Seguretat i prevenció

Els Mossos i la Guàrdia Urbana milloren l’atenció de persones en estat d’agitació gràcies a un nou protocol amb recomanacions del SEM i les societats científiques

El circuit d’atenció urgent específic per persones amb agitació psicomotora pretén proporcionar una guia d’actuació protocol·litzada davant les situacions de màxim risc, determinades per l’agitació psicomotora que comprometen la seguretat del/a afectat/da i d’altres persones. Gràcies a una sèrie de recomanacions basades en l’evidència científica, es pretén millorar l’atenció a aquest tipus de pacients, minimitzant-ne els riscos a través d’una atenció esglaonada, proporcionada i coordinada.

Mor un motorista a Sant Andreu

Un motorista de 22 anys va morir ahir a la nit a l’alçada del carrer Santander número 71, al districte de Sant Andreu, després d’una col·lisió amb un taxi. L’accident va tenir lloc cap a les 22.15 hores.

L’Ajuntament col·loca mobiliari i delimita amb pintura nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars

L’Ajuntament de Barcelona està col·locant aquests dies el mobiliari i està delimitant amb pintures al paviment, uns nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars. Amb aquesta acció, que culmina el projecte “Omplim de vida els entorns escolars”, el districte de l’Eixample guanya 855 m2 de nou espai públic d’estada i de vianants, ja que la implantació de tot un seguit de mobiliari urbà, i d’elements físics permeten ampliar voreres i xamfrans sense la necessitat de fer obres.

Mor un home en un incendi a casa seva, al carrer de Sants

Un home de 77 anys ha resultat mort aquesta matinada en l’incendi que s’ha declarat al seu domicili, situat al número 131 del carrer de Sants (districte de Sants-Montjuïc). Bombers de Barcelona ha rebut una trucada d’una veïna a l’entorn de les 1.50 hores, que alertava de la presència de fum que tenia origen en el cinquè pis.

Es completa el desplegament de la Policia de Barri

L’Ajuntament de Barcelona completa el desplegament dels Equips de la Policia de Barri de la Guàrdia Urbana donant la benvinguda als 31 agents que passaran a convertir-se en el referent dels barris de l’Eixample i de Sarrià-Sant Gervasi. Aquests agents han estat els últims en incorporar-se en aquests Equips després d’haver rebut formació especialitzada de la mà d’un equip de formació multidisciplinari.

L’operatiu antidroga al Raval acaba amb el tancament de quatre pisos des d’on es venia tot tipus de drogues i la detenció d’un dels màxims responsables

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat aquesta tarda quatre domicilis al Raval des d’on es distribuïen tot tipus de drogues, principalment heroïna i cocaïna, i han detingut un dels seus màxims responsables.

La Guàrdia Urbana renova la majoria de la flota de motocicletes trail per un model elèctric

Les 11 motocicletes trail elèctriques aniran destinades a les Unitats Territorials de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris i donaran servei als agents en el marc de la vigilància forestal i dels interiors dels parcs urbans. Aquests vehicles substitueixen la majoria de motocicletes trail amb motor de benzina que el cos de policia barceloní utilitzava en aquests districtes. D’aquesta manera només restaran 5 motocicletes trail de motor tèrmic.

Augmenta l’import de les sancions vinculades a l’oci nocturn per garantir el descans veïnal i la convivència a la ciutat

Amb l’objectiu d’augmentar la protecció de veïns i veïnes residents en espais d’oci nocturn, s’endureixen les sancions per consum d’alcohol i per fer necessitats fisiològiques al carrer. Es consolida el canvi en el model d’intervenció en la venda ambulant: baixen les denúncies però puja el nombre de decomisos. L’Oficina de Convivència es consolida com a òrgan de referència de les polítiques de convivència a la ciutat i d’execució de les mesures d’intervenció social.

Es posa en marxa el Comitè d’Ètica de la Guàrdia Urbana

El Comitè d’Ètica és un òrgan de caràcter consultiu i interdisciplinari en matèria d’ètica per tal de col·laborar en la millora de la qualitat del servei policial i ser un espai de reflexió per al debat ètic en el camp de la seguretat pública.

Dispositiu de prevenció estable de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, TMB i Renfe per evitar la venda ambulant als entorns de Plaça Catalunya

Efectius de la Guàrdia Urbana, de Mossos d’Esquadra, amb el suport dels vigilants dels operadors de transport públic de TMB i Renfe han desplegat, des d’aquest migdia, un dispositiu de prevenció estable per evitar la instal•lació de venedors ambulants irregulars als intercanviadors soterranis de transports públics a ambdós costats de la plaça Catalunya, així com a la superfície de l’espai.

Desarticulat un grup criminal que explotava sexualment dones a Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb el Grup de Tràfic i Explotació de Persones de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir el dia 14 de gener quatre membres d’un grup criminal com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació sexual.

L’Ajuntament elabora el primer mapa d’accions en prevenció en l’àmbit de la seguretat de Barcelona

La Direcció de Serveis de Prevenció de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el primer mapa d’accions en prevenció de la ciutat de Barcelona, una eina de consulta que recull més de 500 projectes, serveis o recursos d’iniciativa pública o privada que es realitzen a la ciutat, i que permeten reduir les causes i els factors que poden generar problemes d’inseguretat.

Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2019

Els responsables de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van acordar, en el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, la restricció de la circulació de vehicles pesants el dia de la Cavalcada, en línia amb la mesura adoptada ja els dos últims anys pel mateix esdeveniment.

Barcelona millorarà la seguretat del dic de recer del Port Olímpic

Barcelona millorarà el dic de recer del Port Olímpic per augmentar la seguretat i garantir la seva funcionalitat com a infraestructura marítima. Per fer-ho, la Comissió de Govern ha aprovat inicialment un projecte per solucionar els problemes d’ultrapassament d’aigua que pateix el dic des de la seva posada en marxa.

Mor un motorista en un accident a la Ronda de Dalt

Un motorista de 53 anys va morir ahir al vespre quan, per causes que es desconeixen, va caure del vehicle quan es disposava a agafar la sortida de Sarrià-Sant Gervasi (número 9) de la Ronda de Dalt, circulant en sentit Besòs. L’home va morir al mateix lloc de l’accident.

Detinguts els responsables d’un narcopis al Casc Antic on acudien un gran flux de toxicòmans durant tot el dia

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Ciutat Vella han realitzat aquesta tarda una entrada i registre per desmantellar un narcopis detectat al carrer Flassaders, al barri Gòtic de Barcelona. En el marc del dispositiu, s’han detingut tres persones, responsables del local on hi acudia un gran flux de toxicòmans de manera permanent durant les 24 hores del dia.