Urbanisme i infraestructures

Convocatòries de premsa

  

Sant Andreu estrena la reforma de la Plaça Trinitat

El projecte ha afavorit la pacificació del trànsit rodat i ha ampliat les dimensions de la plaça arribant fins a les façanes que la delimiten. L’objectiu de l’actuació ha estat reurbanitzar la plaça i facilitar que aquest punt neuràlgic del barri continuï sent un espai de socialització i aprofundeixi la relació entre els veïns i veïnes

Els espais Gaudí de la ciutat celebren en directe el 166è aniversari de l’arquitecte

El proper 25 de juny se celebra el 166è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí, un esdeveniment que les entitats gestores de les obres de l’arquitecte han aprofitat per posar en marxa una iniciativa inèdita, la seva primera acció conjunta a internet. Un total de tretze institucions, incloent la majoria de construccions i tots els museus dedicats a la figura del geni del modernisme català, han programat una sèrie d’emissions consecutives a Facebook Live.

Arranca la 2a Setmana d’Arquitectura amb un gran ventall d’activitats i actes per tot Barcelona

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, que té per objectiu contribuir a reforçar el valor que té l’entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement i el debat.

L’Ajuntament de Barcelona aprova inicialment la millora i ampliació puntual de voreres a la Via Laietana per avançar en la veïnificació de la zona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte d’arranjament i millores puntuals a les voreres de la Via Laietana, al districte de Ciutat Vella. L’objectiu principal de l’actuació és la millora de l’espai de vianants i de la connexió a peu entre el barri Gòtic i el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera amb una intervenció que abasta uns 3.000 metres quadrats i compta amb un pressupost d’1’2 milions d’euros.

Acord de ciutat per transformar l’entorn del Camp Nou en un gran espai obert al veïnat

Acord de ciutat per tirar endavant la reordenació urbanística de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona. La Comissió de Govern d’aquest dijous ha donat llum verda a l’aprovació provisional d’una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que farà possible el futur Espai Barça, que preveu més espai públic i obrir el recinte al veïnat.

Es reprenen les obres de la cobertura de la ronda de Dalt

El projecte de cobertura de la ronda de Dalt continua. Aquest dimarts, l’Ajuntament ha iniciat una segona fase d’obres de construcció de la futura llosa de cobertura de la ronda entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

El veïnat redibuixa el futur de Vallcarca

Pas endavant en la definició del futur de Vallcarca. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’ahir dimecres va aprovar inicialment, amb els vots a favor del Govern municipal, CUP Capgirem i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, i l’abstenció de la resta de grups, una Modificació del Pla general metropolità (MPGM) que estableix una nova ordenació urbanística per a l’àmbit comprès entre els carrers de Farigola, Cambrils, Calendau, Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca, al barri de Vallcarca i els Penitents del districte de Gràcia.

Les obres del futur parc de les Glòries començaran al març

La Comissió de Govern aprova definitivament el projecte d’urbanització per a l’àmbit de la plaça entre Independència i Cartagena, la primera etapa del projecte global de Canòpia Urbana que convertirà l’espai en una gran zona verda i un autèntic pulmó per a la ciutat