Barcelona acollirà una exposició per commemorar el 25è aniversari de l'agermanament amb Kobe

dv., 09/11/2018 - 11:30

Exposició sobre Kobe a Barcelona el novembre de 2018.

Jorge Luis Fuentealba Diez

En el marc del 25è aniversari de l'agermanament entre les ciutats de Barcelona i Kobe, s’inaugurarà el proper 12 de novembre a Barcelona l’exposició “L’art, la cultura i el cor del Japó”.

 

En el marc del 25è aniversari de l’agermanament entre les ciutats de Barcelona i Kobe, s’inaugurarà el proper 12 de novembre a Barcelona l’exposició “L’art, la cultura i el cor del Japó”. El comissionat de Cultura, Joan Subirats, i el vice-alcalde de Kobe, Hidetoshi Terasaki, juntament amb Kimika Masai, presidenta de l’Associació de dones de la província de Hyogo, inauguraran la exposició al Centre Cívic Convent de Sant Agustí a les 19:00 h.

L’exposició, que es podrà visitar entre els dies 12 i 15 de novembre, està formada per artesania realitzada per l’Associació de dones de la Província de Hyogo, província en la qual se situa Kobe. Per la seva banda, al mes de juliol va tenir lloc una mostra fotogràfica sobre Barcelona a l’Ajuntament de Kobe.

El 6 d’abril de 1993 els alcaldes de Kobe i de Barcelona van signar a la ciutat japonesa l’acord d’agermanament entre ambdues ciutats. Per això, aquest 2018 se celebren els 25 anys des de la signatura de d’aquest agermanament, protocol que ens uneix des de llavors. Aquest aniversari també coincideix amb els 150 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó.

Per constatar que les relacions entre ambdues ciutats són importants, així com refermar el clar desig de reforçar els lligams bilaterals, una delegació de Kobe encapçalada pel seu vice-alcalde  serà a Barcelona del 10 al 15 de novembre de 2018 per tal de celebrar el 25è aniversari de l’agermanament.