Barcelona en la pell d’Amman

dt., 08/05/2018 - 13:24

Redacció

L’Alcaldessa de Barcelona, Excma. Sra. Ada Colau, i l’Alcalde del Gran Amman, Sr. Yousef Alshawarbeh, signen un acord de col·laboració reforçant els vincles existents entre ambdues ciutats

L’Alcaldessa de Barcelona, Excma. Sra. Ada Colau, i l’Alcalde del Gran Amman, Sr. Yousef Alshawarbeh, signen un acord de col·laboració reforçant els vincles existents entre ambdues ciutats

Amman i Barcelona van iniciar un procés de col·laboració tècnica en 2016 que ha permès identificar línies específiques per al treball conjunt dels dos ajuntaments en projectes urbans i d’espai públic, accessibilitat i participació. Diferents missions i intercanvis tècnics s’han dut a terme en aquests dos anys, involucrant equips tècnics de l’Ajuntament del Gran Amman (GAM), del Consell Superior per als Drets de les Persones amb Discapacitat de Jordània (HCD) i de l’Ajuntament de Barcelona, molt especialment  l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Fruit d’aquestes experiències positives, en aquest protocol formalitzat el 8 de maig d’enguany, les ciutats  d’Amman i de Barcelona es comprometen a desenvolupar projectes i activitats relacionats amb les àrees següents :

  • Suport tècnic en el disseny del projecte pilot urbà del barri Jabal Al-Hussein – Fase II.
  • Polítiques municipals d’accessibilitat: societat civil i polítiques de participació de les persones amb discapacitat (accés a serveis socials, espai públic, transport, solucions d’habitatge), com a contribució al futur Pla d’Acció d’Accessibilitat de GAM.
  • Gestió i tractament de l’espai públic, el paisatge i les àrees verdes.
  • Procés d’intercanvi tècnic i projectes relacionats amb les polítiques de serveis socials, de residus sòlids i de reciclatge.
  • Projectes culturals, esportius, educatius o de salut relacionats amb joves i dones.

Jordània, amb una població de de prop de 9,5 milions d’habitants, té un percentatge de persones refugiades que arriba al 30% de la població.  Part d’aquesta població refugiada viu en camps de refugiats però la majoria de refugiats sirians (més de 650.000 persones), viuen a les ciutats, entre elles a la seva capital Amman on s’estan generant problemes importants de gestió dels serveis públics municipals.