Adaptació teatral de ‘Testament a Praga’, de Teresa Pàmies

19 d'octubre de 2019

Jordi Trilla

La interpreten Emma Vilarasau i Jordi Bosch el 6 de novembre a El Born CCM.

Amb producció de la Institució de les Lletres Catalanes, el 6 de novembre – només aquest dia – es farà a El Born Centre de Cultura i Memòria una lectura dramatitzada de la novel·la de Teresa Pàmies Testament a Praga. La interpretaran l’actor Jordi Bosch i l’actriu Emma Vilarasau, i l’entrada serà gratis, però cal reserva prèvia i l’aforament és limitat.

L’adaptació com a lectura dramatitzada arriba amb motiu de l’Any Teresa Pàmies, que té lloc al llarg d’aquest 2019 ja que fa just un segle del naixement de l’escriptora. De fet, ha adaptat la novel·la la mateixa comissària de l’Any, l’escriptora Montse Barderi. Testament a Praga explica la història de Tomàs Pàmies, un destacat comunista exiliat durant la dictadura franquista que viu a Praga i redacta les seves memòries just deu anys abans de morir, el 1958. Demana a la seva filla Teresa que les passi en net i que no toqui res, “donada com és a les fantasies”. Però̀ Teresa Pàmies fa molt més que copiar aquestes memòries a màquina: contestarà cada segment de la vida de Tomàs Pàmies iniciant una correspondència impossible que començarà̀ justament el dia del seu enterrament.

Serà la primera vegada que Testament a Praga es porti a un escenari, i el muntatge ha estat concebut per mostrar al públic el format epistolar de la novel·la.

Per a més informació i reserva de localitats, consulteu l’enllaç.

Comparteix aquest contingut