Urbanisme i infraestructures

Convocatòries de premsa

  

L’Ajuntament col·loca mobiliari i delimita amb pintura nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars

L’Ajuntament de Barcelona està col·locant aquests dies el mobiliari i està delimitant amb pintures al paviment, uns nous espais de vianants que pacifiquen els entorns de 16 centres escolars. Amb aquesta acció, que culmina el projecte “Omplim de vida els entorns escolars”, el districte de l’Eixample guanya 855 m2 de nou espai públic d’estada i de vianants, ja que la implantació de tot un seguit de mobiliari urbà, i d’elements físics permeten ampliar voreres i xamfrans sense la necessitat de fer obres.

Janet Sanz destaca el canvi de paradigma en les polítiques urbanes per fer de Barcelona una ciutat més justa, saludable i inclusiva

La quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha pronunciat aquest dilluns la conferència ‘Omplim de vida la ciutat’, que ha tingut lloc al recinte de l’antiga presó de La Model. L’acte ha servit per fer balanç dels plans i els projectes que s’han tirat endavant en les àrees d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat durant aquest mandat amb l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat més justa, saludable i inclusiva.

Llum verda als plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família

El Plenari del Consell Municipal ha donat llum verda avui als dos plans urbanístics que permetran regularitzar les obres de la Sagrada Família. En concret, s’ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic Integral (PEUI), i provisionalment la Modificació del Pla general metropolità (MPGM) de l’àmbit del temple –aquest últim s’aprovarà definitivament en la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona–. Tots dos han tirat endavant amb els vots del Govern municipal, el GMDemòcrata, Cs, PP i els regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juan Josep Puigcorbé, i l’abstenció d’ERC.

Barcelona aplicarà criteris de gènere a tots els projectes urbanístics de la ciutat

El nou Manual d’urbanisme de la vida quotidiana recull metodologies i eines dirigides als equips tècnics municipals perquè els apliquin en la planificació, redacció i execució dels plans i projectes de transformació física de la ciutat. És fruit de les actuacions fetes pel Govern municipal per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme i fer que l’espai públic sigui més segur i atengui les necessitats dels homes i les dones de forma equitativa.

Seleccionats els 5 finalistes del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2019 – Premi Mies Van der Rohe

Les 5 obres finalistes són: PC CARITAS a Melle d’ architecten de vylder Vinck Taillieu; Auditori i Centre de Congressos de Plasencia de Selgascano; Skanderbeg Square a Tirana de 51N4E, Anri Sala, Plant en Houtgoed i iRI; Terracehouse Berlín de Brandlhuber + Emde, Burlon i Muck Petzet Architekten, Transformació de 530 habitatges – Grand Parc Bordeaux Dels arquitectes Lacaton & Vassal, Frédéric Druot Architecture i Christophe Hutin Architecture

Oberta la convocatòria d’activitats per a la Setmana d’Arquitectura 2019

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2019, una iniciativa compartida que s’estén per múltiples escenaris de la ciutat del 9 al 19 de maig a Barcelona.

Barcelona es dota d’una normativa pionera a tot l’Estat per destinar el 30% dels pisos nous a habitatge assequible

La mesura per destinar a habitatge assequible el 30% dels pisos nous de Barcelona ja és una realitat. Aquest dimecres, la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) impulsada per l’Ajuntament que obliga que un 30% dels habitatges nous que els promotors construeixin o reformin integralment a la ciutat siguin de protecció pública. Ara, l’instrument urbanístic ja ha superat tots els tràmits administratius i entrarà en vigor en els pròxims dies, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

“NISROB” és la proposta guanyadora per a la rehabilitació de l’antic Borsí

“NISROB”, de l’equip d’arquitectes Martínez Lapeña – Torres Arquitectos, S.L.P, és la proposta guanyadora per a dur a terme el projecte i la direcció d’obres de la reforma i rehabilitació de l’edifici de l’antic Borsí, al barri Gòtic, per tal d’adequar-lo com a equipament d’usos veïnals i com a ampliació de la biblioteca Andreu Nin.

Barcelona reconeix la trajectòria d’Oriol Bohigas amb la Medalla d’Or de la Ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest vespre, al Saló de Cent, la Medalla d’Or de la Ciutat a Oriol Bohigas. El Consell Plenari del passat mes de juliol va acordar atorgar la Medalla d’Or a l’arquitecte “per la seva contribució en el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la ciutat i també pel seu compromís cultural amb Barcelona.” L’alcaldessa ha reblat: “Barcelona estima l’Oriol i per nosaltres era molt important poder dir: “Gràcies!”.

L’Ajuntament posa en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística (PIU)

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística, un web obert que facilita la consulta de la informació urbanística unificant en un sol espai les funcionalitats que anteriorment s’oferien des del Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis, el Cercador del Patrimoni Arquitectònic i el plànol urbanístic del Punt d’Informació Cartogràfica (PIC). D’aquesta manera, les informacions que abans estaven disperses en tres webs diferents s’agrupen en el mateix espai, per tal de facilitar-ne i agilitzar-ne consulta.

Acord històric entre l’Ajuntament i la Sagrada Família per regularitzar la llicència d’obres i contribuir econòmicament en la urbanització, la mobilitat i el manteniment de l’entorn

Acord històric entre l’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família. L’alcaldessa, Ada Colau, i el president delegat de la Junta, Esteve Camps, han signat aquest dijous un pacte sense precedents que preveu la contribució del patronat en el finançament de les despeses que generen les activitats del temple a les arques municipals.

Barcelona dona llum verda a una nova Vallcarca

El Plenari del Consell Municipal tira endavant el nou planejament urbanístic que vol reactivar el barri i posar en valor la seva història i patrimoni, recollint els acords del procés de participació veïnal i de la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat per la Taula de Treball d’Urbanisme de Vallcarca

El rellotge de llum de la Via Laietana, un petit paisatge de la ciutat recuperat

L’Ajuntament de Barcelona ha restaurat el rellotge de llum de Via Laietana. Es tracta d’un Petit paisatge de la ciutat que forma part d’un conjunt de dos rellotges gairebé idèntics construïts pel rellotger Juan Cabrerizo per encàrrec de la desapareguda Banca Rosés, propietària durant la primera meitat del segle passat dels edificis davant dels quals hi són els rellotges. El de la Via Laietana, davant la finca núm. 69, és de 1935, i es va instal·lar com a element publicitari de la companyia. L’altre està ubicat al carrer de Rocafort, davant del núm. 2, de l’any 1929.

Barcelona recupera vuit angelots de la cascada del parc de la Ciutadella

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimarts les tasques per tornar a ubicar al seu lloc quatre parelles d’angelots (putti) de la cascada ornamental del parc de la Ciutadella. D’aquesta manera, el consistori, a través del Departament de Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, culmina el procés de recuperació d’aquestes escultures, que simulen la figura de nens nus i alats que juguen festius amb garlandes de flors.