Urbanisme i infraestructures

Convocatòries de premsa

  

“NISROB” és la proposta guanyadora per a la rehabilitació de l’antic Borsí

“NISROB”, de l’equip d’arquitectes Martínez Lapeña – Torres Arquitectos, S.L.P, és la proposta guanyadora per a dur a terme el projecte i la direcció d’obres de la reforma i rehabilitació de l’edifici de l’antic Borsí, al barri Gòtic, per tal d’adequar-lo com a equipament d’usos veïnals i com a ampliació de la biblioteca Andreu Nin.

Barcelona reconeix la trajectòria d’Oriol Bohigas amb la Medalla d’Or de la Ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest vespre, al Saló de Cent, la Medalla d’Or de la Ciutat a Oriol Bohigas. El Consell Plenari del passat mes de juliol va acordar atorgar la Medalla d’Or a l’arquitecte “per la seva contribució en el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la ciutat i també pel seu compromís cultural amb Barcelona.” L’alcaldessa ha reblat: “Barcelona estima l’Oriol i per nosaltres era molt important poder dir: “Gràcies!”.

L’Ajuntament posa en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística (PIU)

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística, un web obert que facilita la consulta de la informació urbanística unificant en un sol espai les funcionalitats que anteriorment s’oferien des del Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis, el Cercador del Patrimoni Arquitectònic i el plànol urbanístic del Punt d’Informació Cartogràfica (PIC). D’aquesta manera, les informacions que abans estaven disperses en tres webs diferents s’agrupen en el mateix espai, per tal de facilitar-ne i agilitzar-ne consulta.

Acord històric entre l’Ajuntament i la Sagrada Família per regularitzar la llicència d’obres i contribuir econòmicament en la urbanització, la mobilitat i el manteniment de l’entorn

Acord històric entre l’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família. L’alcaldessa, Ada Colau, i el president delegat de la Junta, Esteve Camps, han signat aquest dijous un pacte sense precedents que preveu la contribució del patronat en el finançament de les despeses que generen les activitats del temple a les arques municipals.

Barcelona dona llum verda a una nova Vallcarca

El Plenari del Consell Municipal tira endavant el nou planejament urbanístic que vol reactivar el barri i posar en valor la seva història i patrimoni, recollint els acords del procés de participació veïnal i de la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat per la Taula de Treball d’Urbanisme de Vallcarca

El rellotge de llum de la Via Laietana, un petit paisatge de la ciutat recuperat

L’Ajuntament de Barcelona ha restaurat el rellotge de llum de Via Laietana. Es tracta d’un Petit paisatge de la ciutat que forma part d’un conjunt de dos rellotges gairebé idèntics construïts pel rellotger Juan Cabrerizo per encàrrec de la desapareguda Banca Rosés, propietària durant la primera meitat del segle passat dels edificis davant dels quals hi són els rellotges. El de la Via Laietana, davant la finca núm. 69, és de 1935, i es va instal·lar com a element publicitari de la companyia. L’altre està ubicat al carrer de Rocafort, davant del núm. 2, de l’any 1929.

Barcelona recupera vuit angelots de la cascada del parc de la Ciutadella

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimarts les tasques per tornar a ubicar al seu lloc quatre parelles d’angelots (putti) de la cascada ornamental del parc de la Ciutadella. D’aquesta manera, el consistori, a través del Departament de Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, culmina el procés de recuperació d’aquestes escultures, que simulen la figura de nens nus i alats que juguen festius amb garlandes de flors.

Sant Andreu estrena la reforma de la Plaça Trinitat

El projecte ha afavorit la pacificació del trànsit rodat i ha ampliat les dimensions de la plaça arribant fins a les façanes que la delimiten. L’objectiu de l’actuació ha estat reurbanitzar la plaça i facilitar que aquest punt neuràlgic del barri continuï sent un espai de socialització i aprofundeixi la relació entre els veïns i veïnes

Els espais Gaudí de la ciutat celebren en directe el 166è aniversari de l’arquitecte

El proper 25 de juny se celebra el 166è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí, un esdeveniment que les entitats gestores de les obres de l’arquitecte han aprofitat per posar en marxa una iniciativa inèdita, la seva primera acció conjunta a internet. Un total de tretze institucions, incloent la majoria de construccions i tots els museus dedicats a la figura del geni del modernisme català, han programat una sèrie d’emissions consecutives a Facebook Live.

Arranca la 2a Setmana d’Arquitectura amb un gran ventall d’activitats i actes per tot Barcelona

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, que té per objectiu contribuir a reforçar el valor que té l’entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement i el debat.