Barcelona acull la primera Reunió Internacional d'Experts sobre el Dret a l'Educació de les Persones Refugiades

dv., 14/12/2018 - 14:28

Reunió Internacional d’Experts sobre el dret a l’Educació de les persones refugiades

Jorge Luis Fuentealba Diez

Els dies 13 i 14 de desembre es va celebrar a Barcelona la primera Reunió Internacional d'Experts sobre el Dret a l'Educació de les Persones Refugiades, organitzada per la UNESCO i altres institucions com l'Ajuntament de Barcelona.

 

Els dies 13 i 14 de desembre es va celebrar a Barcelona la primera Reunió Internacional d’Experts sobre el Dret a l’Educació de les Persones Refugiades, organitzada per la UNESCO, l’ACNUR, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre UNESCO de Catalunya amb l’objectiu de promoure el debat entorn a la protecció del dret que tenen les persones refugiades a l’educació i la importància de poder gaudir d’un accés equitatiu a una educació de qualitat. Es pretén identificar els principals reptes amb què s’enfronten els països, regions i ciutats que acullen un nombre important de persones refugiades, compartir bones pràctiques, així com determinar àrees clau i polítiques públiques en les quals fer incidència.

Durant la inauguració de la jornada, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va “reivindicar que en el marc global, el 70% de la població mundial viu a les ciutats. Com espai de trobada és una oportunitat educativa sense precedents. Per això és important reconèixer el paper que les ciutats estan exercint ja com espais d’acollida de refugiats. És important parlar de quina és la realitat i del fet que són els governs locals els primers que han de donar resposta. És per això que Barcelona a l’any 2015 va crear el programa “Barcelona, ciutat refugi” per preveure què era necessari fer davant una situació en què milers de persones arribaven havent passat per patiment i dolor”.

També hi van participar la directora general adjunta per a l’Educació de la UNESCO, Stefania Giannini; el cap de Polítiques d’Educació de la UNESCO, Francesc Pedró; la relatora especial sobre el Dret a l’Educació de la Oficina de l’Alt Comissionat pel Dret a l’Educació de Nacions Unides, Koumbou Boly Bar; el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern de Catalunya, Alfred Bosch; el president del Centre UNESCO de Catalunya, Eduard Vallory, i el comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba.

Informació i imatges: Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona

Més informació: nota del Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona