 i subratlla la gran fortalesa dels seus comptes públics, producte d’una administració financera prudent. S&P també es fa ressò de que els recursos provinents de la concessió de la gestió dels aparcaments del centre de la ciutat es destinen a polítiques d’habitatge públic.

Barcelona supera el milió d’afiliats a la Seguretat Social per primer cop des de 2011

La capital catalana va tancar el novembre amb 1.000.094 afiliats al conjunt de règims de la Seguretat Social, la millor variació interanual (+2,3%) des de 2007. Sònia Recasens destaca que la dada reafirma l’estratègia del Govern municipal de “posar tots els esforços en promoure la reactivació econòmica de la ciutat i afavorir la generació de llocs de treball”.