Serveis socials

Barcelona es confirma com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant

La ciutat de Barcelona torna a ser considerada per segon any consecutiu com la primera gran ciutat de l’Estat amb major inversió social per habitant. Així ho posa de manifest l’informe anual que fa l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials, que classifica els 404 ajuntaments de l’Estat amb més de 20.000 habitants seguint només criteris d’inversió social.

Barcelona comptarà el 2018 amb un centre de referència per a la cura de les persones

El nou servei s’ubicarà al 127 del carrer Viladomat i serà una realitat aquest mateix any un cop finalitzin les obres d’adequació que hi ha previst fer. El centre serà un punt d’informació i orientació per a totes les persones i famílies cuidadores, professionals, entitats i organitzacions que intervenen en processos de cura, però també per a tota la ciutadania que requereixi d’informació i assessorament legal, social o psicològic.

El II Congrés Català de Pobresa Energètica se celebrarà a Barcelona el 8 i 9 de novembre

El Centre Cívic de les Cotxeres de Sants de Barcelona acollirà els propers 8 i 9 de novembre el II Congrés Català de Pobresa Energètica. L’esdeveniment està organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació Ecoserveis, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la pobresa energètica i l’Associació  Catalana de Municipis.

Barcelona culmina el procés participatiu Impulsem! per a la millora dels serveis socials, en què uns 500 professionals han fet més de 1.000 aportacions

L’Impulsem! és el procés més ambiciós de participació en la història dels serveis socials municipals i ha comptat també amb l’opinió d’usuaris i entitats socials. Els i les professionals escullen quins són els objectius que cal prioritzar per afinar l’actuació dels centres, dins d’un pla d’actuació que es prolongarà fins al 2019.

L’Ajuntament de Barcelona ha cobert totes les beques menjador durant el mandat

L’Ajuntament de Barcelona ha augmentat en un 325,6% el pressupost destinat a cobrir les beques menjador que compleixen els requisits determinats per la normativa. A més a més, s’ha augmentat de 5 a 6 euros/dia l’ajut extraordinari individual de menjador i s’ha ofert a les famílies la possibilitat de presentar les sol·licituds durant la matriculació a l’inici del curs.

El projecte Radars, guardonat amb el premi ‘Alegría de Vivir’

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va recollir ahir el premi, que atorga la cantant Lucrecia, acompanyada de professionals dels serveis socials, voluntaris i entitats que col·laboren en aquest servei, que té cura de la gent gran que viu sola a Barcelona