Seguretat i prevenció

Convocatòries de premsa

  

Mor un motorista en un accident de trànsit a Nou Barris

Els fets han succeït a les 06:45 hores quan el motorista ha patit una caiguda a la via sense que es veiés implicat cap altre vehicle. Quan l’home ha intentat aixecar la motocicleta un turisme que circulava per la C-17 l’ha atropellat.

Mor una motorista en un accident de trànsit a Gràcia

Fins al lloc de la fets s’han desplaçat unitats de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha traslladat a la dona fins a l’hospital, on ha mort poc després. A l’accident, que ha tingut lloc a les 13:00 hores, no hi ha hagut implicació de cap altre vehicle. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) del cos de policia barceloní s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

Disminueix la presència de venedors ambulants

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut aquest matí a la comissió de Presidència, Drets de la Ciutadania, Participació i Seguretat a petició de dos grups de la corporació municipal.

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal han activat a partir de les 13.30 h d’avui dimecres, 11 de setembre, el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta. Des de les 3.30 h fins a les 13.30 h Bombers de Barcelona ha atès 50 serveis relacionats amb l’episodi de vent: 36 per branques d’arbres, 10 reconexements i 4 per façanes.

Foment i Ajuntament acorden fer front comú en matèria de comerç, de promoció econòmica, turística i de seguretat

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Colboni, s’ha reunit avui amb membres de Foment del Treball i ha participat posteriorment a la junta de l’entitat empresarial de Catalunya, acompanyat de la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín i del tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Batlle reunirà els consells de Prevenció i Seguretat de tots els districtes al setembre

Els consells de Prevenció i Seguretat de Districte són l’òrgan on es comparteixen amb les entitats veïnals i del districte diagnòstics i informació que permetin la participació, debat i compromís envers la convivència i la seguretat dels veïns i veïnes dels barris. En la seva composició, el més àmplia i representativa possible amb entitats i representació veïnal del territori, es vetlla especialment per la presència de representants dels consells de la Dona, i de Gent Gran del districte.

Mor un motorista en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu

Un motorista de 46 anys ha mort aquesta tarda en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu. L’accident, en el que també s’ha vist implicat un camió, s’ha produït cap a les 17:30 hores en el pk 0 de la Ronda Litoral sentit Llobregat. Com a conseqüència, s’han tallat a la circulació dos carrils de la ronda.

L’Ajuntament i la Generalitat reforcen la presència policial a Barcelona per prevenir fets delictius

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui la reunió de la Junta Local de Seguretat juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle; el Director General dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vazquez, el Comissari Cap Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; i Mercè Caso Señal, Jutgessa Degana de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona activa el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per PM10 i avís preventiu per gasos (NO2)

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol d’actuació per episodi d’alts nivells de contaminació atmosfèrica per l’augment dels nivells de partícules en suspensió (PM10), de més de 50 µg/m³ en 2 estacions de mesurament integrada de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA).

Vint detinguts en el marc d’un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra  i del Cos Nacional de Policia han realitzat aquesta matinada un dispositiu de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim, al barri de la Barceloneta, entre els  entre els carrers Marina, Ramon Trias Fargas, Trelawny, Doctor Aiguader i passeig Marítim de la Barceloneta.Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra  i del Cos Nacional de Policia han realitzat aquesta matinada un dispositiu de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim, al barri de la Barceloneta, entre els  entre els carrers Marina, Ramon Trias Fargas, Trelawny, Doctor Aiguader i passeig Marítim de la Barceloneta.