Sanitat i salut

L’Ajuntament de Barcelona alerta dels efectes perniciosos del copagament farmacèutic, incrementat l’any 2012

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per sumar-se a la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza anualment l’ONG Banc Farmacèutic, i que enguany se celebra aquest dissabte 10 de març. L’objectiu d’aquesta jornada, que per primera vegada recull aportacions al Fons Social del Medicament creat per aquesta entitat, és facilitar l’accés als tractaments mèdics a totes les persones que els necessitin però que, per motius econòmics, no els tinguin garantits.

La Magòria, nou gran pol d’equipaments socials, sanitaris i esportius

La Magòria, al districte de Sants-Montjuïc, esdevindrà un nou pol d’equipaments socials, sanitaris, esportius i d’habitatge a Barcelona. En aqueta zona hi ha previst construir un equipament sociosanitari, un edifici d’habitatges dotacionals i la recuperació de l’històric camp de futbol, entre d’altres actuacions.

Barcelona reforça la vigilància i control de rosegadors als espais públics

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) doblarà els equips d’intervenció i espera assolir més de 15.000 actuacions a finals d’any. “Els rosegadors no són un problema de salut pública a la ciutat ni ho han sigut en els últims anys”, explica la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa

L’Ajuntament de Barcelona demana revertir els contractes a empreses de rehabilitació sanitària que han infringit la normativa vigent

El CatSalut destina més de 8 milions d’euros l’any a empreses privades amb ànim de lucre que presten serveis de rehabilitació a Barcelona. La Seguretat Social ha descobert una borsa de frau en el sector i quatre districtes han aprovat mocions perquè s’estudiï la rescissió de contractes. Gemma Tarafa demana avançar en la construcció d’un model públic més eficient.